Chit-Chat

huhuhu..kotak nie disediakan utk kemudahan anda semua..nak sembang ka apa ka ekot suka ati angpa laaa..janji happy..muahahahaha..gune kan ia dgn seadanya..ahaks..
ShoutMix chat widget

Blog Archive

Saturday, July 31, 2010

perasaan ingin tahu dicampurkan dengan lawak jenake dikatekan lucah??come on lah~

tadi aku ade bace dekat GB pasal pushup bra..and aku penah dengar pasal bra nie and aku tetibe rase macam ingin tahu laa kan apekah itu pushup bra??adekah digunekan untuk pumping sebab name die pushup..*hehehe~ so dekat Facebook aku,aku buat lah satu status..*ehem2..jgn tpu dose~ ok2..2 status pasal bra..1 pasal pushup bra satu pasal pemilihan size bra..*camtu lah!! cettt..then ade komen2 yang memberangsangkan..bukan merangsangkan..*ade lebam bijik mate kalau pkir bukan2~ and ade yang tak memberangsangkan..yg memberangsangkan tu ok lah..tambah ilmu aku pasal bra nie..nnt nak kawen..kalau bini gedik2 soh pilihkan bra untuk die so nnt tak ade ah aku nampak cam org bodoh..*blushing~ and komen yang negative aku dapat pon ade..jgn ingat tak ade..ade yang cakap aku lucah laa apelah..eh hello..!!itu ilmu ok..!!*gahhhh!! macam waktu sekolah dulu form 4..umor belum cukup 18 lagi dah ajar pasal reproduction..hamek kau..!!chapter 7..ingat lagi aku time tuh..cikgu keluarkan statement :-

baby were produce by having sex.when having sex the penis goes into vagina.in several minutes ejaculation occurs and the testis produce a thick liquid that we call sperm.it went through the penis and into the vagina.

so adakah statement di atas menunjukkan mata pelajaran science tingkatan 4 itu lucah atau ilmu..?*duuhh~ org kite nie fikir kolot sangat laa..ok dats not the point aku nak citer..aku nak citer yg status tuh mendapat sambutan dari kalangan kaum wanita yang tak segan berkongsi pendapat..*applause!! saye berase amat bangga sekali..tapi kaum laki sume garu kepale..pelik2..*ish ish ish~ and skrg aku dah tau pasal bra..!!*yeah~ nnt tak lah segan kalau bini aku tanye "Abg2..bra nie abg rase sesuai tak.." hahahaha..!!renung2kan dan selamat beramal..!!


2 gambar yang mengandungi topik dari Facebook aku :-



(^^,)*V

i think i'm going crazy by now..ah lantak lah org cakap aku desprate ke ape!!












saye memerlukan seorang gadis untuk menjadi teman wanita saye..anda sudi??hahahaha!!
so lame..duhhh~












terengganu oh terengganu : negeri Islam?terbaik lah awek2 diorg kat sini!!

ok tadi aku g amek ujian undang2..ok time pegi ujian undang2 tuh laa baru aku nak nampak gadis2 terengganu..wow..!!ramai..and then terengganu kan negeri Islam..konon2 nye lah..padahal hampeh..ape yang membuatkan aku terkejut..gadis2 terengganu lagi hebat dari gadis2 dekat KL..iye betol..serious..gadis KL dengan tak bertudung pastu pakai jeans ketat and baby tee ketat and menampakkan saluran longkang..tapi dekat terengganu..walaweyh..!!terbaik boh..!!terbaik dari ladang..dah lah pakai tudung..nampak ekor plak tuh..pakai jeans ketat2..pastu pakai baby tee nampak longkang yang tak semengah tuh..waduhh2..1st time aku percaye trend macam nie cume die sorg jer yang pakai..tapi bile aku tgk lepas tuh ade lagi betine2 yg datang pakai cam tuh jugak aku cakap nie bukan trend perseorangan..nie trend peringkat negeri..hahahaha..terengganu oh terengganu..aku rase kat ganu nie kilang kain diorg tak berape nak productive laa..yelah..tudung singkat..baju n suar ketat..wtf~come one lah melayu terengganu..change laa idiot..negeri Islam konon..cettt..




pssttt..sini2..ini lagi tergempat..jgn tekejut..aku jugak ade prasan yang ade minat tadi pakai baju putih ketat + pakai tudung singkat + pakai jeans ketat + tak pakai bra = nampak pu**** die..hahahahaha..!!cam bodoh..!!asal laa aku buat post nie..duhhh~

satu langkah ke peringkat pemandu halal

oh..berite baik..*wink2!! lepas nie tak ade dah istilah pemandu haram dalam kamus hidup aku..hahahaha..aku sudah berjaye dan lulus ujian undang2..*duhh!!baru undang2 kot!! hahaha..dan aku amat berbangge dengan pencapaian aku ini..*applause!! dengan ini..aku boleh lah balik KL secepat yang mungkin..hahahaha..!!

Friday, July 30, 2010

kehendak??teringin??mengidam??mane satu nie??

selepas McFlurry sekarang GCB..aduhhh..!!alangkah bahagie aku berade dekat KL..mane2 ade McD..kat KT nie adehhh..nak kene keluar jaoh siket baru nak jumpe McD..tu pon satu jer McD yang bukak 24H..*duhhh~ haishhh..actuallly bukan ape pon..aku just nak rase jer GCB tuh macam mane..*hehehehe~ tak ade ah sampai mengidam..TAPI..!!McFlurry itu semestinye aku mengidam yang teramat lah sangat..*droooooooling~ mesti dapat kan malam nie jugak..biar lah pegi sorg2 pon aku tak kisah..GCB + McFlurry Strawberry..*hoooraahhh2!! macam biase lah..jadi pemandu haram lagi aku malam nie..kali nie aku tak nak ekot jalan Kenangan Manis..ekot jalan lain..bwahahaha..!!malam minggu bai hari nie kat KT..jgn main giler ko..

transformasi dari pemandu haram kepada pemandu halal~


seperti mane tajuk di atas..mulai esok..aku akan jadi seorang pemandu halal..*kalau lulus la!! hahaha..tapi..baru undang2..belum jalanraye.. *duhhh~sekarang baru rase menyesal..sepatutnye aku dah ade lesen P moto dan kete 2 taon lepas..tuh lah tangguh2 lagi..padan muke aku sendiri..skrg baru nak amek..umur pon dah lanjut..*saye dah tue~ and sesi pembelajaran kete dan moto akan berlaku dalam bulan Ramadhan..aduhhh..tergugat aku nanti..*oh God have mercy on me~ dan maybe lepas raye baru boleh siap lesen aku dan ini bermakne juge aku akan balik KL after raye..!!*watdepak!! lepas raye..?!!oh tidak..*sob2~ aku nak keje lagi nak sambung blaja lagi..ade mase ker..?ouh sebab aku nak keje aku nak beli camera DSLR yang berade dalam wishlist aku tuh dan sebuah laptop untuk digunekan di kolej nnt..tak nak lah beban kan parent aku lagi..aku seorang anak yang baik kan..?*wink2!! hahahaha..ok ah..doakan aku berjaye esok..!!gambate..!!

Thursday, July 29, 2010

McFlurry vs Cornetto!!

hati aku keliru..sama ade McFlurry Strawberry atau pun Cornetto Chocolate..ish..mane satu nie??konpius2..ahaks..yang sebenarnye *lagu yuna jap~ aku tadi confius nak pegi beli eskem..McFlurry ke Cornetto..panas pule dekat ganu nie..and tetibe jer rase nak mkn eskem..*wink2!! so otw kuar tu mmg panasnye mak aih..aku jer tau dan penduduk Kuala Terengganu..so keluar2 jer jam pule!!aduhh..baru pkol 3..oh lupe khamis diorg balik awal KOT..hahaha..so aku lencong kan kete yg dibawa tanpa izin dan lesen menuju ke arah pantai batu buruk..agak2 sape menang??sile lah lihat gambar burukku di bawah..hahaha..


haa nie die pemenang die bersame pembeli die yg muke x brape nak hensem..hahaha..ini disebabkan aku malas nk redah jam yg teruk ke mcD..

p/s : aku update nie sambil pgg Alisya..haizz...

Gelak sampai pecah perut tak ingat dunia~

pade pandangan aku lah kan..aku ingat mat saleh nie tak takot ngn hantu..sbb diorg lah bangse paling sebok nk carik hantu..korg tgk ah video kat bawah nie.. sure gelak tak ingat dunie punyer..

Now I Just Realize~

last night,
i take a super long time to think bout what actually already happen in my life.
i think why i still keep thinking bout her,
and why she suddenly pop-up in my memories.
before this its nothing and i just go through my life without thinking bout her.
in the middle of the night i realize.
God already gave me someone.
someone to make me happy,
someone to make me to forget about all sadness in my life,
someone is there for me all the time,
someone is there to help me no matter what,
BUT i'm just to stupid to realize it now.
because that someone is not with me anymore.
its true,when we loose someone then we'll know what they have done.
and its to late now,
sorry dear God cos i'm not taking a good care of Your gift.
yah i know its to late already.
i'm so sorry.
and to that someone,
i'm sorry also.
i regret what i've done.
i've hurt u a lot.
i dont know what i should do to repay u.
i owe u a lot.
and i know,
a man like me does not suitable for u.
i'm afraid to lose u,
but now its become reality.
last,
just want you to know.
i still love you.
i still need you.

Wednesday, July 28, 2010

Dear GOD!!

dear God,
what did i do to deserve all this kind of trials from you?
i suffer enough.
its been long 2 years after we break our relationship but the memories are still remains.
are she the one You decide for my soul mate?
are she coming back to me one day?
are she gonna be my perfect wife?
are she gonna be with me for the rest of my life?
if YES is Your answer,i still can bare this pain deep down in my heart.
if NO is Your answer,please brainwash me and let me forget all the memories with her.
i try and its a tiring attempt for this 2 years.
no matter how hard i've tried,
no matter how long i've tried,
no matter what technique that i've use,
no matter what i've done,
but still she still there somewhere in my brain.
ouh its so painful my dear God.
i want to move on.
i want a new life.
i want to continue my life without thinking bout her.
but i can't.
i rilly can't no matter what i do.
if u hearing me dear God,
please help me.
please meet me with someone else more perfect then her.
its not my fault our relationship broke down.
its his fault.
he don't deserve this but why me?
its suppose he is the one who deserve all this kind of suffering.
i believe in You.
i know all the things You decide to happen in my life is for my goodness.
for now i'll just pray~

Tregendala akibat kesibukkan harian~

ouh so sorry..citer yang aku buat tuh sangkut jap..aku postpone..sebab mulai next week aku akan bz buat driving license dan jage baby..so aku tak ade mase nak pikirkan jalan cerite..so aku tutop dulu cerite2 nie..then nnt dah siap semua keje2 aku sambung balik..and bile dah siap semua episode baru aku publish..sorry ea kalau2 ade yang mengikuti cerite boring aku tuh..hari nie tak ade episode 4..hahahaha..and sape yang tak sempat bace episode 3 tuh tunggu lah ye..adios~

Sunday, July 25, 2010

bile milo dicampurkan dengan madu..urghhh..!!

sebenarnye entry tak ade kaitan pon ngn tajuk kat atas tuh..hahahaha..cume aku tak tau nak letak tajuk ape jer..dalam entry nie aku nak bagi tau korg..aku akan TRY buat satu cerite untuk korg bace..dari dok merepek2 kan..?dah abes cerite tuh baru aku merepek balik..hahahaha..so nantikan "Cinta Dikhianati" episode 1 malam nie..!!tapi tak tau pkol bape..ahaks..yosh..!!

Tuhan tak ade??ke tak ade otak??

Ada seorang cikgu tadika yang tak percaya wujudnya Tuhan. Dia pun berfikir bagaimana hendak mempengaruhi kanak-kanak di tadika tersebut supaya tak percaya wujudnya Tuhan. Tiba-tiba, dia mendapat satu akal...


Guru tadika : Anak-anak, nampak tak pen ini?
Murid-murid : Nampak cikgu.
Guru tadika : Pen ada kan?
Murid-murid : Ada cikgu.

Kemudian guru tadika tadi memasukkan pen itu
ke dalam poket dia dan kemudian bertanya lagi..

Guru tadika : Anak-anak,nampak tak pen?
Murid-murid : tak nampak cikgu.
Guru tadika : pen ada tak?
Murid-murid : tak ada cikgu.
Guru tadika : Anak-anak nampak Tuhan tak?
Murid-murid : tak nampak cikgu.
Guru tadika : Tuhan ada tak?
Murid-murid : tak ada cikgu.

Guru tadika itu sangat gembira kerana tujuannya untuk mempengaruhi kanak-kanak itu berjaya. Tetapi.. dalam kumpulan kanak-kanak itu ada seorang budak yang pintar yang bernama Amin lalu dia pun mengangkat tangan...

Amin : Cikgu, boleh saya cakap sesuatu?
Guru tadika : Boleh,mari ke depan.
Amin : Kawan-kawan nampak cikgu tak?
Murid-murid : nampak.
Amin : cikgu ada kan?
Murid-murid : ada.
Amin : Kawan-kawan nampak otak cikgu tak?
Murid-murid : tak nampak.
Amin : cikgu ada otak tak?
Murid-murid : tak ada.

*amek kau ubat~

Saturday, July 24, 2010

mintak pendapat kawan2 semua..heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp!!

skrg nie aku dalam dilema..untuk pengetahuan korg aku nie org tue yg dah terlajak nak sambung blaja..*blushing!! tapi aku tak tau sama ada pegi UiTM ke Lim Kok Wing..aku minat art & design..kalau UiTM = Mass Comm n kalau Lim Kok Wing == Multimedia , Broadcasting and Entertaiment..so ape korg rase..?idea2..

Avenged Sevenfold New Album 2010 (Nightmare) Release!!

woohoo..!!*horaaahh2!! A7X dah release kan album diorg dekat Malaysia..ouh..gembirenye..hahahaha..tetapi sedih gak..sebab kat KT nie mane nak carik MusicValley..?anyone boleh belanje aku then post kat aku tak..?please..*puppy face~boleh la..?cett..tak ade sorg pon yg bersimpati ngn aku..maka aku akan download dekat tempat2 biase aku download album lagu2 type nie..*yosh!! dan ianya adalah rahsia sbb nnt ramai plak yg mendownload kat sane jadi lembab plak nnt..bwahahaha..!!jahat kan aku..?*wink2!!

and at the same time i miss the fucking super duper awesome cool chill drummer of A7X , Jimmy "The Rev" Sullivan..!!*tsk tsk!! he so cool..he so talented..haishh..what a waste..he died at 9th Dec 2009..Rest In Peace Jimbo..!!u're fucking awesome dude..!! (^^,)\m/


yg aku tau lah..lagu Nightmare dalam album diorg tuh si Rev nie yg tulis..and drummer yg mainkan lagu nie adalah Dream Theater drummer Mike Portnoy..and untuk pengetahuan korg..A7X nie tak payah masok radio n top hitz pon diorg still boleh jual MILLIONS of diorg punye album..*perghh!! diehard fans diorg macam aku *hehehe!! lah yg meningkatkan penjualan album2 diorg..bwahahaha..!!*prasan jap!! and A7X nie digelar "the biggest band u never heard of" sbb diorg tak masok hitz and radio tapi diorg meletup..hebat kan..?*applause~ and Barker penah cakap "If I hear our song on the radio, it's cool and I'm proud, but it's never a goal."..go go A7X..!!I'll be ur diehard fans till the end..!!yosh..!!

Friday, July 23, 2010

Love Part 2!!

at last..!!thank God..i have an efficacious idea to make a entry..!!dear God almighty..thank goodness u give me this wonderful brain of mine..ahaks..*alhamdulillah~

ok the main post is here..that just a preamble for this entry..ahaks..first give a big clap for me..*applause~this is because well..i'm known by my friends as Dr. Valentine*so ripple!! bcos of my loving explanation and that's the reason i create my email last 5 years mrvalentin_glory@yahoo.com..*ngeeee!!

actually the main post is here laa..bwahahaha..!!*blekkk!!in this post i would like to define how to love..yah..maybe everyone know how to love each others but are they rilly understand how to love..?oh don't get me wrong..i'm not saying i'm the Albert Einstein in love matters but i think i understand better kot..hahahaha..*wink2!!let's the class begin..!!*drum rolls!!

love is both an action and a feeling..the action of love generates a blissful feeling called by the same name..when the action stops, the blissful feeling is replaced with pain..every person is capable of great love (and its opposite, fear, which generates all painful emotions such as hate, greed and jealousy..)

while there are many different ways to define love and there are many different ways to love someone (or even yourself), here is a general guide to loving..

1-Say it :: when you say the words "I Love You", they should carry with them the desire to show someone that you love them, not what you simply want to feel..when you say it, make sure you really mean it and are willing to do anything for that special person.

2-Empathize :: put yourself in someone else's shoes..rather than impose your own expectations or attempt to control them, to understand how they feel, where they come from, and who they are..realize how they could also love you back just as well.

3-Love unconditionally :: if you cannot love another person without attaching stipulations, then it is not love at all, but deep-seated opportunism (one who makes the most of an advantage, often unmindful of others)..if your interest is not in the other person as such, but rather in how that person can enhance your experience of life, then it is not unconditional..if you have no intention of improving that person’s life, or allowing that person to be themselves and accepting them as they are, and not who you want them to be, then you are not striving to love them unconditionally..

4-Expect nothing in return :: that doesn't mean you should allow someone to mistreat or undervalue you..it means that giving love does not guarantee receiving love..try loving just for the sake of love..realize that someone may have a different way of showing his or her love for you; do not expect to be loved back in exactly the same way..

5-Realize it can be lost :: if you realize that you can lose the one you love, then you have a greater appreciation of what you have..think how lucky you are to have someone to love..don't make an idol of the person you love..this will place them under undue pressure and will likely result in you losing them..

6-Never stop loving :: this is important..even if you have been hurt before you should not stop giving love..i also made the same mistake for the past years to stop loving because of certain reasons..it hurts more then u never imagine..its loneliness..


so guys..these are the tips..hope it is useful for u guys out there..and remember..once u loose them..u totally loose them forever..and in some circumstance u will never be friend again..

Best Regards ,

Mr.Valentine (^^,)*V

tak tercapai akal ku~

wuuuu..*sad2~mission aku tak terlaksane untuk buat 10 entry hari ni..ni disebabkan tadi ptg berukband tetibe line die jadi beruk..*tu laa riak tadi!! and aku pon tak tdo lagi time tuh..so aku decide terus tdo..*zzzzz!! and bangon2 dah pkol 6..!!walauweyh..kejapnye aku tdo untuk ganti kan time2 yg aku tak tdo tu..sungguh tak normal..*geleng2~











aku perlukan idea untuk buat entry nie..come on otak..think2..












Gilerbhaiakutakpercaye!!

pening tak..?*geleng2~tak kan..tuh baru siket..kalau aku chat ngn mmbr2 aku amek ko..sume bersambung..best..try buat tgk..!!*wink2!!

ok tujuan utame bukan tuh..!!sini2..udah tak payah dibelek2 lagi tajuk tuh..dah tak boleh bace tuh sudah..bwahahaha..!!*geleng2 lagi~ok aku mmg tak percaye..sungguh..!!*hands on my heart!!betol..aku tak tipu..aku tipu dapat ape..?emmmm..*wondering~maybe porsche sebijon kot..ahaks..iye aku tak percaye bahawe line berukband aku nie dari pkol 4 pagi tadi sampai skrg masih lagi laju berlari..*horahhhh2!!dan nie membuatkan aku bersemangat nak membebel dalam blog aku nie..*theee~yelah..sangap 3 hari punye tak online akan ku lepas kan dekat sini..*dushh2!!bukan sangap tuh mengong..!!eh2..aku lupe..aku tak tdo lagi..*yawning~ok kite punye target post hari nie mestilah 10 post..!!*mcm boleh!!harap2 berukband tak buat hal..yosh..!!

Islam Part 2!!

ok aku terkejut..kebetulan atau mmg Allah nak bagi pentunjuk..igt tak isu Islam yg aku post (sile click untuk bace post berkenaan)kan pagi tadi..?alaaaaaaaaaaa..tak sampai 24H tak kan dah lupe kot..ok aku recap balik dekat korg ape yg aku tulis..dalam post aku tuh aku ceritekan tentang hal Islam dianggap sebagai agama bagi pengganas kan..ok now another blogger write about the same thing pasal isu nie..aku tak dapat nak pasti kan nie kebetulan atau kesedaran atau kepetunjukkan..*what the~ ok aku mmg suke rosakkan bahase..bwahahaha..!!die buat entry1 (sile click juge untuk bace post berkenanaan) dan entry2 pasal Islam kene cop sebagai agame pengganas..

wahai umat Islam sume..korg nak diorg ubah mindset nie..tapi korg sendiri sedar tak yg korg lagi menggalakan pemikiran diorg yg kate Islam itu terrorist..!!*grrrrrrrrrr!!sbb bende nie semua dilihat melalui attitude..!!korg berblogging perkare2 baik pasal Islam..korg igt tak ade ke org berblogging perkare2 buruk pasal Islam..?*duhhh~sure ade..and dari mane diorg dapat idea nak tulis bende2 nie semua..?for sure laa dari attitude kite..!!attitude yg memberontak..!!!attitude yg suke settlekan everything with fist..!!attitude yg suke merosakkan..!!attitude yg macam binatang tak berfikiran..!!*mind my language~haa yg mamat p tumbuk lelaki cine tuh..siap ah kene kutuk di alam maya..bukan mamat tuh jer kene kutuk..dgn Islam2 sekali kene kutuk..so korg nampak tak impak yg korg dan Islam terime kalau korg settle kan sesuatu bende dgn sifat amarah dan keganasan..??!!!nampak tak..??!!!bile nak sedar nie weyh..!!!!!haishhh..kang aku cakap tak ade akal fikiran untuk memikirkan sesuatu yg rasional marah..tapi bile tak bagi kesedaran yg sedemikian korg tak sedar..*pfffffttt~last but not least..


LU FIKIRLAH SENDIRI!!!!

Bye2 OneManga!!

sedih..keciwe..dan terkesima *padahal tak tau maksud pakai type jer~ aku bile dengar kate website tuh nak kene tutop..itu lah satu2 nye laman sesawang *bak kate pengacara2 RTM~ komik anime dan dalam erti kate lain anime manga yg aku singgah membace selain MangaStream..*tsk tsk!!*grrrrrrr!! pas nie kat mane lagi aku nak bace citer2 menarik..?dah lah kat MangaStream tak banyak anime mcm OneMangga..aku rase cam nak giget jer owner OneManga tuh..kenape lah die perlu closeb website tuh sedangkan website tuh ramai org dok masok bace comic free..*wink2!! tak payah beli..bwahahaha..!!tapi *sedih balik~ banyak kot citer2 dalam tuh yg tak ade dekat MangaStream..haishhh..tapi tak ape..wish a good luck to u..!!hope buat lagi satu website macam nie and letak lah citer2 doremon + dragon ball + detective conan + eye shield 21 + mcm2 lagi..baru 24-7 aku melepet bace komik kat website korg..*yosh!! moga berjaye hendak nye..


*p/s :: aku ngantok..tapi tak boleh tdo kang telajak..abes sembahyang jumaat tertinggal nnt..bertahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!!

Islam!!

aku saje jalan2..singgah sane singgah sini..and terbace dekat entry blog abg remedy..entry die dah lame..tapi saje jer aku nak kasi pendapat aku..hehehehe..gedik lah kate kan..*wink2!! ok untuk pengetahuan korg..aku nie jenis yg agak sensitif bile org bercerite pasal Islam nie..bukan ape..yelah aku pon Islam..and kadang2 tak lari dari kesilapan..

Islam itu sendiri indah dan lembut..dan kita tak diajar Islam itu agama yg ganas dan sebagainye..tapi sesetengah pihak yg membuat kan Islam itu pengganas..tak tau lah dekat korg kan tapi bagi aku itu yg aku nampak dekat zaman nie..korg sume ade facebook kan..?mustahil tak ade..sape tak ade tuh angkat kaki please..hehehehe..dalam facebook pon aku dok tgk..dok citer pasal Islam..dok bangkang sane bangkang sini..dok kutuk rejim zionis..ok bagus..niat elok..akan tetapi bile kite bercerita tentang agama Allah yg indah nie adakah perlu maki hamun dan adakah perlu tindakan yg sebegitu drastik..?emmmm..fikir2lah..

sesetengah org kite nie pantang siket bile org sentuh bab agame kite..betol tak..?tapi bile kite sentuh agame org lain ade kite fikir sedemikian..?mmg kita berbeza agame..mmg kite berbeza budaye dan adat..tapi adakah Islam itu sendiri mengajar kite untuk menjadi manusia yg memaki hamun mencaci org sane sini..?korg boleh tgk sendiri peristiwa penganut agama kristian nak gune name Allah ganti ngn Jesus..ok mmg berapi..tapi tak payah kot berapi sampai pergi bakar gereja..haishhh..sedar please sedar..dunia sekarang pandang agame Islam sebagai agame pengganas..!!sebab ape kebanyakkan negare2 luar tak kasi kaum wanita berpurdah..?*yg tutop muke tuh nampak mate jer~sbb diorg takot akan ancaman terorrist..bukan sebab agenda nak jatuh kan Islam or so what ever..tapi diorg still dibenarkan bertudung..kan kan kan..?haaaaa..

so dekat sini aku bukan nak citer pasal tuh..aku nak citer pasal keganasan fizikal yg dilakukan oleh umat kite nie bile agame kite kene kutuk..ye aku bukan tak marah..aku pon marah sebagai umat Islam..akan tetapi korg kene berfikir balik dan pandang balik kezaman Nabi Muhammad kite..beliau dihine dicaci dan dibaling dgn taik..!!tapi adakah beliau menggunakan kekerasan..?adekah beliau pegi tumbuk muke org yg baling taik dekat beliau..?adakah beliau pegi sepak terajang org yg menghine agama Allah..?tak ade wahai sahabat2..Islam itu aman dan lembut..macam dalam entry abg remedy tuh diceritekan seorang lelaki Islam menumbuk seorang lelaki Cina *tak tau agame ape~ bile die memakai baju yg menghine Islam..dan akhirnye dipecat dan kene maki dgn saudara seIslam a.k.a manager die..

mmg patot pon dipecat..ekot etika kerja die..akan tetapi penumbuk yg dilayangkan tuh bukanlah satu care menyelesaikan masalah..amarah itu kan hasutan syaitan..btol tak..?so kenape perlu tumbuk die..?and manager die pon satu..tak payah kot maki2 semua tuh..cakap elok2 sudah..*grrrr!!itu hanyelah ujian dari Allah untuk kite umat Islam..kalau Nabi Muhammad masih hidup die pon mesti tidak akan senang dgn tindakan macam nie..igtlah bahawe satu hari nnt kaum2 yahudi nie semua akan mati ditetak oleh kite umat Islam..pegi lah diorg nyorok kat mane pon..sure mati jugak sebab makhluk2 Allah semua akan membantu kite..itu semua dah tertulis dalam Al-Quran..

so jgn lah tambahkan lagi mindset2 org dekat dunia nie Islam itu agama bagi pengganas..!!!kalau ade org yg menghina Islam sesungguhnya kita kene lah berdoa kepada Dia supaya Dia membukak pintu hati manusia tuh..die pon hamba Allah..dan tak mustahil satu hari nnt die belajar akan kebenaran..kalau nak kire ekot marah jer gamaknye Islam akan terus dipandang serong..and igatlah..tak semua yg bukan beragame Islam itu jahat dan tak ade hati perut serta tak reti hormat agame org lain..

so akhir kate..kalau dalam entry aku nie ade yg terase panas sebab pendpat aku nie tak betol aku mintak maaf..nie hanyelah sekadar pendapat aku..lain org lain pendapat..and aku tak suke settlekan sesuatu dgn keganasan..and tak semua org perfectkan..so masing2 ade buat salah..kalau ade salah silap dalam entry nie harap diperbetulkan..ahaks..

Nak Lari Tapi Tak Dapat Lari!!

bwahahaha..!!seperti tajuk di atas aku nak lari tapi tak dapat lari..hahahhaa..igt2 balik mmg kelakar giler babeng punye..yelah..mase kat KL tak ade plak aku cuak tapi bile kat KT aku cuak plak..padahal bapak aku keje dekat IPK sini jer..kalau kat KL tuh mak aih..jaoh kot ngn KT tapi aku tak cuak..errkk..kenape..?aku tgh bercerite pasal roadblock laa..hahahaha..serious..dekat KL roadblock aku redah jer tak ade rase takot even aku tak ade lesen kete time tuh..tak caye..?tanye KY..bwahahaha..!!kan baby kan..?roadblock dekat KL confident jer i redah kan kan kan..?*wink2!!hahahaha..tapi bile roadblock dekat KT mak aih..terketar lutut bhai..serious..ok kejadian nie sebenarnye berlaku 3 hari lepas..baru hari nie nak update pasal aku fedup ngn line berukband yg makin hari makin mcm fuckup..*urghhh!!so kebetulan kali nie laju plak..so aku mengambil kesempatan nie untuk update blog aku lah..hahahaha..cerite die cam nie..aku bosan dok umah..and kebetulan baru2 nie aku dapat tau 2 org mmbr aku from KL ade study dekat UiTM KT..so aku ajak ah diorg keluar..diorg plak boleh cakap tak ade transport..*duhhh~dan kebetulan malam tuh kerete buruk *iaitu kerete saga version brape pon aku tak tau bapak aku tuh ade atas meje..*jeng jeng jeng!! hahahaha..dan aku menggunekan peluang yg ade ah..!!aku mmg jenis manusia yg suke break the rules..tak caye g tanye KY lagi..hahahaha..!!then dgn selamber aku pon bawak jer lah kete tuh..dalam perjalanan nak amek diorg dekat hostel diorg aku tetibe trase nak makan mcFlurry Strawberi..*drooling~so aku decide nak masok bandar tanpa memikir kan ape yg ade dihadapan..ehehhehe..btw mcD dekat KT nie haram..2 bijik jer kot yg aku tau..satu dekat station bus KT and satu lagi dekat Mydin..tapi yg dekat station bus tuh tak bukak 24H so aku menghale laa ke Mydin..otw nak g Mydin tuh kitorg sembang2 gelak2 and tak fikir bende yg buruk bakal berlaku..then mase nak menghampiri traffic light yg sedang merah tuh aku dah nampak dah kon yg ade lampu berkelip kaler biru..tetibe blom sempat benti lampu tuh dah hijau..aku jalan then aku panik..*kenape ea?? pastu aku nampak ah dekat belah kiri aku satu jalan boleh masok situ then nak u-turn..dgn selamber dan konfident nye aku turn belah kiri tanpa melihat dan *gahhh!! dekat situ ade kerete peronda..!!bwahahaha..!!nie laa org cakap..lari mulut harimau masok mulut buaye..aku dah menggelabah..terus aku tanye polis tuh.."abg nak g mydin ekot jalan mane??" bwahahaha..!!macam haram..then dgn confidentnye abg tuh mintak ic ngn lesen..dah sudah..aku mane ade lesen..so aku kasi ic jer ah..bwahahahha..!!then die nak saman..ape lagi..*wink2!! aku gunekan lah kekuasaan bapak aku..*sebenarnye tak nak tapi terpakse nak buat cam mane~bwahahahha..!!tak gune punye budak..suke amek kesempatan..hehehehhe..so perbualan berlaku..

aku :: abg please ah abg jgn saman saye nnt bapak saye mengamuk jap lagi..dah lah baru settlekan blacklist dekat polis ngn jpj..nie kene lagi..
abg polis :: haa..dapat saman nie ko kasi laa kat bapak ko suruh die settle balik..
aku :: abg please lah abg..saye janji pas nie saye balik terus bang..
abg polis :: ah saman tetap saman..
aku :: abg tolong ah..nnt bapak saye marah..lagi pon nie kete die..
abg polis :: bapak ko keje ape..?
aku :: die keje kat IPK abg..Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial..*sape suruh kau tanye..hahahahha..
abg polis :: haa..!!*tekejut~ko anak Tuan Azmi..??
aku :: ye abg..tolong ah abg..saye janji pas nie terus balik..saye kuar nak g makan jer abg..lapar..
abg polis :: *terus koyak saman~haihh..bapak ko tak tau ke yg ko kuar bawak kete nie..
aku :: x..die dah tdo dah abg..tolong ah..
abg polis :: lain kali kalau tak ade lesen cakap jer tak ade lesen..tak payah nak auta tanye jalan..*sambil kasi ic aku balik..
aku :: ok bang..thanks abg..
abg polis :: kau nak pusing ekot sane..kang ko straight kang kene plak lagi kat depan tuh..

bwahahhaha..demikian lah perbualan kami..nak dekat 15 minit gak ah aku tepacak dekat situ..yelah..die dok pikir lagi nak saman ke tidak..aku dok merayu2 lagi..pastu ape lagi terus cabut ah..padahal tadi cakap nak terus balik..uish..tidak..mustahil si Ammar Zhafri akan mendengar kate2 abg polis..bwahahahah..!!kitorg terus pegi pantai dan lepak2 minum2 sambil gelakkan kejadian tadi kat sane..dalam kete plak mmbr aku cakap "aku dah tau dah..kalau kau dah sebut name bapak kau kompem tak kene saman!!" hahahaha..dan harapan nak makan mcFlurry Strawberi terus hilang..cam pundek ouh kejadian tuh..btw itu akan menjadi kenangan MANIS aku dekat KT..bwahahaha..!!tapi still tak serik and still kuar tgh2 malam bawak kete..harap2 pas nie tak jadi kejadian sedemikian lagi..hahahahha..!!

Tuesday, July 20, 2010

Harsh!!

emmm..aku rase aku terlampau kasar dgn die..yah..since aku dapat email dari die aku dah terus kasar dgn die..bukan niat nak marah or whatever..tapi aku nak die totally lupekan aku..i'm sorry honey..i still love u..but i dont want to hur your feelings anymore..its not ur fault..it's mine..don't blame urself ok..u've been a good girl for me all this while..and u so nice to me..i appreciate it..remember i still love u..i don't mad at all..love u KY..

Monday, July 19, 2010

Kung Fu vs Silat

hye2..setelah sekian lame aku tak update blog..1st of all sape yg tak suke bace citer panjang2 jgn bace..hahahaha..ok untuk tajuk dekat atas tuh actually aku dapat ilham mase tgk citer Ek Eleh Afdlin Shauki dekat Astro Ria..mase tuh die buat interview laa dekat org awam..and soalan yg ditanye "jika diberi kesempatan mepelajari ilmu mempertahankan diri apekah yg anda pilih??" and ade yg pilih tomoi lah , kung fu lah , ryukendo dan sebagainye..and tak ramai pilih silat..kenape..?emmm..itu warisan kite kot..sape lagi kalau bukan kite yg nak pelihara warisan kite sendiri..and bile diorg tanye dekat sorg budak nie kenape nak belajar kung fu..die jawab "kung fu kuat boleh jadi mcm Bruce Lee"..haishh..tak ramai anak melayu kite yg tau sebenarnye..

bukan nak memperlekeh kan seni mempertahankan diri org lain..sebagai anak murid kepada seni silat yg diperkenal kan oleh Mahaguru Silat Gayong Dato' Meor Abdul Rahman kitorg diajar agar tidak memperlekeh kan seni mempertahankan diri yg lain dan sentiasa memandang tinggi seni2 mempertahankan diri yg lain..akan tetapi kali nie aku hanye nak share dgn korg ape yg berlaku pada tahun 1972 ke 1973 ntah..aku pon dah lupe..and tak ramai yg tau pasal nie..untuk pengetahuan korg..Bruce Lee penah mencabar Mahaguru Dato' Meor Abdul Rahman untuk bertarung..tak caye..?ko igt aku nak buat citer dongeng ke..?tak caye g tanye pak cik google tgk..and ramai yg cakap Bruce Lee mati sebab berlawan dgn actor Dicky Zulkarnain..akan tetapi sebelum itu ade kejadian yg berlaku dekat Bruce Lee dan tak ramai yg tau..dan ini adalah perkara sebenar yg berlaku kpd Bruce Lee..

Bruce Lee merupakan lagenda dalam dunia seni beladiri. Kalau tak kerana jasa2 Bruce Lee, orang putih tak reti nak berkungfu. Boleh dikatakan, Bruce Lee adalah orang yang memperkenalkan kung fu di Hollywood.Pada zaman kegemilangannya, Bruce Lee masih muda. Umur awal 30 tahun.

Beliau belajar daripada semua orang dan sanggup mengajar kepada semua orang. Ini adalah revolusi pada masa itu kerana kesemua mahaguru kungfu hanya mengajar ilmu kungfu kepada orang Cina sahaja, tidak kepada bangsa asing terutama orang2 putih.Bruce Lee ni mencipta sistem tempur bernama Jeet Kun Do, yang mana adalah falsafah beladiri yang bebas menggunakan apa sahaja teknik. Just take whatever useful & good to you. Kira macam kungfu rojak leer. janji boleh menang.

Dalam keghairahan inilah, Bruce Lee mencabar mana2 sahaja mahaguru yang hebat2 pada masa itu untuk test power. Bruce Lee memang hebat... beg pasir boleh pecah sekali sepak sahaja. I dah try sepak tapi tak bergerak pun.Bruce Lee suka cabar orang lain yang hebat2.Antaranya ialah Mahaguru Silat gayong malaysia, Dato Meor Abd. Rahman.

Pada tahun 1973, Mahaguru Dato' Meor Abdul Rahman telah keluar negara untuk melawat saudaranya yang menetap di England. Pemergian beliau ditemani oleh Dato' Syed Ahmad Jamalullail, seorang saudaranya. Dalam perjalanan pulang ke tanahair, pesawat yang mereka naiki telah singgah sebentar di lapangan terbang di Hong Kong. Ketika menunggu penerbangan berikutnya, beliau telah disapa oleh Bruce Lee, pakar Kung Fu dan seni beladiri Jeet Kune Do. Bruce Lee telah mendapat tahu bahawa Mahaguru Silat Seni Gayong, Meor Abdul Rahman telah berada di Hong Kong.

Setelah memperkenalkan dirinya sebagai Bruce Lee, si Raja Kung Fu, Bruce Lee telah mencabar Dato' Meor Abdul Rahman agar bertarung dengannya. Beliau ingin melihat sejauh mana hebatnya seni mempertahankan diri milik orang Melayu yang dinamakan silat itu. Bruce Lee dengan angkuhnya berkata jika Meor Abdul Rahman menang dalam pertarungan itu, silat Meor Abdul Rahman adalah yang terbaik, TETAPI jika Bruce Lee pula yang memenangi perlawanan itu, Seni Jeet Kune Do ciptaannya adalah yang terbaik di dunia. Kehebatan Dato' Meor Abdul Rahman rupa-rupanya telah sampai ke pengetahuan Bruce Lee.

Sebelum daripada itu, pada tahun 1972, serombongan pakar-pakar Kung Fu Hong Kong telah datang ke Malaysia untuk mencari tokoh-tokoh seni beladiri yang dapat bertarung dengan Bruce Lee. Rombongan pakar Kung Fu ini telah berjumpa dengan Dato' Meor Abdul Rahman di Taiping. Dalam pertemuan tersebut, mereka telah mencabar Dato' Meor Abdul Rahman untuk menunjukkan kebolehan beliau. Dato' Meor Abdul Rahman telah menangkap serta mengunci kesemua enam orang ahli-ahli Kung Fu tersebut. Kemudian, Dato' Meor telah menyuruh ahli-ahli Kung Fu tersebut bertemu dengan murid kanannya pula iaitu Cikgu Ahmad bin Lazim.

Memandangkan Bruce Lee masih muda dan mentah, Dato' Meor Abdul Rahman telah menasihati Bruce Lee agar melupakan sahaja niatnya hendak mencuba beliau. Namun, Bruce Lee tetap berdegil juga. Oleh kerana Bruce Lee terus mendesak, maka Dato' Meor Abdul Rahman akhirnya menyahut juga cabaran daripada Bruce Lee tersebut. Untuk mengelakkan keadaan daripada menjadi gempar, Bruce Lee dan Dato' Meor Abdul Rahman dengan ditemani oleh beberapa orang menuju masuk ke dalam bilik tetamu di lapangan terbang tersebut.

Sebaik sahaja melihat Dato' Meor Abdul Rahman telah bersedia, Bruce Lee pun dengan kepantasan serangan kakinya pun mula mengasak. Setelah beberapa serangan berjaya dielak, akhirnya Dato' Meor Abdul Rahman tiada pilihan lain melainkan bertindak balas dengan melepaskan satu pukulan tangan(Kipas Senandung) yang tepat mengenai rusuk Bruce Lee. Pukulan tangan Dato' Meor Abdul Rahman yang nyata berbisa telah menyebabkan Bruce Lee jatuh tersungkur dan menggelupur kesakitan. Kerana belas kasihan ke atas Bruce Lee, Dato' Meor Abdul Rahman pun menawarkan bisa pukulannya ke atas Bruce Lee menggunakan air yang didoakan dan disapu ke kawasan sakit tersebut.

Setelah Bruce Lee pulih daripada kesan pukulan Dato' Meor Abdul Rahman tersebut, akhirnya Bruce Lee dengan rendah diri, mengakui kehebatan Dato' Meor Abdul Rahman dan ilmu silat yang dimilikinya. Tidak lama selepas peristiwa pertarungan Bruce Lee dengan Dato' Meor Abdul Rahman ini, Bruce Lee dilaporkan telah meninggal dunia di Hong Kong akibat penyakit misteri.(Menurut Daniel Inosanto, murid kanan Bruce Lee, di hari-hari terakhir Bruce Lee sebelum beliau ditemui mati, Bruce Lee giat mengkaji tentang Seni Silat Melayu. Kini tugas Bruce Lee disambung oleh Daniel Inosanto, sebagai satu-satunya pewaris JKD yang ditauliahkan oleh Bruce Lee. Daniel Inosanto telah memasukkan Silat sebagai sebahagian daripada mata pelajaran Jeet Kune Do nya.)

Saturday, July 17, 2010

Manchester United..!!

ouh MU..kenape kah anda tukar sponsor..?adakah anda tau jersi baru anda tak lawa..macam gampang..hahahaha..tapi tak ape..anda tetap berade di dalam hati saye..Glory Glory Man United..!!

Friday, July 16, 2010

Speechless!!

hari nie aku bukak email..aku dapat email dari KY..aku tak nak citer kandungan die..tapi entah lah..what did i do to deserve all this bullshit in my life..?after one another..haishhh..aku igt die lain..but she the same..tak ubah macam yg penah aku kenal dulu..and tangisan aku tak berhenti..and aku tak tau kenape aku nanges pasal die..sedangkan die boleh rileks and buat macam tak ade ape2..yah..lelaki keras di luaran akan tetapi lembut di dalam bile disebut tentang cinta..entah lah labu..kalau lah boleh jadi GAY dah lame aku jadi GAY..mujur lah kalau jadi GAY Rasul tak ngaku umat..hmmm..aku pon tak tau nak cakap ape lagi dah..terpulang lah dekat die..as long as die happy and aku harap die tak teringat dekat aku pon..oh lupe..mmg die tak akan teringat pon..dah 3 bulan kot die survive tanpa aku..whatever..!!like i care now..the old old zhaf is return..the like-to-try-something-new-and-dont-think-bout-the-risk zhaf is here..what ever people gonna say and do i just got one simple words for them..dont mess with me and get the fuck off..!!

Thursday, July 15, 2010

ok aku tak tau nak letak tajuk ape..and aku tak tau kenape aku still berjage lagi waktu2 macam nie..and aku tak tau kenape aku rase macam ade org dok bisik2 kat aku jer..oh tidak..itu bukan bunyi air freshener..itu kerana bilik di private hospital nie sungguh daif..dah 2 hari mak aku tdo tak ade aircond..and dah lah die punye fees mahal giler..btw aku mmg nak citer pasal fees hospital tuh tapi bukan kat sini..kat tempat lain nnt..

so bende nie aku tak tau lah perasaan aku je ke or bende bongok tuh mmg ade..ok aku ngaku..aku nie berani dalam tak berani jer..so paham2 jer lah..at 1st aku dengar mcm ade org ketok2..ok aku cube fikir positive..maybe nurse tgh buat keje kot..ok fine ignore..then aku dengar macam ade baby gelak..serious laa bodoh..yg korg pon gelak ape sal..?korg penah tgk video from utube yg baby say fire truck tuh..haa lebih kurang cam tuh ah die gelak..and then baru datang macam org dok bising2 + dok tiup angin kat tinge aku..wtf weyh..!!kambeng gurun tol..aku nak buat brani tapi aku takot mak aku demam lak nnt..ye ah tekejut..lame lak nnt die dok dalam spital nie..

aku jenis aku kalau aku rase bende2 bongok nie ade dekat keliling mmg lancang mulut aku maki terus jer..yeah..aku penah igt pesan mmbr aku..bende nie takot ngn kite kalau kite berani..dats why aku cakap aku nie jenis berani dalam tak berani jer..haishh..oh please go away..i'm begging u..if u dont want to go away i will kick ur fucking damn ass if i saw ur fucking ugly face u stupid motherfucker weakling scum..!!syuh2..!!ade makan penerajang keturunan Ngah Ibrahim sat lagi..tak pasal2 jer..

Wednesday, July 14, 2010

Message To The World~

Hey world listen to me..!!!from now on dont mess with my lil sys or i'll kick or fucking ass so bad until u can even shit urself..!!hahahaha..even worse..i'll kill u..!!oyeah..!!

Best Regards ,

Zhafri

(Big bro Alisya Zulaikha)

Happiest Day Ever!!

at this time and this date..i'm the happiest person ever in this whole wide world..Alisya Zulaikha selamat dilahirkan..and kpd korg2 yg tak tau ape2 tuh die lah my new born lil sys..!!hahahahha..hey lil sys..i'll be the best brother u ever had in this world..!!ahaks..i'll take care of u..btw..both of my mom and her are safe..ahaks..tapi aku sedih..sebab die kene nursery 24H..haishhh..baru nak hug2..nak snap2..hahahah..tak sabar nie..haishhh..speechless doh..!!hahahaha..!!

Tuesday, July 13, 2010

Go on lah motherfucker!!

ok..stop..!!yah zhaf u must stop..stop thinking bout her..she not thinking bout u anymore..she not even care bout u anymore..for this past 2 days after u sent her a msg telling her dat u need her rite now did she answer it..?no rite..!!so move on..!!u rily need her at dat time to give u moral support but where is she..?she didn't answer u..she didn't even say "why..?" yah obvious bcos she didn't reply..i think she also never give a damn if u're dead or alive out there..now see urself..broken legs plus some more broken bones..i still can't understand u why u so crazy about her..!!!snap out of it..!!snap out from those sweet fucking dreams..now its the fact that she not yours anymore..!!even if ur dead 2 days ago when the accident happen she still will ignore ur msgs..!!stop telling urself she care bout u..stop lying to urself she still love u..if she still..she wont do this to u fools..!!this is not a sweet dreams for u anymore..just realize it can u..??!!huh can u..??!!!damn u zhaf..!!i dont know what method can bring u back to reality..i'm tired of this..hey u a strong young boy..dont u realize it..?after 19 years and almost 20 u live u've been through so many difficulty dat i think ur friend doesn't..problems after problems..u've overcomes it..and this problem i'm sure u can handle it like others..come one zhaf..!!u can do it..!!i'll be here by urside always and forever..!!

Sunday, July 11, 2010

Legendary


wooooottt..!!woooootttt..!!akhirnye Slash datang ke Malaysia..*hoorahhh2!! tapi malangnye aku dekat Terengganu..*sigh~ ouh Slash saye mintak maaf ye sebab saye tak dapat nak hadirkan diri..hehehehe..*wink2!! bukan sengaje tapi terpakse..ahaks..btw good luck Slash..!!org Malaysia nie prihatin lebih so jgn buat yg tak senonoh..nnt kene saman..!!hahahaha..!!u rawk..!!!

Saturday, July 10, 2010

Kar Yen!!

l miss u l miss u l miss u l miss u l miss u l miss u l miss u l miss u l miss u l
l miss u l miss u l miss u l miss u l miss u l miss u l miss u l miss u l
l miss u l miss u l miss u l miss u l miss u l miss u l miss u l
l miss u l miss u l miss u l miss u l miss u l miss u l
l
miss u l miss u l miss u l miss u l miss u l
l miss u l miss u l miss u l miss u l
l miss u l miss u l miss u l
l miss u l miss u l
l miss u l

x love u x
x love u x love u x
x love u x love u x love u x
x love u x love u x love u x love u x
x love u x love u x love u x love u x love u x
x love u x love u x love u x love u x love u x love u x
x love u x love u x love u x love u x love u x love u x love u x
x love u x love u x love u x love u x love u x love u x love u x love u x
x love u x love u x love u x love u x love u x love u x love u x love u x love u x

please stop make my emotions up and down..i feel like i'm riding a roller coaster..can u be serious..? =(



Friday, July 9, 2010

Fakta atau Auta

*sigh!! banyak bende bermain difikiran aku..not its not about me..its about her..sape..?cett..langsung tak penah jengok blog aku lah tu kalau tak tau sape..haa..btol..!!tau pon igt tak tau tadi..*applause!! ok aku skrg dalam condition tak tau status aku..and aku jugak tak tau yg die dah ade pengganti ke tidak..and aku rase macam !@#$%^&*()_...*shit!! and aku tau die still playing RAN..alaa tuh online game..and.................................entah lah..aku pon malas nak conclude ape2..emmmm..if u reading this..i want the answer from u..this time i'm serious..i want ur answer..u think senang ke nak hidup as a pretender..?pretend like nothing happen in our relationship..pretend dat i'm ok..pretend dat "ouh let her be..i can find another one.."..and the most important thing is to pretend dat i'm really happy without u by my side..i'm sick of it..!!!really tired of all this..it just like want to ask God to take my life ASAP..damn~


p/s :: not in the good mood..!!

Forgiveness










Dear God..please forgive me..i didn't mean to be a bad boy..i want to go to friday's prayer..i can't go because my dad is working and i don't have transport to go..the mosque is far away..please forgive dear God Almighty..






Pencuri Post

bwahahaha..thanks to Ifa Tasya cos provide bende alah nie yg amat bergune..yosh!! yelah..sbb aku slalu bekarya dan syok sendiri ngn karya aku..*wink2!! so takot2 laa org copy paste then buat mcm post tuh die yg create..macam post kat bawah nie..smlm aku dah redha dah kalau ade org curik copy paste..*sigh~ tapi Ifa plak blogwalking dekat blog aku..belek2 blog die..ade plak care cam ner..*hooorahh2!! hahaha..thank you so much Ifa..

Miss Her

ok aku tetibe jer teringat kat die..*sigh~ yah..aku tau..aku bodoh sebab mengharapkan dekat die lagi..*ehem2!! bukan Tyra laa giler..habes tuh sape..?adehhh..sape lagi kalau bulan KY..*duuhhhh~ye btol..aku tringat kat die..walaupun die dah buat aku cam nie..die meletakkan status aku sebagai gantung tak bertali aku tetap teringat dekat die..aku cube bz kan diri..aku cube buat setiap hari2 aku gembire segembirenye *suke rosakkan bahase lah kau budak!! tapi aku still tak boleh lupe die..emmmm..aku tak tau lah..aku rase aku nie mmg jenis susah nak lepaskan org if aku dah sayang org tuh kot..it take alot of time..yes..!!alot..!!so dalam2 teringat dekat die tuh aku ade tulis something untuk die..tapi aku tak tau lah nak dikategorikan sebagai puisi ke pantun ke sajak ke gurindam or what ever..*gahhh!! and aku harap die bace..emmm..



You Are Special

Did anyone ever tell you..
Just how special that you are..
The light that you emit..
Might even light a star..

Did anyone ever tell you..
How important you make they feel..
Well , I am smiling..
About someone special that is real..

Did anyone ever tell you..
How many time when they we're sad..
Your email made them smile a bit..
In fact..it make them glad..!!

Did anyone ever tell you..
Just how much that they love you..
Well , my dearest Karyen..
Today..I'm telling you..!!

And I also miss you..!!


and here are some quotes dat i create just for u also..



If love is great and there is no greater things then what I feel for you must be the greatest.


A mighty pain to love it is and this is pain , that pain to miss but out of all the pains the greatest pain is to love , but love in vain .




hopefully u read it..and i rilly love u..emmmmm..damn!!!

Wednesday, July 7, 2010

Love!!

idea datang secare tak sengaje..hahahaha..thanks to nana sebab kasi aku idea..die post status kat fb ape makne cinta..so tringin lah plak aku huraikan bende2 mengikut fahaman aku tentang cinta..*wink2!! yelah..macam korg2 tak kenal aku..aku kan Mr. Valentine..ahaks..sume org tau..hehehe..*blushing~ yelah..dulu2 lah..mase zaman2 kegemilangan dekat kampungchat.com dulu..aku nie boleh dikategorikan sebagai Dr Love..hahaha..tak caye..?terpulang..*gahh!! btw..kat bawah nie ape pendapat aku pasal cinta..

:: Andai kata cinta itu sebuah pengorbanan, mengapa pengorbanan itu bukan noktah sebuah cinta? Andai kata derita itu harga sebuah cinta, mengapa cinta itu semakin sukar dimiliki? Cinta seumpama kota kristal indah di penglihatan tetapi derita di perasaan.

:: Ada orang pada mulanya malu untuk jatuh cinta tetapi apabila perasaan menjadi rindu padanya, tiba-tiba perasaan malu itu menjadi hilang dengan sendirinya dan terpaksa menerima kenyataan yang sebenarnya bahawa anda telah jatuh cinta.

:: Gerak geri memberi pengertian kepada perasaan yang tidak terucap oleh kata-kata.

:: Cinta yang disemadikan tidak mungkin layu selagi adanya imbas kembali. Hati yang remuk kembali kukuh selagi ketenangan dikecapi. Jiwa yang pasrah bertukar haluan selagi esok masih ada. Parut yang lama pasti sembuh selagi iman terselit di dada.

:: Cinta yang datang umpama pelangi ceria dengan tujuh warna memukau saat bayu berlagu riang, ketika itulah cintanya hadir. Apabila mata terlihat seseorang yang bakal mewarnai hidupnya.

:: Cinta bukan paksaan. Ia lahir daripada dua perasaan, kehadirannya tidak diundang, perginya tiada yang merelakan kerana ia terlalu sukar untuk dimengertikan.

:: Persahabatan biasanya berakhir dengan percintaan tetapi percintaan tidak pernah berakhir dengan persahabatan.

:: Cinta bukan mengajar kita lemah tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar menghinakan diri tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat tetapi membangkitkan semangat.

:: Apakah cinta itu? Cuba katakan... Tidak lain dan tidak bukan ialah dua jiwa dalam satu fikiran dan dua hati dalam satu debaran.

:: Cetusan cinta pertama adalah suatu getaran yang sangat menggoncangkan jiwa.

:: Kadangkala kita menyedari betapa dalamnya kita menyintai seseorang, pada saat kita sedang kehilangannya. Kadang kala kita menyedari betapa perlunya cinta seseorang pada saat kita amat memerlukannya.


:: Cinta yang lahir daripada pandang pertama adalah cinta suci manakala perasaan cinta yang lahir daripada kemesraan persahabatan adalah cinta sejati. Namun, sukar membezakan yang mana lebih abadi, cinta suci atau cinta sejati.



*applause!! siap akhirnye pendapat2 aku..hahaha..nie jer lah yg aku mampu bagi dekat korg..tapi ade yg lagi panjang giler veveng punye *wah!! yg aku simpan dekat dalam pendrive..nnt2 aku upadate yg panjang punye yer..hehehehe..btw..dekat bwah nie ade fav quotes aku yg selalu aku pakai and secare tak langsung aku kasi dekat nana tadi..

Cinta tuh ibarat beluncas..mencarik tempat tertinggi untuk bertapak..melahirkan benih yg nnt akan berkembang..menjadi sang rama2 yg indah di puncak tertinggi pokok kasih..yg kelak terbang bebas diudara rindu..menghirup secangkir madu cinta..

so mane yg paham tuh paham lah ye..yg tak paham tuh buat2 paham..kahkahkah..ok lah..nie jer kot entry aku untuk hari nie..yosh..!!

Idea Part II !!













semenjak due menjak nie idea asyik tak ade jer..emmm..*sigh~












Tuesday, July 6, 2010

Cover!!

1st of all..lets give some big applause to me..*applause!!hahahaha..akhirnye siap jugak cover *karaoke~ aku nih..yelah nak buat cam ner..nak cover ngn band tak boleh..aku kat ganu diorg dekat KL..haishhh..biler aku dengar balik recording yg aku buat nie *sigh~ suare aku tanpa mic amatlah kelakar..bwahahaha..!!sebab tak ade echo..and part last *wink2!! terkucil sedikit..hahahaha..so harap2 telinge korg berdarah tak pun bernanah dengar..


video


ok lepas nie lagu bad romance plak..bwahahahah..hilang akal dah aku nie..

Sunday, July 4, 2010

Durian Time!!


tgk tuh..comel jer durian tuh..*wink2!! aku tau tak ramai yg suke akan durian sebab bau die kan..?*ok jer bagi aku~ tapi rase durian itu sungguh sedap..lemak berkrim + manis plak tuh..hahaha..ntah mane ntah bapak aku dapat durian..balik jer die dari meeting dari luar dah jerit "along amek durian nie" and i was like "wah..!!durian..!!" *hooraahhh2..!! aku mmg suke durian dari kecik lagi kot..huhuhuhu..and dari kecik jugak lah aku belajar pegang parang and belah durian tau..korg ade ke pengalaman macam tuh..tak ade kan..?*bangge!!

so dah lame aku tak belah durian sebab pkok durian dekat kampung aku tuh dah mandul..*sigh~die tak boleh berbuah..hah..?kenape panggil mandul..?org kg yg cakap kalau pkok tak berbuah digelar mandul..nak buat cam ner..hahaha..and kebanyakkan durian yg aku makan semua nye durian JJ..dan kadang2 amat tak sedap..nampak jer besar berkrim tapi tak sedap..*urgghh!!dah setelah sekian lame skill aku membelah durian ade lagi..yay..!!*applause!!kat bawah ade lah gambar2 sakai mase aku membelah buah durian..

1st :: potong tangkai dulu..

2nd :: pastu carik urat die then belah..

3rd :: after dah belah buat lah teknik yg aku tak tau name nie..

4th :: inilah hasilnye..hahahaha..

dan yg ke-5
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
MAKAN BUDAK!!!

hahahaha..so bagi sape2 yg nak tau cam ne nak kupas durian boleh tgk video kat bawah nie..full..dari start potong sampai lah abes potong and sambil2 tuh ade laa suare kambeng keluar..hahahaha..btw..bagi sape yg saket mate ngn colour font aku..ade aku kesah..?blog aku kot..*duuuhhh~


video












dah abes kupas sebenarnye..hahahahhaa..!!

(^^,)*V

About Me

My photo
ehem2..blog aku umpama diari ku..tempat ku menulis dan meluahkan ape yg aku rase..i write what i want to write..sharing tuh siket2 ah..hahahaha..tapi kalau tak suke jgn nak comment pakai perkataan2 yg tak bertamadun dan sbgnye..just close the tab and pooofff!! go..ok..? (^^,)*V

Followers

WishList!!

1 :: Handphone baru Sony Satio

2 :: Lappy Baru Sony Vaio

3 :: DSLR

4 :: Desktop baru (buat main game)

5 :: Seluar Jeans (yg amat banyak sebab aku ade 2 jer)

6 :: Kasot Everlast/Supra

7 :: New White Guitar (acah2 suci kalo putih :D )

Template by: Free Blog Templates