Chit-Chat

huhuhu..kotak nie disediakan utk kemudahan anda semua..nak sembang ka apa ka ekot suka ati angpa laaa..janji happy..muahahahaha..gune kan ia dgn seadanya..ahaks..
ShoutMix chat widget

Blog Archive

Wednesday, July 20, 2011

So call LAW student.

hye to all. ahaks. so entry kali nie aku nak crite pasal Law Student. and as u know,negare kite dilande fenomena Bersih 2.0. and kehangatan tuh aku rase tak habes lagi. yah i still can feel it. dalam banyak2 kawan aku kat facebook for sure ade yg sokong bersih nye. and bam! aku jumpe lagi sorg. this fella study at UiTM Shah Alam taking foundation in law. the thing is,the lecturer in Shah Alam didnt teach her well about law ke? ouh yah. SHE.

bayang kan. u as a law student proud saying that u know the law. and siap kluar kan article kasi kat aku pasal freedom of speech. and she as a student plus learning law dont know the law that student adalah dilarang sama sekali terlibat dalam politik. hey come on! u study law kot. tak kan this simple and everyone-know-kind-of-law thing u tak tau. then nak bangge2 cakap "we are law student and we know bout law. talk like one who knows the knowledge instead of trying to look like acknowledge something in fact nothing" hahaha! poor u girl. are u talking bout yourself rite now?

and the simple question seek for a simple answer. they still cant give me. what they give is just a crappy answer. haishh. come on laa. laung sane sini nak keadilan. tapi bagi jawapan kanak2. and some of them said that they just want justice. justice in term of what? all this while tak adil ke pemerintahan kerajaan? ape yg tak adil nye. kau susah kerajaan bantu. kau nak itu nak ini kerajaan bantu. naik taraf tempat tinggal ko. kerajaan bantu. so ape lagi?

and this fuckup law student yg ngaku tau law tapi hakikat nye kene suap. ibarat anjeng. tuan bagi makan die menyalak2 sampai semua org takot. kene suap dgn info ntah pape then menyalak sane sini. klaka doh. and for those student yg stupid enough to join the politics read this law first. kang jadi cam budak bebal nie ckap "law mane yg kau pakai student tak boleh join politik?" hahahah! biatch.

Akta Institusi-Institusi Pelajaran (Tatatertib) (Pindaan) 2011, Akta A1375, Seksyen 10 (1) -

A student of an Institution may become a member of any society, organization, body or group of persons, whether or not, it is established under any written law, whether it is in or outside the Institution, and whether it is in or outside Malaysia, other than-

(a) any political party, whether in or outside Malaysia;
(b) any unlawful organization, body of group of persons, whether in or outside Malaysia; or

(c) any organization, body or group of persons which the Minister, after consultation with the Executive Head, has specified in writing to the Executive Head to be unsuitable to the interests and well-being of the students or the Institution.”

Akta Institusi-Institusi Pelajaran (Tatatertib) (Pindaan) 2011, Akta A1375, Seksyen 10 (2)-

“An organization, body or group of students of an Institution which is established by, under or in accordance with this Act, may have any affiliation, association or other dealing with any society, organization, body or group or persons, whether or not is is established under any written law, whether it is in or outside the Institution, and whether it is or outside Malaysia, other than-

(a) any political party, whether in or outside Malaysia;

(b) any unlawful organization, body of group of persons, whether in or outside Malaysia; or

(c) any organization, body or group of persons which the Minister, after consultation with the Executive Head, has specified in writing to the Executive Head to be unsuitable to the interests and well-being of the students or the Institution”.

Akta Institusi-Institusi Pelajaran (Tatatertib) (Pindaan) 2011, Akta A1375, Seksyen 10 (5)-

“No student of an Institution and no organization, body or group of students of an Institution which is established by, under or in accordance with this Act, shall express or do anything which may reasonably be construed as expressing support for or sympathy or opposition to-

(a) any political party, whether in or outside Malaysia;

(b) any unlawful organization, body of group of persons, whether in or outside Malaysia; or

(c) any organization, body or group of persons which the Minister, after consultation with the Executive Head, has specified in writing to the Executive Head to be unsuitable to the interests and well-being of the students or the Institution.”

Seksyen 3 (1) Bahagian II Akta Badan-Badan Berkanun (Tatatertib dan Surcaj) 2000, Akta 605, Tatakelakuan -

“Seseorang pegawai hendaklah pada setiap masa memberikan taat setianya yang tidak berbelah bahagi kepada Yang Di Pertuan Agong , negara , Kerajaan dan badan berkanun”.

Seksyen 3 (2) Bahagian II Akta Badan-Badan Berkanun (Tatatertib dan Surcaj) 2000, Akta 605, Tatakelakuan

“Seseorang pegawai tidak boleh –

(d) berkelakuan dengan sedemikian cara sehingga memburukkan atau mencemarkan nama badan berkanun.”

6 sebab kenape Single itu Rawk!

tak ade couple? sunyi? buang lah sifat negative kau kalau kau tak ade awek/balak. meh aku senarai kan kenape single tuh best~ heee.

1.Bebas dan berdikari
if korg rase nak hangout (bagi boys) or shopping (bagi girls) just do it! xde sape halang. tak perlu mintak kebenaran. tak perlu jage hati sesape. yela. kalau dalam relationship kan masing2 kuat sentap. pantang kalau kuar tak bagi tau. mule ah. kebebasan utk korg buat ape jer yg korg suke. kan? tgk wayang ke. g bersukan ke. buat laa ape2 yg korg suke. and at the same time korg bebas berkawan. for sure korg dapat kenal kawan2 baru and tak ade org nak jeles.

2.Jadi member yg baik
dan semestinye kalau single, korg ade banyak mase nak spent with ur friends kan? kadang2 sampai tak cukup. boleh lepak kedai mamak sampai pagi bute. main dota. and get to know each other dgn lebih lanjut. mase yg korg teman awek/balak korg boleh ganti dgn mase2 berfaedah dgn kawan2.

3.Lebih banyak masa berkualiti kat rumah
ok yg nie utk girls ok tapi utk boys kurang ah. boys ade awek ke tak ade awek ke same jer. ssh nak lekat kat rumah. hahaha. maybe girls zaman skrg pon same kot. ssh nak lekat kat rumah. tp kalau girls better duduk rumah. tolong mak basuh baju , masak , kemas rumah and etc. kan lagi bagus dari dok kuar merayap ntah kemane.

4.Kaut keuntungan dengan part-time
haaa. kalau tak ade awek senang siket buat keje. tak ade ah dok masam muke tak reply msg laa ape laa. tp klo pompuan aku rase tak jadi masalah kot sbb lelaki nie kekadang bukan kesah pon korg msg ke tak. hahaha! and secare tak langsung tak ade org akan tanye soalan2 annoying dekat korg. contoh "sape die tuh?" walaupun die tau tuh bdak tmpt keje. *penah alami dulu. :D

5.Jimat kos
dah tentu2 jimat kos. tak ade ah tiap2 minggu nak kuar makan and tgk wayang. and kalau nak makan boleh makan kat rumah. and jimat siket. valentine tak yah hadiah. anniversary tak yah hadiah. birthday pon tak yah hadiah. hahaha!

6.Kurang beban tanggungjawab
last but not least the most important things in relationship is responsibility. ini yg ramai tak ade. so kalau tak ade nie tak yah ah couple2 nie. wasting time and buat saket hati org jer. korg tak perlu risau mmbr2 nak tackle bf/gf korg. korg tak perlu risau mak bapak korg accept bf/gf korg. korg just kene risau pasal diri sendiri jer. and semua keputusan terletak kat tgn korg. sbb klo korg single keputusan korg tak akan effect gf/bf. sbb tak ade. kan? hahaha!

itu dari tanggapan aku jer laa. kalau korg ade idealogi korg sendiri pon ok gak. tak salah. itu jer utk entry kali nie. nyte! =)

Tuesday, July 19, 2011

maxis , digi n celcom

hye there to all of you. sementare aku godek2 and update iPhone aku nie aku skodeng2 laa pic org. bace isu semase yg dah lepas2. yela. duduk dekat jengka kan. ape jer yg aku tau. so aku try tgk2 balik. at the same time aku skodeng laa profile2 org. aku nie kire stalker terhebat gak ah. bwahahaha! so beware.

stalking after stalking i found this fella. she is superb hot and sexy. and the thing is about this girl. her friends most of them using this mafia nickname. hahahah! contoh , Fuad Dragon , Abg Merah and many more. and ade kawan die sorg nie amek gambar sambil bukak "buah". i dont know why they call it "buah" but everyone know even though budak skolah.

ok dats not the point i write this post. korg igt filem KL Gengster yg jualan tiket mencecah 12Juta? sampai kan surat khabar gelar "Yusoff is a 6million man , Shamsul is a12million guy". yes, citer tuh. yg ayat die sume gempak2 and best2 belake. dah jadi cam virus dah. aku n kawan2 aku dok pakai hari2. hahahah!

ok i admit it. citer tuh mmg tak cover ape pon yg diorg cakap. termasok lah panggilan yg selalu this NGO use and claim it is the NGO's secrete. ouh please. itu bukan rahsia lagi kot. tgk kat facebook jer sudah. gambar pgg samurai. tgn dok buat symbol2 atau dikenali sebagai "buah". and the worst part is budak skolah pon tau bende nie. it is better for u guys hukum ahli2 sendiri dari menunding jari dekat org. sbb kalau ahli2 sendiri yg tak bongkak dan menunjuk2 dekat public org lain tak akan tau. kan? =)

Monday, July 18, 2011

Liverpool vs Malaysia ( 6 - 3 )

hee. i'm back.saje jer bakar lebih fans liverpool. 3 doh malaysia dapat sumbat. hahaha. chill ok. for fun jer. btw,tujuan sebenar aku nak post update kat blog nie bukan pasal malaysia dapat sumbat 3 gol mase lawan liverpool dan menampakkan liverpool nie lemah (bakar skali lagi) tapi aku nak post pasal stupidity this person.die nak kate kawan tuh tak lah. tapi facebook's friend. u guys get it kan? the different between real friends and facebook's friends. so malas bebel banyak2. let the picture do the talking. =)
ok macam aku.aku nie fans of The Red Devils. and aku ade comment dalam tuh. Man Utd is my passion and Harimau Malaya is my soul. hahahaha. and ape yg die boleh reply "W.E.M.L". i think die tak ade ayat sePOWER ayat status die tuh yg die reply cam tuh and i dont rilly know what the fuck is that but perasaan aku ade mengatekan die tgh kutuk aku. and simple reply from me. ALP. hahahaha! sape tau tu tau ah. sape tak tau tu tanye aku in private. adios~

Friday, July 15, 2011

Bersih 2.0

Assalamualaikum, 1st of all aku rase tertarik nak update pasal Bersih 2.0 nie dekat blog aku. nak buat video crite cam leceh jer. and nnt ade mulot2 longkang cakap aku nak carik publisiti murahan. so better aku tulis jer ah dalam blog. kalau ade org nak bace diorg bace lah. bagi aku , tak salah kalau ko nak hantar memorandum ke proposal ke ape bende lagi ntah dekat Agong. tapi perlu ke sampai berhimpun ramai2? buat kucar kacir? mcm orang tak ade tamadun.

lately dekat facebook aku bnyk aku post pasal bersih. ade yg menyokong aku and ade yang membangkang aku. ade yang cakap kerajaan zalim laa. kerajaan tak berteraskan Islam laa. itu human's right laa. adehhh. korg kene paham. 1st, sape Ambiga tuh? itu yang paling mustahak sekali. ko pegi ekot Bersih berarak terpekik terlolong atas name Islam? Bullshit doh! MELAYU mmg mcm tuh. buat ape saje mcm nak junjung piale. 80% yg hadir perhimpunan tuh org MELAYU kite. tak rase diri tuh bodoh ke?

ok skrg nie aku keluar kan point2 aku sebab ape aku tak sokong Bersih dan fact2 yang aku conclude kan pasal Bersih 2.0:-

  1. Ambiga - mase die jadi peguam , die lah yang bela Linda Joy utk kes murtad.
  2. Ambiga - menyediakan khidmat percuma utk jadi peguam bagi sesiape yang nak murtad.
  3. Ambiga - pendukung kuat Suruhanjaya Antara Agama (IFC) dan menyokong pluralism.
  4. Anwar - pelakon handalan , kalau skali due leher berbalut tapi. nie kali ke-3 leher die berbalut. hebat! and die cakap Hadi Awang dilayan teruk oleh polis. PAS mmg kuat menipu and berlakon ke?
  5. Majoriti yang join perhimpunan tuh org MELAYU kite dari parti PAS , PKR dan DAP. Chines and Indian? =)
  6. Chinese and Indian tau diorg tak payah turun padang sebab ape jua result dari perhimpunan tu akan membabitkan diorg.
ape motif kite doh sertai perhimpunan Bersih and laungkan Allah Huakbar sambil diketuai permbela org murtad? aku tertarik dgn due ayat yang Pak Cik Sogo cakap dalam video yang dirakam oleh org awam.

kite dah hidup aman dan mewah sejak merdeka , kenape korg terpekik terlolong tak puas hati? diorg sepatotnye tanye diri diorg sendiri ape sumbangan diorg kat negare bukan nye jasa negare dekat diorg.

diorg tak sedihke? majority yg ade atas jalan tuh bangse melayu islam , melaungkan takbir dan rasa tidak puas hati ke atas kerajaan yang dipimpin oleh bangse kite sendiri?

sebak doh kalau tgk video die. aku pon tak tau lah kenape bangse kite jadi macam nie. kawan aku ade cakap. "Ape kene mengene sejarah dengan Bersih?" . aku nak gelak kalau bersembang dgn org bodoh tapi buat2 pandai. cube korg g kaji sejarah dari awal zaman pemerintahan Sultan Melake sampai skrg. yang memerintah Tanah Melayu sape? orang kite kot! agame Islam! susah payah Tunku Abdul Rahman memperjuangkan kemerdekaan. nie yang korang balas? susah payah Tun Abdul Razak memperjuangkan pembangunan. nie yang korang balas? eh common laa wahai bangse MELAYU. fikir!

kerajaan selame nie bersusah payah nak senang kan kite. tapi kite still nak langgar sama kerajaan. hebat sangat ke kite nie? dari korg lahir sampai sekarang korg harapkan bantuan kerajaan. bile tak dapat bantuan mule merayu buat muke sposen. tapi bile dah dapat? nak memberontak. aduhhh. susah doh nak describe org mcm korg nie.

aku malu jadi Melayu kalau Melayu terus2an dipergunekan. kalau korg still tak puas hati. tgk jer ah video2 kat bawah nie. malas aku citer panjang2.








About Me

My photo
ehem2..blog aku umpama diari ku..tempat ku menulis dan meluahkan ape yg aku rase..i write what i want to write..sharing tuh siket2 ah..hahahaha..tapi kalau tak suke jgn nak comment pakai perkataan2 yg tak bertamadun dan sbgnye..just close the tab and pooofff!! go..ok..? (^^,)*V

Followers

WishList!!

1 :: Handphone baru Sony Satio

2 :: Lappy Baru Sony Vaio

3 :: DSLR

4 :: Desktop baru (buat main game)

5 :: Seluar Jeans (yg amat banyak sebab aku ade 2 jer)

6 :: Kasot Everlast/Supra

7 :: New White Guitar (acah2 suci kalo putih :D )

Template by: Free Blog Templates