Chit-Chat

huhuhu..kotak nie disediakan utk kemudahan anda semua..nak sembang ka apa ka ekot suka ati angpa laaa..janji happy..muahahahaha..gune kan ia dgn seadanya..ahaks..
ShoutMix chat widget

Blog Archive

Friday, July 15, 2011

Bersih 2.0

Assalamualaikum, 1st of all aku rase tertarik nak update pasal Bersih 2.0 nie dekat blog aku. nak buat video crite cam leceh jer. and nnt ade mulot2 longkang cakap aku nak carik publisiti murahan. so better aku tulis jer ah dalam blog. kalau ade org nak bace diorg bace lah. bagi aku , tak salah kalau ko nak hantar memorandum ke proposal ke ape bende lagi ntah dekat Agong. tapi perlu ke sampai berhimpun ramai2? buat kucar kacir? mcm orang tak ade tamadun.

lately dekat facebook aku bnyk aku post pasal bersih. ade yg menyokong aku and ade yang membangkang aku. ade yang cakap kerajaan zalim laa. kerajaan tak berteraskan Islam laa. itu human's right laa. adehhh. korg kene paham. 1st, sape Ambiga tuh? itu yang paling mustahak sekali. ko pegi ekot Bersih berarak terpekik terlolong atas name Islam? Bullshit doh! MELAYU mmg mcm tuh. buat ape saje mcm nak junjung piale. 80% yg hadir perhimpunan tuh org MELAYU kite. tak rase diri tuh bodoh ke?

ok skrg nie aku keluar kan point2 aku sebab ape aku tak sokong Bersih dan fact2 yang aku conclude kan pasal Bersih 2.0:-

  1. Ambiga - mase die jadi peguam , die lah yang bela Linda Joy utk kes murtad.
  2. Ambiga - menyediakan khidmat percuma utk jadi peguam bagi sesiape yang nak murtad.
  3. Ambiga - pendukung kuat Suruhanjaya Antara Agama (IFC) dan menyokong pluralism.
  4. Anwar - pelakon handalan , kalau skali due leher berbalut tapi. nie kali ke-3 leher die berbalut. hebat! and die cakap Hadi Awang dilayan teruk oleh polis. PAS mmg kuat menipu and berlakon ke?
  5. Majoriti yang join perhimpunan tuh org MELAYU kite dari parti PAS , PKR dan DAP. Chines and Indian? =)
  6. Chinese and Indian tau diorg tak payah turun padang sebab ape jua result dari perhimpunan tu akan membabitkan diorg.
ape motif kite doh sertai perhimpunan Bersih and laungkan Allah Huakbar sambil diketuai permbela org murtad? aku tertarik dgn due ayat yang Pak Cik Sogo cakap dalam video yang dirakam oleh org awam.

kite dah hidup aman dan mewah sejak merdeka , kenape korg terpekik terlolong tak puas hati? diorg sepatotnye tanye diri diorg sendiri ape sumbangan diorg kat negare bukan nye jasa negare dekat diorg.

diorg tak sedihke? majority yg ade atas jalan tuh bangse melayu islam , melaungkan takbir dan rasa tidak puas hati ke atas kerajaan yang dipimpin oleh bangse kite sendiri?

sebak doh kalau tgk video die. aku pon tak tau lah kenape bangse kite jadi macam nie. kawan aku ade cakap. "Ape kene mengene sejarah dengan Bersih?" . aku nak gelak kalau bersembang dgn org bodoh tapi buat2 pandai. cube korg g kaji sejarah dari awal zaman pemerintahan Sultan Melake sampai skrg. yang memerintah Tanah Melayu sape? orang kite kot! agame Islam! susah payah Tunku Abdul Rahman memperjuangkan kemerdekaan. nie yang korang balas? susah payah Tun Abdul Razak memperjuangkan pembangunan. nie yang korang balas? eh common laa wahai bangse MELAYU. fikir!

kerajaan selame nie bersusah payah nak senang kan kite. tapi kite still nak langgar sama kerajaan. hebat sangat ke kite nie? dari korg lahir sampai sekarang korg harapkan bantuan kerajaan. bile tak dapat bantuan mule merayu buat muke sposen. tapi bile dah dapat? nak memberontak. aduhhh. susah doh nak describe org mcm korg nie.

aku malu jadi Melayu kalau Melayu terus2an dipergunekan. kalau korg still tak puas hati. tgk jer ah video2 kat bawah nie. malas aku citer panjang2.








0 kritikan:

About Me

My photo
ehem2..blog aku umpama diari ku..tempat ku menulis dan meluahkan ape yg aku rase..i write what i want to write..sharing tuh siket2 ah..hahahaha..tapi kalau tak suke jgn nak comment pakai perkataan2 yg tak bertamadun dan sbgnye..just close the tab and pooofff!! go..ok..? (^^,)*V

Followers

WishList!!

1 :: Handphone baru Sony Satio

2 :: Lappy Baru Sony Vaio

3 :: DSLR

4 :: Desktop baru (buat main game)

5 :: Seluar Jeans (yg amat banyak sebab aku ade 2 jer)

6 :: Kasot Everlast/Supra

7 :: New White Guitar (acah2 suci kalo putih :D )

Template by: Free Blog Templates