Chit-Chat

huhuhu..kotak nie disediakan utk kemudahan anda semua..nak sembang ka apa ka ekot suka ati angpa laaa..janji happy..muahahahaha..gune kan ia dgn seadanya..ahaks..
ShoutMix chat widget

Blog Archive

Wednesday, July 20, 2011

6 sebab kenape Single itu Rawk!

tak ade couple? sunyi? buang lah sifat negative kau kalau kau tak ade awek/balak. meh aku senarai kan kenape single tuh best~ heee.

1.Bebas dan berdikari
if korg rase nak hangout (bagi boys) or shopping (bagi girls) just do it! xde sape halang. tak perlu mintak kebenaran. tak perlu jage hati sesape. yela. kalau dalam relationship kan masing2 kuat sentap. pantang kalau kuar tak bagi tau. mule ah. kebebasan utk korg buat ape jer yg korg suke. kan? tgk wayang ke. g bersukan ke. buat laa ape2 yg korg suke. and at the same time korg bebas berkawan. for sure korg dapat kenal kawan2 baru and tak ade org nak jeles.

2.Jadi member yg baik
dan semestinye kalau single, korg ade banyak mase nak spent with ur friends kan? kadang2 sampai tak cukup. boleh lepak kedai mamak sampai pagi bute. main dota. and get to know each other dgn lebih lanjut. mase yg korg teman awek/balak korg boleh ganti dgn mase2 berfaedah dgn kawan2.

3.Lebih banyak masa berkualiti kat rumah
ok yg nie utk girls ok tapi utk boys kurang ah. boys ade awek ke tak ade awek ke same jer. ssh nak lekat kat rumah. hahaha. maybe girls zaman skrg pon same kot. ssh nak lekat kat rumah. tp kalau girls better duduk rumah. tolong mak basuh baju , masak , kemas rumah and etc. kan lagi bagus dari dok kuar merayap ntah kemane.

4.Kaut keuntungan dengan part-time
haaa. kalau tak ade awek senang siket buat keje. tak ade ah dok masam muke tak reply msg laa ape laa. tp klo pompuan aku rase tak jadi masalah kot sbb lelaki nie kekadang bukan kesah pon korg msg ke tak. hahaha! and secare tak langsung tak ade org akan tanye soalan2 annoying dekat korg. contoh "sape die tuh?" walaupun die tau tuh bdak tmpt keje. *penah alami dulu. :D

5.Jimat kos
dah tentu2 jimat kos. tak ade ah tiap2 minggu nak kuar makan and tgk wayang. and kalau nak makan boleh makan kat rumah. and jimat siket. valentine tak yah hadiah. anniversary tak yah hadiah. birthday pon tak yah hadiah. hahaha!

6.Kurang beban tanggungjawab
last but not least the most important things in relationship is responsibility. ini yg ramai tak ade. so kalau tak ade nie tak yah ah couple2 nie. wasting time and buat saket hati org jer. korg tak perlu risau mmbr2 nak tackle bf/gf korg. korg tak perlu risau mak bapak korg accept bf/gf korg. korg just kene risau pasal diri sendiri jer. and semua keputusan terletak kat tgn korg. sbb klo korg single keputusan korg tak akan effect gf/bf. sbb tak ade. kan? hahaha!

itu dari tanggapan aku jer laa. kalau korg ade idealogi korg sendiri pon ok gak. tak salah. itu jer utk entry kali nie. nyte! =)

0 kritikan:

About Me

My photo
ehem2..blog aku umpama diari ku..tempat ku menulis dan meluahkan ape yg aku rase..i write what i want to write..sharing tuh siket2 ah..hahahaha..tapi kalau tak suke jgn nak comment pakai perkataan2 yg tak bertamadun dan sbgnye..just close the tab and pooofff!! go..ok..? (^^,)*V

Followers

WishList!!

1 :: Handphone baru Sony Satio

2 :: Lappy Baru Sony Vaio

3 :: DSLR

4 :: Desktop baru (buat main game)

5 :: Seluar Jeans (yg amat banyak sebab aku ade 2 jer)

6 :: Kasot Everlast/Supra

7 :: New White Guitar (acah2 suci kalo putih :D )

Template by: Free Blog Templates