Chit-Chat

huhuhu..kotak nie disediakan utk kemudahan anda semua..nak sembang ka apa ka ekot suka ati angpa laaa..janji happy..muahahahaha..gune kan ia dgn seadanya..ahaks..
ShoutMix chat widget

Blog Archive

Tuesday, August 24, 2010

hari kemerdekaan malaysia yang semakin pupus ditelan zaman


lagi 1 week nak merdeka.. tapi kenape aku tak dapat rasekan aura kemerdekaan tu?? tak macam zaman dulu2.. dulu wa cakap sama lu.. budak2 naik basikal pon bendere sampai 5 6 bijik pacak dekat basikal.. kalau boleh satu basikal tuh die nak letak bendere.. tapi sekarang?? budak2 kecik buat tak tau jer.. macam tak kenal ape itu merdeka..

dulu dekat moto kalau time merdeka.. dok pacak satu bendere dekat depan mudguard moto.. tapi sekarang?? tau dok pacak moto jer.. and dulu mat2 moto kalau merdeka confirm ade yg design sticker kemerdekaan yg stylo2.. tapi sekarang?? sume dok design sticker yg ntah ape2 tak bawak manfaat..

kalau dulu dekat kerete.. dari bumbung depan belah kanan sampai lah bumbung depan belah kiri.. penuh bendera.. and ade siap letak bendera malaysia dekat hood depan kereta lagi.. tapi sekarang?? nak tengok satu bendera melekat dekat kereta pon susah.. jgn nak cakap bendera batang atau pon sehelai bendera.. sticker bendera malaysia pon tak nak pasang.. yelaa.. kerete dah stylo habes kan.. sure ah macam cacat jer..

kalau dulu2 dari 1 Ogos sampai lah 31 Ogos sure dok pasang lagu2 patriotik dekat radio or tv.. tapi sekarang macam tak ade jer.. rase tak meriah ah macam dulu2.. dulu2 budak2 dok nyanyi2 lagu patriotik.. siap ade yg hafal lirik lagi.. bukan 1 tapi 4 5 lagu patriotik diorg hafal.. tapi sekarng macam tak ade jer..

kenape ea sume nie jadi?? aku rindu zaman2 kemerdekaan yg dulu2.. adekah sebab rakyat malaysia dah lali dengan sambutan kemerdekaan atau dengan erti kate lain BOSAN?? or adekah sebab merdeka jatuh pade bulan Ramadhan so tak larat nak celebrate?? and budak2 sekarang macam tak tau jer ape itu merdeka.. kenape ea?? adekah sebab sifat patriotik dalam diri dah tak ade atau sume dah bosan sambut merdeka?? tapi bile bendera kene pijak and balik taik dekat indonesia tau plak nak bising.. duhh~ sungguh hipokrit~


Monday, August 23, 2010

malay pig , cina balik cina , india macam anjing (Fuck Racism)

tajuk gempak kan?? macam aku nak buat plak kan.. tujuan bukan nak carik popularity ke ape.. tapi aku cume nak kasi kesedaran jer dekat korg sume.. sape yg dok bace nie tak sedar diri lagi aku tak tau lah kan.. tapi bagi aku 1st aku nak cakap.. aku bukan racist.. yah.. aku tak racist pon.. tak ade faedah pon nak racist2 nie.. aman jer aku hidup ngn bangse lain..

malay pig , cina balik cina dan india macam anjing.. itu lah sejak kebelakangan nie aku bace banyak blogger2 yg post pasal isu sensitif nie.. aku tak paham.. korg nie low class minded ke ape?? kalau hal berkaitan racial jgn laa semarak kan lagi.. korg ingat korg buat post macam tuh korg kan buatkan bende nie reda?? eh hello.. ibarat mencurah petrol ke api BBQ.. walaupun hanye tinggal bara.. bile kene simbah ngn petrol terbakar muke ko..

tu lah yg layak diberi untuk org2 macam korg yg berfikiran macam budak tak pegi sekolah dan menambahkan bahaye di dalam negare malaysia nie.. macam laa korg tak ade kutuk2 belakang tentang kaum cine ngn india.. ade kan.. seb baik tak boleh print screen jer.. kalau boleh?? and untuk pengetahuan korg.. melayu lagi banyak kutuk kaum lain.. aku bukan nak bela bangsa lain.. tapi sebelum kite tunding jari dekat bangse lain tgk bangse kite dulu.. korg ade fikir tak kenape diorg cakap macam tuh?? bak kate pepatah melayu.. tak akan pokok bergoyang kalau tak ade angin.. btol tak?? so tak kan laa tetibe jer diorg nak marah2 tak tentu pasal sedang kan tak ade pape yg terjadi.. sure ade bende yg terjadi..

untuk maklumat korg.. aku ramai jugak laa kawan2 cine nie.. and one day tu ade mmbr aku cine lelaki die cakap dekat aku..


Mr A :: Zhaf.. u cakap melayu tak ade kutuk2 sama lain kaum.. melayu sume harmoni..
Aku :: org melayu nie kalau tak diusik diorg tak akan usik org..
Mr A :: rilly meh?? so why there is a headmaster at Johor insult Chinese and Indian in front of her pupils in official ceremony??
Aku :: biar betol A.. aku tak dengar citer pon.. ko jgn buat2 citer bende2 sensitif macam nie.. boleh buat perang u tau..

Mr A :: yah i know.. but this is not a fake story.. got her student go make a police report about this.. u know me better kan.. i wont made up stories..

Aku :: nevermind.. later i check..

Mr A :: the report sudah upload dalam facebook.. nnt saya tunjuk sama kamu..



see?? and no wonder laa diorg nie marah.. sebab bangse kite yg start dulu.. btol tak kalau tak ade angin pokok tak akan goyang.. and betol jugak ape yg diorg cakap.. kalau semua cine balik cine.. cabut bangunan2 cine tambah2 dekat KL tuh.. korg nak tau tinggal ape?? tinggal kedai makan melayu jer.. pastu tanah lapang sume.. hey come on laa.. tak boleh ke hidup aman damai?? tak boleh ke tak kutuk2 bangse lain?? so stupid laa u fella.. same jer kebodohan bagi org2 yg buat post pasal nak semarak kan lagi api kemarahan perkauman.. haa skrg nie aku upload gambar melayu kutuk cine india.. aku nak korg org melayu sendiri g buat hate page and update dalam blog korg boleh?? aik asal lak tak boleh?? ouh bangse sendiri.. ouh bangse sendiri kutuk2 bangse lain boleh ah?? korg tak marah?? tapi bangse lain kutuk bangse kite korang nak marah?? just satu perkataan jer yg sesuai digambarkan denga korg.. BODOH!!


lu fikirlaa sendiri!!

mengalah (tribute to Sara 2)

thank God.. die dah ok bersame yang tersayang.. tapi die cakap hati dah tawar.. *adehh* hubungan tuh bile2 mase jer boleh END.. tapi tu lah.. sebagai manusia yang perihatin dan friendly *ehem2* terhadap sesape jer walaupun belum cukup matang mengenalinye aku still nasihat die.. aku suke mensihat kan?? *wink2* hahaha!! aku dah boleh jadi kaunselor dah..

setiap org tak perfect kan?? btol tak?? *angguk2* setiap org ade keburukkan dan kebaikkan.. so aku cakap kat die cam tuh ah.. aku suruh laa die pandang kebaikkan die.. tapi aku plak kene balik dengan soalan die yg membuatkan aku terkesima.. *ish ish ish* aku suke pakai terkesima nie.. cam unik jer.. padahal tak tau maksud ape.. hahaha.. *bla bla bla* ok2.. ye aku tau.. soalan die berbunyi begini.. sepuluh saat dari sekarang~

hati die jer i nak jage.. hati i sape nak jage??

yah2.. betol tuh.. kalau kite asyik jage hati org jer tapi org tu tak tau jage hati kite buat ape kan?? an an an an an.. hahahaha!! haishhh wahai lelaki.. betolkah anda seorang lelaki tulen.. tapi mcm tak jer.. sebab lelaki tau menjage hati seorang wanita.. ye mmg laa tak perfect pon kadang2.. and ade buat silap.. tapi think laa brader.. ade ke pompuan yg kene ngalah.. haa nnt kawen bini kau yg selalu mengalah tetibe die cakap "Abg.. abg mengandung lah!!" ternganga korg sampai dagu cecah mantel bumi.. *har har har*

aku respect si sara nie sebab ape?? ok 1st die pompuan.. ye aku sebagai seorang lelaki kene respect pompuan.. tuh kewajipan.. and aku respect die sebab die nie kental.. *yup2* serious die kental.. ko bayangkan laa.. selame perhubungan die dgn balak die tuh asyik die jer yg mengalah.. asyik die jer jadi tukang pujuk.. and bile die perlu dipujuk?? sape yg pujuk die?? balak die?? harapan tinggal kenangan ah *bak kate jamal dgn siti sarah* laki die nak pujuk.. so last2 die pujuk diri die sendiri.. itu ke yg kite panggil cinte?? itu ke yg kite panggil sayang?? *duhhh~* itu gampang namenye.. hahaha..

mesti korg tertanye2 kan sebab ape aku dok sebok2 busybody tulis pasal awek org.. eh suke aku ah blog aku.. *har har har* actually , aku kagum jer dgn die.. ade lagi ke pompuan macam die?? uish jgn cakap.. dekat KL besepah pompuan2 yg kalau tak tahan siket terus belah.. pompuan2 yg pantang kene jarum terus belah.. pompuan2 yang pantang lepaskan ex2 bf die.. *duhhhh~* aku berpengalaman ok.. dalam perhubungan aku yg kene campak.. bukan aku yg campak diorg.. hahaha!! so aku tau perangai2 certain2 pompuan.. *psttt~* meh sini cek nak habaq mai.. cek kena campaq bukan sbb cek nie jantan tak guna.. *haishhh~* tuh laa.. bile teringat kisah silam.. rase membare.. kalau laa kat malaysia nie undang2 untuk membunuh just penjare sehari dan denda rm10.. dah lame dah aku p bunuh die.. tapi tak ape.. bak kate cikgu aku.. forgive but dont forget.. cos who knows it will happen again.. be careful..

semalam ade org cakap kat aku..

kau pegi jer ah ngorat si sara tuh.. mane tau ade luck dapat.. kau kan cakap die baik la sweet laa ape lancau laa.. so kau ngorat jer laa.. tunggu ape lagi..



ok 1st aku respect relation die.. aku respect relation sape2 pon walaupun hati ku dah terpaut.. tapi satu jer.. aku sedar diri aku nie.. tahap aku patot dengan sape.. mane boleh si gagak bersame dengan si merak.. kan lain tuh.. beza due darjat tuh cukup besar.. ibarat langit dengan bumi.. kalau korg tgk ex2 aku (click sini kalau tak tau) mmg diorg nice , sweet and cantik.. tapi tuh just luck jer kot.. hahaha.. aku nie tak ensem mane pon.. sape yg dah jumpe and hangout dgn aku real life diorg tau ah.. *kan kan kan??* sebab tuh aku selalu tipu diri sendiri.. *dush2!!* eh2 tersilap topik plak.. hahaha.. ok laa guys.. nie bukan tribute to sara dah lagi nie.. nie dah masok citer aku.. hahaha.. lain2 kali jer laa aku buat entry pasal diri aku nie..

backmasking (Luciferian)

ok lately sebok kucar kacir pasal backmasking.. 1st yg aku tau Lady Gaga.. diorg cakap Lady Gaga nie pengikut Lucifer.. itu aku tak tau lah.. direka2 or memang betol.. so sekarang effect die aku elakkan dengar lagu dari die.. and sekarang.. berduyun2 jugak lagu tetibe jer macam ulat sampah dikatekan ade hidden message.. ini agenda kite sendiri atau sebaliknye??

untuk pengetahuan korg.. backmasking nie adelah sesuatu yg direkodkan terbalik.. tak kire laa syarahan ke lagu ke or what ever.. and die ade hidden message die.. bile track tuh dimainkan backword akan nampak message die tapi bile track tu dimainkan foward akan kedengaran macam ayat2 biase.. mengerikan kan?? aku pon takot bhai.. seram sejuk jer type entry nie..

untuk bagi korg gambaran siket pasal backmasking.. kalau sape2 yg lebih arif bace pasal nie and ape yg aku tulis nie salah tolong betolkan ea.. demi agame , bangsa dan negare.. sebab ape yg aku tulis nie hanyelah ape yg aku faham.. so backmasking ini adelah satu idea reversing music yg pertame kali digambarkan dalam buku Magcik pade taon 1913 yg ditulis oleh (bergelar org paling jahat di dunia) Aliester Crowley serta para occultist (refer wiki nak tau ape bende nie.. kalau nak explain panjang) , ahli sihir dan ahli Lucifer (refer wiki gak sape yg tak tau).. Dalam satu upacare Cowley cakap die dah buat 6 pengorbanan manusia seumur hidup die..

Aliester Crowlet berhujah :-

"Biar die belajar menulis kebelakang.. berjalan kebelakang.. and dengar dari piring hitam kebelakang.. berlatih belajar cakap kebelakang.. 'I am he' dan biar die berkate 'Eh ma I' " (Magik 1913)

amalan ucapan terbalik nie dipraktikkan oleh Crowley dalam upacara untuk provoke entiti roh dan syaitan.. kumpulan the beattles dan led zeppelin adalah kumpulan pertama yg popular dan mempraktikkan backmasking..

Psikologist Freudian menyarankan yang hidden message tuh diserap oleh Id or minda separa sedar dan kemudian mewujudkan diri sebagai tindakan atau pemikiran.. and serious shit die punye meaning mmg kalau korg dengar boleh naik bulu rome korg.. aku dengar pon seram sejuk.. seb baik lah sekarang aku dok layan jangan lupe lirik jer.. hahaha.. dah kurang dah lagu2 mat2 salleh nie.. kalau korg nak tau macam mane.. korg ade facebook kan?? nice~ korg boleh tgk video tuh dekat sini tak pon korg p kat pakcik utube then korg search laa pasal backmasking or satan songs or ape2 jer yg berkenaan dan sewaktu dengannye..

sebenarnye backmasking nie dah dikaji oleh pengkaji kite di malaysia.. dan para pengkaji ie menubuhkan satu organisasi yg tidak berdaftar.. dan tempat diorg (kire macam base) dekat KL tapi diorg tak bagi tau detail.. ahli2 organisasi dan tempat diorg kumpul dirahsiakan.. takot macam2 bahaye mengundang nnt.. yelah.. kau bukan nye bawak isu kecik2.. diorg bawak isu besar2.. banyak isu diorg bawak macam New World Order , Freemanson , Illuminati , Area 51 , Matrix , pasal Dajjal dan pasal agame.. banyak ah diorg cite.. boleh muntah hijau and jadi gile kalau korg bace tak berhenti.. aku bace satu tajuk tuh pon amek mase 2 minggu untuk faham 100%..

ouh mesti yg kate aku nie copy paste or what ever.. for your info , aku ekot perkembangan dan bace setiap entry pasal bende2 nie dari issu sekecil UFO hinggelah isu sebesar Imam Mahadi.. so kalau tak tau pape g bace dulu baru boleh nak kutuk2 aku.. and ilmu aku belum cukup lagi di dade.. so ade salah silap tegur lah dengan berhemah.. dan sesape yg minat pasal maklumat2 mistik nie.. korg boleh pegi dekat blog nie..

lelaki (tribute to Sara)

memandangkan aku tak tido.. and tambah plak bosan yang teramat.. so aku update laa blog.. *wink2* tak ade topik sebenarnye.. tapi tetibe plak ade topik yang nak dicoretkan.. *drumrolls*
tadi mase aku tgh fikir aku nak edit gambar sape pas nie then aku terbace status *erk* aku nak panggil ape ea?? nak kate mmbr jarang2 tegur.. nak kate bukan mmbr die ade dalam friendlist aku.. hahaha.. tak ape lah.. aku kan suke berkawan.. so ape ade hal.. mmbr aku nie name nye sara.. yah~ die pompuan.. mane ade sara name laki.. *gah!!* laki transform perempuan maybe.. hahaha.. *dush2!!* ok back to main topic.. die post kate die sedih sebab bf die tuduh die menipu.. damn man.. pasangan mane yg tak sedih bile kite kene tuduh bende yg bukan2.. kan kan kan?? aku pon sedih kot kalau tetibe jer awek aku cakap aku penipu.. *sob2* tapi2 tak ade ah sampai nak nanges2 habes banjir bilik kan.. cume sentap siket jer laaa and for sure si sara ni tersentap.. then aku tanye laa kenape.. abes2 die citer2 sume masok lah citer yg balak die nie susah nak caye kan die.. suke kongkong die.. *bukan gongong ea* then balak die nie jeles tak bertempat.. and die RIMAS.. yes.. bile keluar perkataan dari mulut seorang wanita bahawe die RIMAS u are in trouble brother.. silap2 kene pecah.. *erk..ape bahase nie??* maksud aku putus or break laa.. break kan = pecah.. so kene pecah laa.. hahaha!! *bodohkan??* and bile aku dapat tangkap jer bullet die tuh *RIMAS* aku tau dah.. mmg tak lame mamat tuh.. and then aku tanye..

"U sanggup ke lepaskan die??"

and korg nak tau jawapan die ape?? ntah la.. *sigh~* aku dah agak dah.. bile2 jer boleh kiok nie.. hahaha.. tapi tak ade lah aku nak amek kesempatan kan.. p bakar2 lagi die mcm mane most of bastards guys will do.. *horahhh2!!* aku yakin kan die sume he will be ok if she advice him and slow talk with him.. and her answer?? SUDAH!! wtf~ eh come on laa stupid fella.. ur chick is hot.. pretty.. beautiful.. and she love u.. what else u want?? can u just listen to her?? *duhhh~* stupid fella.. kalau laa aku dapat awek tiptop lawa cun macam tuh.. wa jage baik bhai.. bukan everything tapi anything aku sanggup buat.. tapi biar yang masok akal ah.. kang die soh aku berenang dari pantai batu buruk g pulau redang tak kan aku nak buat kot.. *har har har!!* oh ya.. lupe.. die minah ganu.. cantik.. baik.. friendly.. tapi tu lah.. awek org.. sayangkan?? bile awek yg begitu baik.. ade rupe.. tapi jadi hak milik lelaki yg tak gune.. mane laa tak ramai pompuan jadi lesbo skrg.. *haishhh~*

bercakap pasal pompuan cantik , baik dan ade rupe nie jadi hak milik lelaki yg tak gune dan tak reti menghargai nie terfikir plak aku dekat die.. ye die.. gadis yg aku nak ngorat tapi tak jadi tuh and tak ade confident tuh.. die dah ade balak rupenye.. and menurut kate adeq die balak die nie jahanam.. *hahaha!!* serious.. adeq die sendiri bagi tau aku.. haa tu pon salah satu contoh gak pompuan ade rupe milik laki tak gune.. entah lah.. aku pon tak tau nak cakap ape dah.. biar mase menentukan nye..

tetibe jer aku teringat kan kutbah terakhir Rasulullah.. khutbah tuh berbunyi macam nie..


layanilah wanita-wanita kamu dengan baik dan berlemah lembutlah terhadap mereka kerana sesungguhnya mereka adalah teman dan pembantu kamu yang setia

so kepade lelaki2 luar sane yg tak bergune dekat awek2 nye.. sile2 lah bace nie ye.. bawak2 laa berfikiran rasional.. kalau tak aku tambat ko dekat Tenage Nasional..





sahur sahur sahur time!! kat bawah nie aku ade edit pic die.. yela.. tgh bosan2.. die plak dah off.. aku kan hantu photoshop.. so paham2 laa ye.. hehehe..


asser

hahaha.. kenape asser?? bunyi cam tak senonoh kan?? ass + er.. yelaa aku tak tau nak letak title ape actually.. sebab ape asser?? korg tak nampak ke?? cube korg scroll ke bawah.. sampai habes.. pastu tgk ape ade kat bawah skali tu?? yes~ itu lah asser!! hahaha!! yelah.. atas org panggil header = kepale dan yg bawah for sure = bontot kan.. so bontot = ass + er.. bwahahaha!! amacam?? hebat tak istilah aku?? just for the records.. dont try this in examination!! untuk sape2 yg jeles tgk blog pink aku yg menyerlah kepinkan die nie.. sile2 lah mempink kan blog anda lagi ye!! hahahahah!! jam menunjukkan pkol 3.30.. ape laa aku buat tak tdo lagi.. cube teke?? yah!! photoshop!! bye2~ (^^,)

Sunday, August 22, 2010

hati

Bukan semua kesetiaan dibalas dengan kebahagiaan. Kadang2 ape yang kite harapkan tak akan jadi kenyataan. Tapi amat pedih apebile insan yang kita sayang tak pernah menghargai ape yang kite korbankan. Buat insan yang mengerti , hargai hati ini kerana ia terlalu bererti. Hargailah rasa kerana ia cepat terasa. Hargailah semuanya kerana apabila ia terluka ianya sukar untuk dicantumkan semula.


Lots Of Love ,
Zhafri

hasil kerja

ouh.. hari nie penat amat.. dari pkol 2 sampai lah bukak puase aku ngadap pc + photoshop.. mesti korg heran kan.. kenape aku ngadap photoshop 24jam kalau boleh.. aku ade sorg mmbr aku nie.. die hebat sangat pakai photoshop.. die punye editing perghh wa cakap lu.. smart habes ah.. and then die pandai buat video pakai photoshop.. aku nie tau takat edit gambar jer laa.. tapi aku tak ade ah sampai level nak main2 ngn 3D.. takat biase2 jer.. sebab ape aku admire die nye artwork and aku nak jadi cam die?? sebab photography artwork and design artwork sekarang nie permintaan die tinggi.. and kau boleh keje dari rumah jer pon.. tu pon kalau kau buat design jer laa.. tapi kalau kau jadi photographer skali kau kene kuar umah ah.. macam mmbr aku nie die design jer.. logo , banner , iklan , gambar and macam2 lagi ah.. cool kan?? so aku nak jadi mahir cam die.. pastu boleh ah aku jadi freelance photo editor.. hahaha!! nie laa hasil kerje aku yg tak seberape.. aku tunjuk kat korg yg before and after ea??



harapan

mengikut kisah yg aku tulis sebelum nie aku rase harapan aku tu just angan2 jer.. entah la.. aku pon tak tau kenape.. aku rase tak confident jer.. huhuhuhu.. nak mengharapkan adeq die.. sian lak.. adeq die pon got something to do with her life kan.. xkan laa nak semak2 kan kpale otak die nak ejas kan aku ngn akak die.. hahaha.. cam bodo jer aku nie.. gentle laa siket.. g add kat facebook pastu mule kan operasi.. cakap cam gempak kan?? tapi sebenarnye aku tak berani.. banyak bende yg bermain dalam kepale otak aku nie.. kalau korg operate bawak keluar otak aku nie macam2 ade.. haishhh.. kekusutan melande diri aku nie.. hadoooii.. nak dikatekan semenjak aku tau profile facebook die.. selalu aku singgah tgk2 wall die nak tau perkembangan die.. ape update die untuk hari nie.. die sekarang tgh ade masalah ke ape.. tapi tu laa.. sekadar mampu melihat je kan?? huhuhu.. tiap kali abes jer edit gambar atau facebook aku stop keluarkan notification aku singgah facebook die.. siap buat bookmark wa cakap lu.. bwahaha!! mane laa tau kan.. kot2 terlupe ke ape ker.. itu laa keje aku.. aku terase amat bodoh.. yelah.. dah tau facebook die.. ade butang add dekat atas tuh.. add jer laa.. actually aku tak boleh add org.. dah 3 hari.. sebab kene ban.. approve request banyak sangat.. yela.. friends aku dari 1,948 lepas approve2 jadi 2,030.. mane tak kene ban.. cakap missuse behavior laa ape laa.. hahaha.. terbaek tak?? terbaek ape?? terbaek tak aku tipu diri sendiri.. even kalau tak kene block pon mmg aku tak akan add die.. adehhh.. ape perlu aku buat ea?? emmm..

Saturday, August 21, 2010

new header!!

yaaaaaaaaaay!! aku dah siap buat new header.. pening kepale aku nak mengedit sane mengedit sini.. tapi at last siap.. puas aku godek2.. hahahaha!! btw nie laa header baru aku..




sile click untuk gambarajah yang lebih besar ye.. alaaaaa.. mmg laa sempoi.. tapi bagi budak baru 3 hari pegang photoshop ok ah kan?? hahahaha!! entah laa.. korg judge.. nnt aku mantap kan lagi skill aku biar korg meleleh air liur tgk design aku.. hahaha!!


p/s :: haishhh.. agak2 bile nak siap tab menu aku tuh~

tab menu

untuk perhatian anda2 semua.. tab menu tuh belum complete lagi ea.. jangan main tekan2.. (nnt mesti ade yg tekan gak tu) hahahah.. tab menu tuh nampak cam siket jer an?? kalau ade idea tambah2 laa lagi..

template baru

tak cantik kan template baru aku.. macam hape jer.. tapi aku suke.. ade aku kesah?? huhuhu.. btw blog nie nampak cam kosong jer ouh.. sebab aku dah tak tau nak letak gaged ape yg sesuai.. haishhh.. pas nie aku nak siap kan tab menu plak.. bz bz bz bz.. hahaha!!

ketakutan yang amat sangat

ok pagi tadi aku ade citer pasal cinta padang pertame aku kan .. semalaman aku fikir pasal nie korg tau tak?? aku fikir ape?? aku sekarang dalam dilema.. tgk belum buat hubungan aku dah fikir macam2 kan?? hahaha.. typical me.. tapi ape yang aku fikirkan nie untuk aku dan die jugak..

actually aku takot.. 2 bende jer aku takot dan terbayang2 dalam fikiran aku.. 1st aku takot yang aku tak boleh nak bahagie kan die.. yelah.. die selalu dipermainkan.. so aku takot kali nie luke die lagi dalam.. aku takot aku tak boleh jadi yang terbaik untuk die.. and aku takot aku tak boleh sentiase berade di sisi die.. yelah die tu menurut kate adiknye senang dibuli.. yela budak baik kan.. senang ah kene buli sume.. so aku takot aku tak boleh ade di sisi die.. lagi2 kalau aku sambung belajar..

2nd plak aku takot sangat2.. aku takot yg past jadi present.. korg paham tak istilah aku nie?? aku main buat istilah sendiri jer.. ok bagi yg tak paham.. aku takot perkare lame berulang lagi.. yah~ bagi sape yang mengenali aku sejak bangku sekolah lagi diorg tadi kalau aku betol2 sayang aku sayang org tu macam mane.. i'll not do anything for her but i'll do everything.. and aku takot aku tak dihargai.. macam yg lepas2.. and aku jugak takot org yg 3 akan hadir dalam hidup die nnt.. and aku takot bile dah dapat die aku akan kehilangan die.. and senang citer aku takot bende yg same berlaku dekat aku dulu jadi lagi sekali.. aku dah tak sanggup dah dilukai.. aku dah tak sanggup dah cume aku jer yg bertepuk sebelah tangan dan memberi 100% dalam hubungan tapi bagi pihak disebalah sane hanyelah sekadar mengisi kekosongan.. aku tak nak bende tu jadi..

ouh God Almighty.. please help ur humble servant.. i'm begging u to give me a clue about what is happening.. is she the one u sent to me to be my soul mate or it just the feelings of mine that make this happened.. i'm confuse.. please help me oh God.. i'm suffer enough because of love.. i don't want to suffer anymore.. please give me a clue about this.. (~~)

new life to begin with..go Zhafri u can do it!!(love at the 1st sight)

ehem2.. selamat pagi sume.. sekarang jam dah menunjukan waktu pukul 2.30 pagi.. and aku heran hari2 aku tido lambat.. tak tau kenape.. but tak ape.. waktu yang ade tu aku gunekan dengan sewajar nye iaitu blaja photoshop!! hahaha..

actually aku ade interesting story yg aku nak citer dekat korg.. menarik die sampai tertarik.. hahaha.. ok tadi untuk mempraktikkan ape yang aku belajar dengan uncle youtube pasal photoshop aku g lah carik gambar kawan2 untuk dijadikan mangse aku.. so aku dah edit2.. then aku tringat dekat 2 org mmbr aku nie.. diorg tgh hangat bercinte.. so aku fikir nak carik gambar diorg laa.. so dah dapat.. then aku edit2 nie lah hasil die.. hasil tak brape nak gempak bagi beginner macam aku nie yang baru nak jinak2 dalam photoshop..


gambar nie aku edit lighting.. aku edit backgorund.. aku edit segale2nye ah.. kalau tak saket mate memandang sebab terang sangat.. so gelap2 kan siket terang2 kan siket.. hahaha.. ape ayat aku pakai nie?? so at last nie laa hasilnye.. btw, nampak ayat tuh?? hehehe.. dari otak saye yg bergelige nie..


ok itu bukan lah interesting story yg aku nak citer dekat korg2 sume.. yg nie baru interesting.. korg tau tak aku dah fall in love again?? yah~ mule2 aku tak percaye cinta pandang pertame.. serious shit aku cakap bende tuh ngarut.. tapi bile kene kat batang hidung sendiri mak aih.. hebatnye rase cinta pandang pertame nie.. ok tadi aku cakap aku carik gambar kat atas nie.. and aku tak pergi carik dekat profile mmbr aku yg lelaki nie.. yg lelaki nie lagi aku kenal lame dari yang pompuan.. so secare tak sengaje aku carik dekat profile si perempuan nie.. carik2 sebelum aku dapat jumpe gambar tuh aku ternampak satu gambar nie.. wah!! cantik betol die.. ayu jer tgk.. sejuk mate memandang.. and suddenly ade satu perasaan yang selame nie tak penah datang dalam diri aku.. perasaan yang sukar digambarkan oleh kate2 bile aku tgk muke die yg cantik , sopan , innocent , suci , lemah lembut , berseri dan macam2 lagi lah.. serious laaa.. tak ade mase de aku nak jiwang2 tgh2 pagi bute nie.. ok2.. for your info,aku skrg kan tgh dalam misi mencari awek.. so awek2 yg lain aku sembang2 borak2 tak ade pon aku rase perasaan macam nie.. tapi bile tgk gambar die jer rase lain macam tuh ade dalam diri aku.. tak macam dengan awek2 yg lain sedangkan aku tak pernah pon chat ke anta msg dalam facebook ke dekat perempuan nie.. tapi kenape perasaan tu boleh timbul?? entah laa.. maybe aku jer kot yg over.. 1st love konon.. hahaha..

tapi tu lah.. aku tak tau nak katogeri kan perasaan aku nie perasaan ape.. tapi yang pasti aku nak dapatkan die.. aku senang melihat wajahnye.. and dari cerite kawan aku nie mmg die seorang yang lemah lembut , senang dibuli dan selalu dipermainkan.. wtf~ ade org sanggup buat macam tu dekat gadis yang secantik dan sebaik itu?? aku pon tak tau la.. diorg nie bute ke ape.. tapi betol.. kalau korg pandang wajah die pon korg tgk sejukkkkkkkkkkkk jer.. ape2 pon aku mesti dapatkan die!!mungkin kah ini telah ditakdirkan.. yela kalau aku carik gambar dekat profile mmbr laki aku tuh sure tak akan jumpe gadis ayu nie.. or maybe ini hanye satu kebetulan dan mainan perasaan?? entahlah.. ouh lupe nak bagitau korg.. die tu kakak kawan perempuan aku.. hahaha!! so tak salah kan?? =p

Friday, August 20, 2010

hari sebagai seorang pelajar yang berdedikasi

dengar tajuk macam gempak kan?? padahal?? hahahaha.. 1st aku nak mintak maaf sebab jarang update blog yg agak buruk nie.. bukan ape.. banyak sangat bende aku nak tulis.. tapi satu bende jer menghalang aku dari nak update blog aku nie.. huhuhu.. korg tak tau ke ape?? heh.. MALAS!! hahaha!!

actually tajuk tuh nak buat gempak jer.. bukan nye aku dapat masok UM or UiTM or mane2 lagi Uni2 dan College2 yang top.. tapi tak bermakne kalau tak masok Uni or College tak ade istilah belajar kan?? so skrg nie aku student dalam bidang menghabiskan 8 jam latihan memandu dan student dalam bidang Asasai Photoshop CS5 Extended.. hahaha!! belajar jugak kan?? ok ah tuh jer buat mase nie.. nnt2 ade mood aku update lagi panjang2..

waka waka versi tamil (ENJOY)

Tuesday, August 17, 2010

eyebrow dance - cadburry commercial malay version feat. nose hole dance



dah macam ape dah aku tgk.. hahahaha!! pelik2..

3 pretty princess yang yang pernah menduduki tempat kosong dalam hati aku


Nor Fauziah Bt Kamaruddin - gadis pertame yang berjaye menambat hati hamba.. ayukan die?? betol tak ape yang aku cakap.. korg ingat aku tipu ke ape.. hahahah..




Athirah Bt Ahmad - gadis ke-2 yang menambat hati aku.. korg tgk mane?? tuh yang tgh2 tuh.. yah.. almost 3 years.. tapi dirosakkan oleh seorang manusia yang bername sahabat.. haishh.. redha jer laa..




Janice Kar Yen Low - yang ke-3.. cute kan?? huhuhu.. tapi dah die nak dekat org lain.. nak buat cam ne kan.. lepaskan ajer laa..



so korg dah tgk dah gadis2 yang buat aku jadi gile?? hahaha.. selame nie korg bace name jer kan.. haa hari nie aku tunjukkan dekat tuan2 dan puan2 sekalian rupe mereka.. hmmm.. who will be next?? aisehhh.. aku pon tak tau.. and aku pon tak berani nak cakap.. and aku pon still tak ade keberanian lagi untuk mulekan hubugan baru.. sebab cukup lah setakat ini.. cukuplah setakat ini aku disakiti,dikhianati dan tak dihargai.. ape2 pon.. life must go on kan.. so ape ade hal.. let the sweet memories been just memories.. antrae ketige2 gadis di atas paling banyak kenangan dgn Tyra.. yg baik mahupun yg buruk.. and to all of these girls.. i can forgive but i will never forget.. (^^,)*V


To love is nothing.. To be loved is something.. To love and be loved is everything..


Saturday, August 14, 2010

Astaghfirullahalazim..kepercayaan kite iaitu Islam dihine lagi..

aku tak nak citer banyak sebab nnt sifat amarah aku naik berderau2..biar gambar jer lah yang mencerite kan segalenye..

WARNING :: Jangan lemparkan sifat amarah membuta tuli..bertindak secare rasional dan matang demi maruah dan martabat agame Islam..kalau korang still bute pasal maruah dan martabat agame Islam korg boleh bace dekat post aku yg nie jgn lupe bace entry nie









semoga Allah SWT bukak pintu hati die..amin~

community budak motor kuala terengganu

semalam pukol 10 lepas tarawih aku kuar jenjalan ngn mmbr aku..mmbr aku nie budak KL satu taman ngn aku..tapi die study dekat ganu..so kitorg keluar laa merempit..dah lame kot tak merempit..tapi tu la..aku ngn die jer..naik satu moto pulak tuh..ouh honda wave ku..aku merindui mu..alangkah baiknye jike kau berade dengan ku sekarang ini..boleh kite rase jalan dekat ganu plak..asyik bulatan pahang jer jadi mangse..eh2 tersasul plak..ok back to the main story..jalan2 g dataran shahbandar..dataran sini tak mcm dataran dekat KL..lepak dekat dataran sini terase amat lame nak melepasi waktu 1 jam..tapi kalau dataran KL tuh kejap jer..yelah org function lalu lalang..dekat dataran sini..sunyi jer..then kitorg jalan2 g tgk uptown yg ala2 uptown dekat danau kota ataupun downtown dekat cheras..tapi tuh lah..kedai tak banyak..siket jer..ok nak dipendekkan cerite untuk kenekan dengan tajuk citer die cam nie..

lepas habis jalan2 sume kitorg g Mydin lepak2 minum2 kat kedai mamak..the one and only kedai mamak dekat terengganu bhai..jgn main giler..then abes minum2 kitorg pon nak balik..otw nak balik ade sekumpulan mat motor/mat rempit lalu sebelah kitorg..sampai kat traffic light diorg benti and kitorg pon benti..then perbualan berlaku..

mat R :: be , g mano??kelik doh??
mmbr aku :: a'ah..
mat R :: jom ler follow kitorg jalan2..

see!!betape ramahnye mat motor/mat rempit dekat ganu..perghhh!!respect laa..diorg nie kalau korg naik moto jalan sebijik jer diorg akan tegur ajak jalan sekali..dah macam saudare2 lak yg kenal lame..so kitorg join jer laa..jalan2 pusing2 then masok plak satu group..pastu jalan siket lagi..keluar plak 2 3 bijik moto dari tepi jalan join sekali..dari 5 bijik moto terus grow jadi 20 ke 30 bijik moto and jalan tuh kitorg kongker satu lane..korg bayangkan betape meriah dan peramah nye warge moto terengganu..bukannye diorg kenal pon semua tuh pakai main join jer..kalau kat KL nak jumpe macam nie??cettt..alamat~mmg tak jumpe..kalau nak gabung group tuh pon tgk keadaan..kalau dalam group tuh ade kenal sorg due maybe combine lah..kalau tak kenal??buat2 bodoh sudah..hahahaha..

and mulai hari nie aku sedang mulekan misi mencari kawan2 terengganu di facebook..bwahahaha!!sebab diorg nie ramah sangat..and aku harap hari merdeka nnt ade laa something aku nak buat ngn kawan2 baru aku..and honda wave ku yg berade di KL..sorry ye merdeka taon nie aku tak kuar ngn kau..sebab kau jaoh sangat..nak angkut kau datang sini pon mahal..takpe..biar tayar duro kau tuh yang aku tukar nak dekat rm500 sepasang dalam kondisi elok lagi..nnt aku balik KL kite kumpul2 new year plak ea..hahaha..gian main corner dekat bukit tungku bhai..aduhhhh~

p/s :: saye mat motor ok..saye bukan mat rempit..amat berlainan sekali mat motor dan mat rempit..saye tak main pacak2 tapi mat rempit main pacak2..saye tak buat keje2 keji mcm meragut , langgar lari , jadi gengster jalanan dan sbgnye..sebab saye mat motor..sekian~

Friday, August 13, 2010

pengalaman mengajar erti kehidupan

yah..pengalaman yang banyak ajar kite pasal erti kehidupan..mane ade org belajar pasal kehidupan dekat sekolah or university..ape yg kite harungi sewaktu kite membesar itu lah yang mengajar kite..and bak kate omputeh..experiences are the best teacher..and lately lepas die aku padamkan dalam hidup aku..aku berfikir..lame aku ambil mase untuk berfikir..aku duduk sorg2 dekat tepi pantai after tarawih..aku fikir..kenape??kenape semua bende nie jadi..and aku teringat peristiwe 2 taon dulu..situasinye same apebile menjalinkan hubungan..relationship yang tak serious..maybe sekadar untuk memenuhi tempat yang kosong dan tunggu untuk ditukarkan dengan yang lain..and cume aku je yang bersungguh2 dalam perhubungan..


bile aku dengan Tyra..boleh kate hari2 aku nak jumpe family die but die tak kasi..and the reason is the same.."i know my family better then u"..maybe betol katenye..but org cakap never try never know..even raye aku nak datang kg die raye pon die tak kasi padahal kg die ngn kg aku dekat jer..5 minit jer dah sampai kg die from kg aku..but she refuse..and even kawan2 die pon tak ramai yang tau aku couple dengan die..and maybe sebab tu hubungan kitorg tak berape nak melekat macam gam gajah and senang retak bile kene usik siket oleh pihak ke-3..but nvmnd..forgive and forget are the best solution..

and bile aku dengan KY pulak..aku terase macam hine sangat..ok mmg lah aku tak tunjukkan yg aku macam kecewe dengan die..tapi kite as a human kalau kite buat something kite mesti tau effect die tambah2 dekat org yg sayangkan kite..as for KY..aku terase hine sebab antare aku,die dan kawan2 aku jer yg tau kitorg dalam hubungan..ok maybe family tuh aku boleh maafkan sebab kitorg berlainan kaum..die chinese and aku malay..so ade halangan family aku faham..tapi yg hine dekat sini..when her friends ask her who am i the answer she will give "its my friend",,kalau laa korg..ape korg rase..bukan sekali due..banyak kali kot..and aku penah tanye kenape die tak nak ngaku aku nie bf die..and the answer is SAJE..

and aku menyesal..menyesal sebab tinggalkan yang baik untuk yang terbaik..before Tyra ade seorang lagi gadis bername Fauziah..sopan..ayu..anggun..and perfect lah..and kitorg kenal mase dekat sekolah menengah and die tue 1 year dari aku..baik budi pekerti..sopan care pemakaian..and aku tinggalkan yang baik untuk terbaik..bodohkan aku??patot yang baik tu lah kite didik so jadi yang terbaik..tapi tu lah mistake yang aku dah buat and sekarang aku tak boleh nak patah balik and betolkan mistake aku..korang mesti tertanye2 kenape Fauziah nie baik dan si Tyra nie terbaik..sebab kawan2 dan keinginan..mcm yang aku cakap..Fauziah nie serba serbi elok..kalau nak dibandingkan rupe antare Fauziah dan si Tyra nie due same cantik..tapi tuhlah..keinginan dan kawan2 mengatasi semua tuh..dengan Fauziah aku tak boleh pegang tgn bile keluar and kawan2 asyik mengejek..ya Fauziah baik orangnye..even kalau keluar pon tak penah tinggal solatnye..siap bawak beg besar and dalam tu ade telekung..and selalu beri nasihat dekat aku yang tak berape nak baik nie..die sanggup terime aku even die tau aku dekat sekolah macam setan..tapi Tyra muncul..Tyra gadis yang lebih bersosial..so pade waktu tu aku fikir Tyra lah yang terbaik untuk aku..tapi itu sume salah..and aku sekarang menyesal dgn perbuatan aku..

itu lah yang dikatekan pengalaman memberi kite pengajaran yang amat berharge..kalau aku diberi pilihan untuk berpatah balik dan sama ade aku ingin bersame Fauziah , Tyra or KY aku akan memilih Fauziah..tapi itu hanye sekadar KALAU..

Wednesday, August 11, 2010

wonder girls - nobody (ketinggalan zaman ke ape??)

ok sekarang dah masok bulan Ramdhan and hanye tinggal 5 jam saje lagi kite akan bersahur..tapi sebelum tu kasi aku kutuk habis2an dulu..*wink2~ ok sekarang nie aku tgk Malaysia tgh gempar dengan lagu dari Wondergirls - Nobody nie..*sigh~ tapi kenape perlu sekarang??aku sendiri pon tak faham..sedangkan lagu nie taon 2007 aku dok dengar..taon 2007 lah aku dok dengar lagu Girls Generation - Gee..kenape setelah 3 tahun baru lagu2 nie nak meletop dekat Malaysia??marveletto plak tuh promote lagu2 diorg nie..siap budak2 kecik pon tau nyanyi..*applause~ sesungguhnye Malaysia nie ketinggalan ke ape??tapi ape2 pon Girls Generation lagi comel2 dari Wondergirls nie..hahahaha!!


p/s :: saje jer gatal tgn nak menaip banyak2..sebab tuh baut entry nie..hahahaha..

Tuesday, August 10, 2010

peringatan kawan menjadi kenyataan..(true life story)

dulu..aku pernah diingatkan oleh sahabat ku "zhaf kau jgn letak 100% harapan dekat die sbb die jenis yang akan balik dekat bekas teman lelaki die" akan tetapi aku buat tak tau aje sebab sahabatku penah mengambil die dengan care yang tak sepatutnye daripada aku..terdetik dalam hati aku..adekah die perasan ape yang aku tak perasan atau die sekadar dengki akan perhubunganku yang telah pulih kembali..ini kerane si die telah kembali kepada ku..lalu aku tidak menghiraukan nasihat2 nye dan teruskan perhubungan yang aku percaye akan berkekalan lame..

walaupun aku mempunyai sejarah yang tak dapat dilupekan dengan seorang wanita..aku tetap berani berkate kepada hatiku "tak ape..cintailah die dengan sepenuhnye kerane die bukan seperti mereka2 yang pernah kau cintai dulu" bisikan itu membuatkan aku berazam untuk meneruskan hubungan ini 100% tanpa ragu..walaupun di dalam hatiku ini terdapat kerisauan satu hari nanti akan ditinggalkan seperti mane aku ditinggal kan dalam perhubungan yang lalu..hari demi hari..bulan demi bulan..peringatan sahabatku menjadi kenyataan..aku ditinggal kan tanpa sebarang alasan dan sebab..aku ditinggal kan begitu sahaje..die menyepi tanpa kate..

selepas 3 bulan menyepi..die muncul kembali..akan tetapi aku memujuk hatiku dengan berkate bahawe aku masih mempunyai harapan untuk memujuk kembali dan memperbetolkan perhubungan kami..kate hatiku pada awalnye benar..die amat mesra dengan ku..kemesraan itu mengukir senyuman yang selame ini terkubur jauh di dalam lubuk hati aku..dan die ingin meminta pertolongan aku..dan tanpa berfikir aku menolongnya..selang 2 hari selepas aku menolongnye..sms ku kembali tidak dilayan..di facebook pon dibuat endah tak endah..hati ku tetap degil mengatekan berkemungkinan besar die sedang sibuk..

sehinggalah sekarang..aku dilayan endah tak endah oleh si die..tidak seperti semase die mahu meminta tolong daripada ku..aku terfikir peristiwa yang berlaku 2 tahun yang lepas..same seperti ini..kemesraan sekadar perhiasan untuk mendapatkan sesuatu..sekali lagi hanye aku saje yang mampu memujuk hatiku ini..aku dikhianati buat kali ke-3..bagaikan terase mahu mencabut nyawe ku sendiri pada waktu itu..akan tetapi itu bukan tanggungjawab ku..dan pada hari ini..peringatan yang telah diberi sudah terbukti..die masih mencintai bekas kekasihnye..aku terfikir..adakah kehadiran aku selame ini sekadar mengisi ruang kosong di hatinye dan apebile sampai mase aku akan dibuang begitu saje??hanya tuhan saje yang tahu perasaan aku ketika itu..

kepada sahabat ku..aku mintak maaf kerane tidak mendengar nasihat mu..aku menyesal..ye dulu aku bute..aku akui aku bute..aku tidak dapat nak menilai sesuatu dengan elok..tapi sekarang..aku dah sedar dan nampak kesemuanye..terime kasih atas nasihatmu itu dan juge maafkan aku kerane bersangke buruk terhadapmu..sememangnye cinta itu bute~


*p/s :: this is a true story of mine..tiade kene mengenen dengan orang lain yang hidup mahupun yang sudah meninggal dunia yg tidak ku kenali..sekian~

KL here i come!!yeeeeeehhaaaa!!

tgh sebok aku online..my lovely mom datang..

along..ko punye driving class bile??ibu nak balik KL nie..


bwahahaha..dengan sepantas kilat aku jawab minggu depan..hahahaha..nak balik KL punye pasal..ouh how i miss KL..hehehe..balik KL aku nak lepak 24/7..menghabiskan mase bersame kawan2 yang amat kurindui..pegi memekak main dota kat cc..dah nak dekat 2 bulan aku tak memekak kat cc tu..agak2 budak2 kat cc tuh dah kempunan dengar suare aku terpekik terlolong..hehehehe..pastu aku nak makan oblong ganja..eh!puase dah..*sigh~ kompem tak bukak nye oblong ganja tuh..tapi tak ape..usha tangge kejayaan..haaa sape2 yang simpan dendam dekat aku tuh nak cekik2 aku boleh ah jumpe aku..hahahaha!!jumpe anda di saneeeeeeeeeeeeeeee!!

Sunday, August 8, 2010

bosan-bosan lalu berjalan-jalan dan membosankan

tersebutlah kisah..pade hari ini..aku keluar berjalan teman kawan aku carik seluar..die mmbr aku dari KL and die belajar dekat UiTM kat sini and dekat ngn umah aku..jgn korg fikir aku ade kawan lak kat Terengganu nie..*duhh~ then die call aku siap2..kemudian kami merempit ke Mydin dan Giant carik seluar die..puas jalan2 tak jumpe..suar langsung tak berkenan dek mate..*sigh~ and perjalanan yang sungguh membosan kan..so kitorg g lah McD..lepak2 hangout2 citer2..hahahaha!!and itu lah timenye aku dapat rase GCB..GCB nie rase cam ayam salai jer..*cettt!! pastu mahal nak mampus..baik aku makan Burger Mat Salai..baru rm3.80..hahahaha!!


siap ade tambahan Cornetto McFlurry Strawberry lagi..hehehehe..

pastu kitorg g ah jenjalan pegi pantai..kitorg lepak dekat McD tuh dari pkol 6.30 sampai 8.30..lame tak??lame kan..yelah dah tak tau nak g mane..so kitorg decide nak g pantai..lepak2 kat pantai batu buruk tuh tgk kerete rosak banyak lak..so tak jadi ah lepak lame2..then masok bandar..kitorg g ah Dataran Shah Bandar..ade plak expo MAHA..so jalan2 lagi..tapi bosan..*sigh~ pastu aku decide..jom balik!!Terengganu mmg tak ade bende dah kalau nak jalan2 nie..otw nak balik aku tgk kiri kanan..*aha!! aku nampak kedai jual kain sutera then aku teringat lak ade mmbr yang pesan kain sutera..so benti snap2..then balik..hahahha..tu lah aktiviti aku tadi..sampai umah dalam pkol 10 lebih..bosan kan kalau kuar jalan2 macam tuh??eh lupe lak..batik die lawa2 boh!!tgk ah gambar2 kat bawah..aku snap siket jer..giler kau nak snap satu kedai..*apedaa~




hari cukur jambul satu2nye adeq perempuan aku , Alisya Zulaikha!!

aku malas nak type..so aku letak gambar jer boleh??boleh kan??hahaha..*wink2~






END

kedai dah grand habes , harge pon dah mahal habes , tapi kekunoan die pon dah tahap maximum habes!!

aku geram + menyirap mase aku lepak kat satu kedai nie..kedai dah fancy abes dah..pastu tempat dah terbaik habes..siap ade tempat duduk vip..tapi die punye kuno aduyai..kalah org mase zaman batu..aku akan citer sambil tunjuk gambar..*zazzzzzzzz!!

menunjukkan tempat2 duduk yg ade and suasane dekat situ..aku malas duduk dalam sebab time tuh ade ramai ala2 dato'2 dan datin2 dok dalam tuh memekak macam ape..so aku ngn mmbr aku dok luar jer lagi best..dapat tgk screen besar..dapat tgk screen jer laa..


haaa..nampak tak??kat situ ah tempat duduk vip..teratak with kusyen..ahaks..grand kan??tapi kenape aku cakap kuno??ok lets check it ou..*drumroll please~











*tadaaaaaaaa~ siket punye besar white sreen die tapi die bukak radio??*wtf~ sebab tu aku cakap tadi dapat tgk screen jer laa..tempat nie bkan tak ade astro..ade..siap ade muvee lagi..tapi die tak nak bukak..alasan org tak ramai..weyh aku nie customer kot..kalau laa sume org melayu meniage macam nie sampai kiamat laa kedai ko tak akan ramai org..*pfffttt!! dah lah keadaan macam nie..hargenye mahal pulak tuh..aku ingat nak makan..tapi bile tgk keadaan macam nie ngn muvee tak bukak bagai so malas ah aku makan..aku minum jer..minum jer pon *haishhh~ korg tgk ah sendiri..



harge nak meletop jer..tapi service tak meletop pon..seb baik die tak letak service charge dekat situ..kalau tak aku dah tetak dah sekor2..dats why i hate Terengganu..tak penah nak complete!! *sigh~

Friday, August 6, 2010

3 hari , 2 malam dan 1 cerite

hye again!!ahaks..ouh my blog..dah lame aku tak ngarut2 dekat kau kan??hahahaha..rindu ouh dekat kau..sorry laa..aku bz sangat..kadang2 online nak update..tapi otak tepu jer so aku online facebook 5 minit jer pastu off..



-------------------------------------------------------------------------



so lately aku bz dengan lesen..aku nak kene siapkan lesen L aku secepat yg mungkin so bile bulan pose dah boleh amek driving classes..*duhhh~ senang jer kot training dalam track tuh..aku dah siap boleh hafal dah sume..tak sampai 2 jam..and cikgu tuh cakap aku dah boleh amek test bile2 tapi memandangkan L aku tak siap lagi so kene laa tunggu pas raye..hahahaha..and aku nie mmg jenis yang cepat tangkap once sekali ajar..and pasal bawak kete aku dah bertahun2 bawak kereta secare haram..manual ka auto ka terbaik..*bangge!!

tapi yang tak tahan tuh laa..dah laa driving sorg2..tak boleh bukak radio tak boleh bukak aircond..panas bhai!! *fuuhh2~ and korg bayangkan lah 2 jam 45 mnt bawak sorg2..pastu saket pinggang melande..ouh tekanan..dengan cuace panas nye..aduhhh..tak tertahan aku..then bile time dah sampai..die soh benti and aku cakap ah saket pinggang bawak lame2..then die cakap cam nie :

laaa cikgu ingat kamu tak nak rehat..sebab tu cikgu tak panggil..boleh rehat laa..nak rehat 2 jam buat 1 jam pon boleh..

wadepak!!kalau aku tau aku buat 20 mnt jer yg lain tuh aku melepet tgk star movie lagi bagus..haa??iye dekat sane ade astro and wifi yg aku rase institut memandu dekat KL tak ade kot..haaa..at least ade lah bende yang membanggekan dekat Terengganu nie yg lebih hebat dari KL..hahahaha!! *applause!! and now lesen aku tengah diproses..hahahaha..L jer pon..*yeah~



-------------------------------------------------------------------------



Alisya dah ade baju baru and its so cute..ahaks..kelmarin ah p shopping baju die + langsir + sarung kusyen..and keajaiban berlaku..*jeng jeng jeng~ mak aku soh drive..bwahahaha!!all this time die lah yg paling bising pokpek2 aku bawak kete secare haram tapi skrg die suruh aku drive??hahaha..mmg gelak2 ah aku dalam kete tuh dok perli2 mak aku..*cool kan mak aku?? so kitorg g ah masok town and bagai..dari pkol 8 kuar pkol 10 baru balik..

ouh bercakap pasal curtains..aku dah boleh digelar sebagai anak dare dah ouh..*sob2!! sume keje2 rumah aku buat..korg tau tak curtain yang banyak tuh dan harge nye mencecah rm800 *campur sume sekali laa..bukan sebijik2!! aku yg pasang cangkok tuh..ape name cangkok tuh pon aku tak tau!!and aku lah ejas2 tak nak kasi panjang sangat and tak nak kasi pendek sangat..*duhhh~ sebbaik lah tolong mak aku..kalau tak mmg aku tak nak buat..eh tuh keje pompuan bhai!!siap kau Alisya..kau besar nnt aku soh kau pansang langsir banyak2..bwahahaha!!jahat kan aku??*wink2!!

motif nye pasang langsir baru dan sarung kusyen baru disebabkan esok iaitu hari Sabtu parents aku buat kenduri..so sebab tuh laa..and lagi pon mak aku cakap tak nak shopping mase bulan puase..nnt penat..and aku jer suke shopping time dah nak abes puase cos time tuh baju suar murah2..*thee~ nantikan kemunculan gambar2 comel Alisya esok ea..hahaha..tuh pon kalau tak penat lah..*yosh!!

Tuesday, August 3, 2010

Message to all~

holla..just want to inform my dearest friends that lately i've been bz and didn't get the best oppurtunities to update my blog..when i have it i'll upate is ASAP..btw guys..LOVE u all..!!daaa~

Sunday, August 1, 2010

nuffy + follow + follower = ?????

di sini aku nak menyatekan yang aku tak paham something..*sigh~ kenape korg follow org and kumpul follower banyak2..?nak org click nuffy korg ke..?*blurrr~ no offense laa bagi sape yang bace post nie kan..tapi tapi tapi macam desprate jer..*thee!! tak ade lah..kadang2 aku jadi stalker terhebat *yeah~ dekat blog2 org aku tgk follower sampai 500 ke atas..tapi komen yg diorg dapat dekat entry diorg..?*duhhh~ 500 follower tapi komen tak sampai 100..?and aku ade bace dekat shoutbox diorg berbunyi "i just follow u..follow me back!!" *=.= tak nampak macam desprate ke tuh..?siap ade tulis "jgn lupe click2 nuffy!!" *ish ish ish~ heran lah aku..bagi aku blog nie umpame social website yang lain..dimane kite singgah drop comment or link or even berinteraksi dengan owner blog..tapi tu lah kan..baik lelaki baik perempuan..egonye same tinggi..so tak dapek den nak nolong..and aku rase lah..keadaan yang menyebabkan korg tak sempat nak letak komen sebab korg follow blog org banyak sangat dengan niat sekadar nak diorg follow korg balik..*rase2nye lah~ and sampaikan entry2 yang dipost terlepas pandang macam tu jer..bwahahaha..!!and btw..aku tak suke click2 nuffy nie..so dont ask me..akhir kate,ini pendapat saje..jgn plak ade yang melenting jap lagi..*peace~

Malaysian Biebers..WTF!!

aku tak tau nie gedik ke fenomena ke or what ever..*duhh~ tapi aku tgk si Justin nie makin hari makin meletop..and macam biase..Malaysia adalah tempatnye di mane manusia2 yang perak dan jakun dilahirkan..kalau ade artis luar or dalam meletop semua nye nak diikut sebijik2..*ouh please~ korg tak ade identity sendiri ke..?ok korg mesti tertanye2 kenape aku buat statement macam nie..yah..betol..tak semua..tapi majority..bukan takat budak skolah jer..budak dah habis skolah pon same..*wtf~ dah tue2 bangke tuh sedar ler..yang aku tengah cakap skrg nie dengan limpahan 2nd name yang menggunekan Bieber dekat Facebook diorg..hahahaha..cam badut pon ade gak aku tgk..sedap2 mak ayah bagi name..pikir 7 hari 7 malam nak kasi name yang membawe maksud yang terbaik tapi korg tak nak pakai..malu ke name sendiri..?or saje je nak gedik2 jadi cam Justin gak..?aku pon minat gak Justin Bieber tapi tak ade lah all the things i've done is all about Justin..*duhh~ macam aku tak ade identity sendiri jer..contoh2 name yang gedik dan menggelikan Sulaiman Bieber , Kamal J Bieber , Tqa Bieber Girl dan macam2 lagi ah..haishhh..Malaysia ouh Malaysia..this is what i call , Malaysian Biebers..END!!

ouh i fall in love with u first time i taste u

ok aku dah jatuh cinta skrg..*blushing~ aku tak tau kenape tetibe jer aku berkenan dekat die..terbaik doh die..tak macam yg lain2..die manis , lembut , cute and best..!!*wah!! betol aku tak tpu..aku nak tipu buat ape..?tak dapat pape faedah pon..mule2 aku was2 nak try die..tapi bile dah try perghhh..tak dapat nak lupe..die akan menggantikan tempat yg pernah dulu diisi oleh yg lain..she's my no 1 now..sayang..i tak kan curang..i always pick u..*wink2!! dats my promise..

erk..korg jgn pikir lain..tak ade lagi wanita yang dapat memikat hati aku..hahahaha..korg nak tau ke yg menawan hati aku nie ape..?ok lets check it out..*drumsroll please~



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

McFlurry Berries Crush!!


hahaha..terbaik kan..?macam biase..untuk mendapat kan McFlurry yang berade jaoh di tengah bandar aku terpaksa jadi pemandu haram..bwahahaha..!!*maafkan aku ye wahai encik JPJ!! yah~aku mmg suke break the rules..itu lah zhafri..hehehehe..aku pegi drive through jer..and awek yang kasi McFlurry kat aku nie *awuuuu!! mengancam beb..comel jer..hahahaha..seb baik lah aku naik Saga buruk tuh..kalau aku bawak Inova dah lame mintak no tepon..*gedik!! hehehehe..!!

bye2 july..hey august..welcome!!

ouh excited nye..1st entry pada pagi awal bulan august..*hooraahh2!! wah 10 more days to go..and lepas nie puase..!!oyeah..puase di terengganu..*damn~ sungguh bosan for sure..tak dapat main meriam..kalau dekat KL tuh aku dah prepare tin + belerang untuk meletup kan keadaan selepas tarawih..tapi deakt ganu..?*gahhhh!! jgn cakap meriam..mercun pun blom tentu dapat..*zhaf kau dah besar!! ok lah nie jer kot entry untuk pagi august yg indah nie..ahaks..

About Me

My photo
ehem2..blog aku umpama diari ku..tempat ku menulis dan meluahkan ape yg aku rase..i write what i want to write..sharing tuh siket2 ah..hahahaha..tapi kalau tak suke jgn nak comment pakai perkataan2 yg tak bertamadun dan sbgnye..just close the tab and pooofff!! go..ok..? (^^,)*V

Followers

WishList!!

1 :: Handphone baru Sony Satio

2 :: Lappy Baru Sony Vaio

3 :: DSLR

4 :: Desktop baru (buat main game)

5 :: Seluar Jeans (yg amat banyak sebab aku ade 2 jer)

6 :: Kasot Everlast/Supra

7 :: New White Guitar (acah2 suci kalo putih :D )

Template by: Free Blog Templates