Chit-Chat

huhuhu..kotak nie disediakan utk kemudahan anda semua..nak sembang ka apa ka ekot suka ati angpa laaa..janji happy..muahahahaha..gune kan ia dgn seadanya..ahaks..
ShoutMix chat widget

Blog Archive

Thursday, April 28, 2011

Kata-Kata Cinta

bagi aku lah kan. cinta tuh bukan suatu yg pahit kalau kite mengenali sedalam2nye. bagi aku cinta tuh satu pengalaman yg indah.

cinta tuh mcm musim. musim sentiase berubah2. ade musim bunga , tengkujuh , kemarau dan luruh. salji? kat malaysia mane ade salji der. lu nie wa tangan jap g. hahaha. dalam romantik ade keganasan. sengal en aku? ok teruskan. maksud cinta macam musim yg sentiase berubah bukan nye aku bermaksud sentiase tukar2 pasangan. tu bukan cinta dah tuh. maksud aku mcm nie , saat musim bunge bile bermulanye percintaan. pertemuaan dan perkenalan semuanye indah , manis dirasa saat bersama.

bile tengkujuh pulak melande dalam percintaan. pergaduhan , salah faham , cemburu dan marah berlaku , tapi anggap lah tu semua cubaan dalam perhubungan. and kemarau pulak berlaku bile persefahaman hilang. kemarau tidak semestinye akan membawa kepada perpisahan meskipun hubungan dalam keretakan.

luruh pulak satu yg perit dalam kehidupan seseorang bercinta. termasuk lah aku pon. tak terkecuali. igt aku nie pokok pisang ke tak ade perasaan? hee. sbb ape aku cakap perit? sbb luruh nie bukan lah ape yg dipinta dan diharapkan , gundah dekat hati diri sendiri jer rase dan kesakitan cinta sesungguhnye tidak dapat diungkap dgn kate2.

SEKIAN~
















I HATE THIS FEELING!!
















Jamban

Jamban stands for ape? tempat org buang air kan dlm bahase sopannye.. bahase kasar? tempat org lepaskan ape yg diorg tak nak.. hahaha.. cam sopan gak bunyi nye.. but the point is tuh 'tempat org lepaskan ape yg diorg tak nak'.. korg ade time korg rase cam 'eh cam jamban jer aku nie'.. ade tak ade tak?

i feel this kind of shit feeling almost every time.. terutame melibatkan kaum wanita.. yah.. pompuan.. biaselah.. diorg nie kalau ade masalah mmg suke meluahkan.. lagi2 kalau masalah pasal cintan cintun nie.. asal ade masalah cinta jer aku jadi mangse.. i don't wanna brag but this is real.. aku kalau masalah cintan cintun nie mmg pakar siket ah.. siket jer tak banyak.. so evertime diorg ade masalah diorg citer kat aku mintak pendapat aku.. tapi tuh laa.. time ade masalah jer.. time2 lain senyap..

ramai kawan2 pompuan aku cam nie.. time bosan and ade masalah jer baru nak carik aku ajak sembang.. kalau tak harapan ah.. tak ke mcm jamban tuh.. nak buang taik baru carik.. kalau tak mane nak carik.. maybe korg fikir 'at least diorg igt kat ko'.. eh kalau igt kat aku dgn care mcm nie aku lagi suke tak ade dalam igatan korg ah..

and semalam.. this gurl.. we chat bout something.. tak2.. aku bkn nak citer pasal die buat aku cam jamban.. just nak citer ape yg kitorg borakkan smlm.. borak punye borak die cakap die dah ade someone in her life.. ok.. then aku kuar kan laa ayat 'oh nampak nye xde can dah ah nak ngorat u'.. hahahaha.. cam bodo en aku.. kompem2 ah dah tak ade can.. then die cakap 'eh dulu bkn ke u yg xnak bla bla bla .. so i terime org yg nak kat i jer'.. ok die ade 10 markah kat situ.. btol ape yg die cakap.. and sejujur nye aku jatuh hati dekat die since awal lagi.. tapi tak brani cakap jer..

salah satu sebab aku tak brani nak cakap nie laa punce die.. JAMBAN.. eh korg igt senang ke nak buang perasaan takot nie? susah doh.. and after all that i've been through lagi ah tambah2 aku nye takot nak luah kan perasaan sebenar aku dekat pompuan.. bak kate org tue2 kan.. pengalaman mengajar kite erti kehidupan.. pengalaman juge mendewasakan kite dan buat kite lebih berhati2.. so aku bukan jenis hantam kormo jer.. aku tgk gak attitude die sume.. she is a nice person.. lawa? jgn cakap ah.. baik? lagi ah jgn cakap.. but the problem is die x pnah jujur atau dgn kate lain berterus terang dgn aku.. care die pon mcm nak ngelak jer.. sms tak penah nak reply.. call? lagi ah..

nie yg buat aku takot nak in serious relationship.. yah.. all my frens yg tau aku ade ability nie.. hahaha.. cam poyo jer en ayat.. ability bagi motivasi pasal cintan cintun nie laa.. diorg selalu cakap.. aku nie kalau cakap pasal cinta bukan main lagi hebat.. selesaikan masalah cinta org bagi nasihat bagai.. tapi diri sendiri hampeh.. ye ah nak buat cam mane.. kaum korg jugak ah yg buat kan aku jadi mcm nie.. bkn aku yg mintak.. kalau aku nie nak jadi jahat boleh jer.. sbb ayat2 yg aku pakai dekat kaum wanita bkn jer boleh gelar menanam tebu ditepi bibir tapi dah ade kilang gule kat tepi bibir.. tapi kelebihan yg Die bagi tak baik disalah gunekan.. btol tak?

so kesimpulan nye di sini.. ingin saye mengatekan bahawe.. nak buat macam mane kan.. life must go on.. so harungi jer laa hari2 yg kadang2 tak selalu cerah.. cakap sal cerah.. panas doh skrg!! =)

Dota


u guys mesti dah tau mcm mane aku addicted dgn dota nie.. yah dulu before masok blaja.. hari2 dota.. boleh kate sehari tuh kalau miss rase gelisah die mcm haram.. klo tak main ngn dak2 Banturaz kat cc.. main kat rumah.. sbb bende nie kalau ko ade Garena ko boleh main online.. eh sorry ah der.. wa tak main laa dengan AI.. main asyik menang jer.. cam ne nak rase depression? hahaha..

so semenjak aku duduk ganu sampai laa aku habes blaja utk 1st sem.. iaitu beberape hari yg lepas.. aku mmg tak sentuh langsung dota.. nak dijadikan citer.. diorg dah ade hero baru bagai sume.. so mmg rase cam ko nie newbie baru main game nie.. giler ko.. aku dah lupe ape nak kene beli sume.. and aku pon dah tak tau ape function character tuh.. killer ke , supporter ke..

nak dipendekkan citer laa en.. sbb wa rase malas nak tulis panjang2.. wa tak ade mood.. 1st game it was sucks.. kill 0 , die 20 and assists 13.. perghh wa cakap sama lu.. giler super duper NOOB doh.. aku tak penah se'noob' itu kot.. giler ape mati sampai 20.. tak penah di buat aku.. adehhh.. tapi xpe.. tekanan perasaan tuh hilang bile 2nd game.. kill 5 , die 2 n assist 8.. terbaek.. play safe jer.. hahaha.. dah mcm iklan condom dah pakai ayat play safe.. tapi ape2 pon smlm enjoy.. terubat gian aku nak main dota..

Tuesday, April 26, 2011

Giankan Aksi

duduk Terengganu + Jengka = tak jadi ape. giler weyh. ko tau sampai aku tgk tv pon dah kuar muntah ijau. mmg xde bende nak buat pon sini. so aku amek keputusan nak turun KL 29 or 28 nie. bkn skadar turun saje. 1st May aku ade kenduri kawen. so org dah jemput kan. xkan xnk pegi kot. dah alang2 aku turun KL dan giankan aksi so ape lagi. peluang lepas gian ah. perghh!

tuuttttt. sebentar2. pemikiran 18sx++ sile buang. hahaha. aku sangap action muvee laa. tadi aku g laa dekat sini . so usha punye usha walah! banyak giler citer best2. Pirates Caribbean , Fast & Furious 5 , Kung Fu Panda. tuh utk bulan nie punye. bulan depan punye? jgn citer ah. rase cam nak carik cetak rompak jer. disebabkan aku nie jenis yg menjane ekonomi malaysia so aku tak suke cetak rompak. hahaha!

and ade filem yg aku look forward to watch. KL Gengster ngn Kongsi. due citer action malaysia yg tgk trailer jer dah mcm mat salleh nyer citer cume kurang letop2 sbb malaysia bajet tak besar nak beli C4. hahaha. tapi tu lah. entah ade mase ke entah tidak. wa target ANC kot. ANC tuh mende? xkan tu pon x tau. Anugerah Naib Chancellor. x main ah dekan2 nie. hahaha. moge2 laa dapat hendak nye. amin~ =)

Versus

Versus means? sure u guys know rite what is versus mean. for those who dont know what versus is let me explain. versus is against. usually use in game or competition. kan? hahaha. tgk kamus ah korg. in another term of versus is in contrast with or as opposed to. so get it already rite?

oh ok2 dont get me wrong. i'm not going to tell you guys bout some competition or what. it is more about differentiation. yah. for the first time in my fucking life , suddenly i care what do i look like if i this and if i that. perghhh! x penah dibuat aku. most of the time hantam kromo jer. but now? yah , for some people who doesnt know me diorg tak tau aku mcm mane. lagi2 kalau duduk hostel. eh dari awal sem sampai dah nak abes sem wa tak penah gosok baju bhai! hahaha. gampang kan? haa tu laa aku. g class jgn cakap. dgn rambut sikat pakai tangan. baju tak gosok. kadang2 jer aku pakai kasot. langsung tak ade sasiah rupe diri. mmg dari dulu aku mcm ni. kalau kedut baju tuh kedut laa. g mati.

but lately aku terfikir akan penampilan aku. bukan nye pikir ape. just fikir penampilan mcm mane yg sesuai dgn aku. some people said that i look great with short and spiky hair. yah , dulu rambut aku mmg pendek and spiky and some said that i look great with medium long hair with cap and without cap. and ade plak yg cakap kalau aku pakai spec i look CUTE! pffffttt~ eh aku tak rabun kot nak pakai spec. hahaha. eh jgn salah paham. bukan spec hitam tuh. tuh org panggil shades *kalau x silap aku ah tapi nie spec spec. adehhh. susah nye nak explain. sendiri paham laaa.

so skrg nie persoalan die "Am I Look Good With or Without Cap , Short or Long hair?"

rilly need reader's opinion. *mcm laa reader(s) aku ramai. hampeh.




"medium long hair with cap"



"short and spiky hair"



"short skema hair"

so what do you think? =)

Monday, April 25, 2011

Into G !!

I'm into G now!! hahaha.. mcm style en.. G tuh dah mcm satu alphabet yg famous antare alphabet2 yg lain.. G6 laa.. G-Force laa.. mcm2 G lagi ah.. eh btw G-Force diorg cute.. and aku tak sangke last2 skali yg mole tuh yg jahat.. hampeh.. aku trase cam nak bela guinea-pig plak..

ehem2.. back to the main frame of this story.. ok semenjak aku duduk dekat hostel nie bosan yg teramat lah sangat.. so i take the opportunity to borrow my lil bro's guitar.. padahal die mmg pakai gitar tuh kat hostel die.. hahaha.. citer die cam nie.. aku ade Bell presentation.. so kitorg buat musical drama.. and guess what?? i am the director and the script writer.. hoyeh2.. hahaha.. so aku pinjam laa guitar die and smpi dah nak abes sem aku tak bagi2 balik.. hee..

so nak dipendekkan citer.. aku secare tak langsung serius tentang gitar.. yes i'm into the G!! hahaha.. cam x kene lak.. ah pedulik.. and aku start playing every type of songs that i can play.. and i do some research about it.. basic knowledge pasal gitar jer tak cukup.. so aku star laa blaja ngn kawan2..

aku nak main gitar sampai laa aku boleh main mcm Ewan nie.. perghh wa cakap.. even die pakai delay effect and ++ tetap stylo.. wa cakap pas nie tak yah panggil DJ dah datang club.. panggil Ewan jer.. hahaha.. korg layan ah video yg aku upload nie.. kalau nak dengar lagi lagu2 die just search jer name die kat utube.. sure jumpe.. enjoy~ =)




style en? ^^v

..........................

hye all.. actually aku tak tau nak tulis ape sebagai tajuk and pembuke kate.. hahaha.. lame en aku tak ngarot2 kat sini?? last post pon Nov 2010 skrg dah nak May 2011 dah.. agak laa.. semenjak duemenjak tak blogging nie aku rase otak aku beku sangat.. yeah.. as u know me.. majority problems yg aku ade tak sume aku luah kan kat org.. and kebnyakkan nye kat sini ah.. so for your info yg tak tau pape citer pasal aku and tak connect dgn aku through fb aku just nak bg tau korg yg skrg nie aku dah kembali bergelar sebagai seorang student.. and dah nak habes dah pon.. esok aku last final paper.. ouh ye lupe.. aku skrg study dekat UiTM taking Dip Mass Comm.. kat mane?? hahaha.. dalam malaysia nie ade satu jer campus yg ade Dip in Mass Comm.. so teke laa sendiri ea.. and now life aku better.. aku dah lupe kan dah ape yg Athirah Ahmad buat kat aku.. but not all.. maksud aku aku dah maafkan die buat kadang2 tuh datang gak peristiwe tuh dlm kpale otak aku.. ah senang citer aku dah boleh move on dah.. nak dibandingkan mcm dulu.. dok mengharap jer padahal aku tau die dah kene racun ngn mamat tuh (x perlu tau name die , rase cam jijik jer nak tulis) and sampai skrg aku percaye yg Tyra still igt bende tuh semua aku yg plan.. perghhh kalau nak citer balik aku rase tak cukup aku nak update nie.. hahaha!! and people always say "What goes around comes around".. karma kan tuh.. so i think both of them dah dapat balasan nye kot.. cos Tyra , die x pernah bertahan selame mane die bertahan ngn aku.. tukar bf mcm tukar baju.. and mamat tuh pulak.. hahaha.. satu jer yg aku boleh gambar kan tentang die.. klo kawen ngn die makan pasir.. so sendiri paham.. and me.. oyeah~ march forward baby!! new lifestyle.. new friends.. and same old me.. and now tak sabar nak tunggu habes semester iaitu esok.. and aku boleh blogging balik sbb adeq ku tercinta cakap bahawe internet dirumah ku sudah laju.. Unifi der.. mane tak laju.. so tak ade ah tekanan update blog.. ok dats it for now.. tunggu jer laa update baru.. daaa~ to Tyra the person i use to love.. take a good care of yourself.. pray for your happiness.. =)

About Me

My photo
ehem2..blog aku umpama diari ku..tempat ku menulis dan meluahkan ape yg aku rase..i write what i want to write..sharing tuh siket2 ah..hahahaha..tapi kalau tak suke jgn nak comment pakai perkataan2 yg tak bertamadun dan sbgnye..just close the tab and pooofff!! go..ok..? (^^,)*V

Followers

WishList!!

1 :: Handphone baru Sony Satio

2 :: Lappy Baru Sony Vaio

3 :: DSLR

4 :: Desktop baru (buat main game)

5 :: Seluar Jeans (yg amat banyak sebab aku ade 2 jer)

6 :: Kasot Everlast/Supra

7 :: New White Guitar (acah2 suci kalo putih :D )

Template by: Free Blog Templates