Chit-Chat

huhuhu..kotak nie disediakan utk kemudahan anda semua..nak sembang ka apa ka ekot suka ati angpa laaa..janji happy..muahahahaha..gune kan ia dgn seadanya..ahaks..
ShoutMix chat widget

Blog Archive

Wednesday, June 30, 2010

Jahil!!

urghhh..!!*sigh~aku cukup geram dgn org yg jahil nie..kau dah lah jahil *asal kaler pink? pastu sombong plak tuh..org tegur tak nak terime..then nak melenting..oh please laa..mcm good2 ajer..

ptg tadi..cik innz nie post status dekat facebook.."org islam tak boleh keje bank??"..then aku tanye lah..sape yg cakap mcm tuh..and die pon cakap ade lah blogger nie *tak leh kasi link..aib.. die post pasal imam muda..then die kuarkan statement "kalau dah Islam sangat, pehal leh ada sorang tersentil keje as pegawai bank ni? Ya Ampun.... tau tak kerja tu bergelumang ngan dosa? Sama je taraf macam ko kerja kat bar serve arak! Wakakakak.... Riba oi riba... dan ko antara orang yang bertanggungjawab menghalalkan yang harammmm... LOL" aku pegi ah tegur die..then melenting..mak aih..salah ke aku..?haishhh..dah laa jahil..tak nak terime teguran plak tuh..

ok dah alang2 dekat sini nie aku nak share kan pendapat aku..yg salah harap dibetulkan..dan nescaye yg baik itu datang dari Allah SWT..untuk korg2 yg berfikiran sedemikian bahawa kerje dekat bank haram sbb sistem pinjaman , card credit dll mengamal kan sistem riba adalah same sekali tidak betol..ia aku setuju riba itu haram..and korg semua kene tau satu perkara..dosa2 riba..dosa2 riba nie ade katogeri die :-

  1. Dosa makan riba
  2. Dosa memberi makan riba
  3. Dosa menulis perkara riba
  4. Dosa jadi saksi perkara riba
  5. Dosa berusaha dan menjalankan perkara riba
  6. Dosa menolong menjalankan perkara riba
*sumber : Sistem Pengurusan Fatwa , Institut Pengurusan & Penyelidikan Fatwa Sedunia

senarai dekat atas tuh senarai2 jatuhnye hukum berdosa bagi riba..tak ade pon dekat atas tuh tulis dosa bekerja di sebuah bank..semua dosa tuh termaktub dalam loan and credit card department..mane kau tau si imam muda tuh dalam department tuh..?ntah2 die just kerani dekat situ..dah tambah lagi satu dosa buat fitnah..menjatuhkan hukum dosa sewenang2nye dah tercatat..wallahu'alam..

dekat bawah nie aku senarai kan ape hukum bermuamalat dengan bank :-

  1. Bekerja di bank atau institusi kewangan adalah harus
  2. Pinjaman bank atau institusi kewangan adalah haram hukumnya kecuali bagi memenuhi keperluan asas yg mendesak
  3. Menyimpan di bank dan tidak mengambil faedah adalah harus
  4. Wang faedah yang diperolehi dari bank atau institusi kewangan adalah haram digunakan untuk diri sendiri tetapi hendaklah diserahkan kepada Baitulmal
  5. Menerima berbagai bentuk hadiah dan pemberian dari bank dan institusi kewangansiswa adalah harus hukumnya
  6. Menyewa bangunan kepada bank adalah haram
  7. Memegang saham bank yang mengamalkan riba adalah haram
*sumber : Sistem Pengurusan Fatwa , Institut Pengurusan & Penyelidikan Fatwa Sedunia


so skrg dah ternyate keje dekat bank tak haram dan tak berdosa..entah ape2 lah miss so-perfect-in-everything..hahaha..so cik..ape lagi nak dibangkang..?aku actually sedih dgn kejadian nie..biler ditegur tak bertudung marah..yelah..kau tuh tak bertudung..then nak aib2 kan peserta imam muda..then nak bercerite hukum halal haram n dosa pahale..*sigh~sumpah macam badut doh kau..cermin diri dulu before nak buat statement ape2..dah lah kene tegur melenting..ntah ape2 lah org zaman skrg nie..so miss so-perfect-in-everything..kalau kau nak ckap haram lagi keje dekat bank terpulang lah..aku amek info nie dari Fatwa..kalau kau fikir kau betol..apply lah untuk Majlis Fatwa Malaysia..Good Luck..!!


*p/s :: innz..sory laa aku terase ghairah nak post bende nie..yelah kalau dibiarkan nnt hanyut plak kan..hahahaha..aku dah post dah dulu..jgn nak gatal2 kau post plak..

Pick Ur Own Size!!

untuk makluman anda semua..saye dah mule bersukan balik..!!*hurahh2!!bwahahaha..untuk mencergaskan diri..dari dok umah tdo jer baik buat something..semenjak due menjak tiga menjak nie aku dok main bola ptg2 dgn kawan2 adeq aku..yela aku kat ganu nie mane laa ade kawan..hahaha..so semenjak aku main bola nie kaki dan keting ku mule membengkak oleh kerana keadaan padang yg tidak sekata dan asyik tersepak rumbut yg membonjol sehingga kan membuat kaki aku lebam..*fuhhh..panjangnye!!

so tadi ptg aku mulakan rutin harian aku macam biase..main bola..so nak dipendekkan cerite..and hari nie ade tetamu yg tak diundang datang bawak anak kecik die *baby lagi tgk kitorg main bola..untuk pengetahuan anda2 semua die nie bapak saudara kawan adeq aku..so main punye main dah abes main dah sebab nak maghrib..bile dah abes main tuh bapak saudara budak nie panggil lah mmbr adeq aku yg namenye udi..sebab ape die panggil..?sebab die panas dgn si udi nie..si udi nie main bola dok panggil org beruk laa babi laa and so waht ever..aku tak kesah lah..and aku paham..alaaaaaa..budak2..ape laa sangat..then bile die marah2 tuh die nak naik tangan ngn budak nie..aik..melampau sungguh..*grrrr!!aku pon pegi lah dekat sane..niat nak cakap elok2..tapi sebaliknye berlaku..dialog seperti dibawah :-


aku :: eh2 abg..rileks ah..budak2 jer pon..tak payah ah nak cekak leher die nk hempuk die..
abg kuat :: mu sapo..?!!abg dio..?!!
aku :: erk abg..mintak maaf banyak2..saye tak paham kalau abg cakap loghat terengganu sbb saye bukan org sini..
abg kuat :: abeh tuh mu bukan org sini mu nak tunjuk hero..??!!!
aku :: abg cakap baik siket..abg tau tak abg dalam kawasan perumahan sape nie..?perumahan pegawai kanan polis and this is private housing area..jgn sampai saye buat report kate abg ceroboh kawasan perumahan nie..
abg kuat :: mu igt aku takot...??!!*sambil suruh anak saudara die pgg baby tuh
aku :: abg nak buat ape nie bang..?pukul saye..?

so tanpa berlengah lagi abg tuh cekak leher aku..bwahahaha..abg oh abg..silap anda disitu..saye ialah seorang pemegang tali pinggang merah dalam Silat Seni Gayung Malaysia..so dont mess with me..bwhahaha..*amboi riak nye!!lepas tuh aku kunci lah tangan die..dan keluarlah bunyi kambeng nak mengawan dari mulut die..lepas tuh aku dayung dan tersembab *keceper!! die ke tanah..dah tak boleh buat ape2 kat situ..budak2 tuh tgk jer..and perbualan terus berlaku..dialog spt dibawah ye :-


aku :: saye tak nak gadoh abg..tapi kalau abg nak bergado saye anytime boleh jer..abg sedar laa siket abg tuh masok kawasan perumahan org..pastu nak pukol anak org sebab bende kecik..die tuh budak2 lagi abg oi..tak reti nak berfikir pon..abg tuh dah besar panjang tak reti2 nak berfikir apesal..?
abg kuat :: *buat bunyi kambeng sbb saket
aku :: saket abg..?kalau setakat pukol budak kecik boleh lah tunjuk gengster..dgn saye abg ibarat batang pokok jer abg..nak gado lagi ker abg..?
abg kuat :: *diam seribu bahase and aku lepaskan lah die
aku :: dah lah abg..elok balik jer..dah nak maghrib nie..balik amek air smayang g solat pastu renungkan ape yg abg buat tadi tuh betol ke salah..
abg kuat :: *amek anak die dah yin..jom balik..!!

lepas tuh kawan2 adik aku dok gelak2 cam haram..kemudian aku pon masok mandi..so pengajaran die kat sini..if u rily want to hit someone pick someone by ur own size..nie pukol budak kecik..tak lelaki langsung..cettt..

Monday, June 28, 2010

Blank

ouh blog..aku merindui mu..hahahaha..brape hari ea tak update blog nih..haishhh..bukan aku tak nak update wahai blog ku..tapi line internet membuatkan ku tak boleh nak bukak blog..lembab yg amat..and bile line dah ok aku tak tau ape plak nak post..haishhh..miss KL very much..emmm..nnt2 jer lah ea blog aku post bende menarik..hahahaha..adios..

Saturday, June 26, 2010

Funny!!

post nie actually tak funny mane pon tapi klakar ah bagi aku..korg igt tak aku post aku before yg kate aku off 2 month..*sigh~x jadi daaa..rupe2nye seminar aje..ampeh..buat aku over excited tapi just seminar..aram..ok lah..skrg dah pukol 1:19 am..and aku tak ade pape nak tulis..maybe ahad or isnin aku tulis laa something untuk korg2 bace..bwahahahha..cam blog aku hit 1,000 visitors jer hari2..

Friday, June 25, 2010

Offline!!

oyeah..the time have come..ok guys..see ya in the next 2 month..*maybe~hahahaha..so jgn lah jenguk2 blog aku dalam mase 2 bulan..mmg tak ade pape..ahaks..and insyaallah lepas 2 bulan aku balik..pegi mane..?mane boleh bagi tau..itu adalah rahsie..*hurahhh2~so happy living..!!

=D

Thursday, June 24, 2010

Normal~

ok cam biase..aku baru bangon..and baru lepas lunch..still ngantok and blur..so tak ade entry menarik untuk tgh hari ini..emmmm..maybe ptg2 siket kot lepas aku sambung tdo..hhahahaha..ok lah..daaa~

Normal~

ok cam biase..aku baru bangon..and baru lepas lunch..still ngantok and blur..so tak ade entry menarik untuk tgh hari ini..emmmm..maybe ptg2 siket kot lepas aku sambung tdo..hhahahaha..ok lah..daaa~

Little Porn Star!!

this is so freaking me out..budak kecik..!!sumpah kecik giler..tak tau mane die dapat idea nak buat macam nie..*geleng2 kpale and org yg snap pic nie pon boleh tahan..p biar kan ajer bukan nak halang..*sigh~nie lah akibatnye kalau hanyut ditelan teknologi..kalau ye pon nak try ape itu SEX buat lah after 18 or after kawen..nie budak lagi..ish ish ish..sile lah saksikan gambar2 mereka..








banyak2 kali tgk nak tergelak pon ade *dah gelak dah pon~ hahahaha..mcm mane lah budak2 mentah nie boleh tau pasal memasok kan penis ke dalam vagina..haaa..jgn dok fikir lucah noh..nie aku blaja mase form 4 dalam chapter 4 tajuk Reproduction System..*kenangan hahahaha..cikgu yg cakap cam tuh..aku ekot jer ah..ape2 hal diorg nie mmg terbaik ah..kanak2 pertame melakukan persenyawaan..!!YOSH..!!

Wednesday, June 23, 2010

Boooooooooooooring!!

for this post aku betol2 tak tau nak post pasal ape..and aku dah ketandusan idea2 bernas..*sigh~ ini disebabkan mase aku yg terlampau terluang sampaikan dalam satu hari boleh post at about 4 to 5 maybe more post then normal people do..bwahahahha..*horahh2~tgk lah cam ner..blog aku akan sepi ke ape ke at least kalau ade bende nak tulis mmg aku akan tulis lah..*perasan macam ramai jer yg dok bace blog kau nih ngok!! ok lah..nnt ape2 hal aku tulis lagi..hehehhee..yosh..!!

Small Touching Story

FAMILY

I ran into stranger as he pass by, "oh excue me" was my reply.
He Said "please excuse me too ; I wasn't watching for you".
We were very polite , this stranger and I . we went our way and we say good bye .
But at home different story was told , How we treat our loved one young and old .

Later that day , cooking evening meal , My son stood still .
When I turned I nearly knocked him down . "Move out of the way", I said with a frown .
He walked away , his little heart broken . I didn't realize how harshly I spoken .

While I lay awake in bed . God's still small voice came to me and said ,
'While dealing with a stranger, common courtesy you use, but the family you love, you seem to abuse.Go and look on the kitchen floor,You'll find some flowers there by the door. Those are the flowers he brought for you. He picked them himself: pink, yellow and blue. He stood very quietly not to spoil the surprise, you never saw the tears that filled his little eyes.'

By this time, I felt very small, And now my tears began to fall.
I quietly went and knelt by his bed; 'Wake up, little one, wake up,' I said.
'Are these the flowers you picked for me?' He smiled, 'I found 'em, out by the tree.
I picked 'em because they're pretty like you. I knew you'd like 'em, especially the blue.'
I said, 'Son, I'm very sorry for the way I acted today; I shouldn't have yelled at you that way.'
He said, 'Oh, Mom, that's okay. I love you anyway.'
I said, 'Son, I love you too, and I do like the flowers, especially the blue.'


:: sweet and sad story..*sob sob huhuhu..hope u enjoy it..BTW~are u guys aware dat if we die tomorrow , the company that we are working for could easily replace us in matters of day..?*duuuhh~But the family were left behind will feel the loss for the rest of their live..*sob sob and come to think of it , we pour ourselves more into work than into our own family , an unwise investment indeed , don't u think..??So What Is Behind This Story??Do you know what the word FAMILY means..?

FAMILY = Father And Mother I Love You !!

(^^,)

Blurr













tak tau nak update ape sbb tak ade idea..













Eyes On Me

*sigh~ape kes plak ari nie tak boleh tdo nie..emmmm..skrg jam dah menunjukkan pkol 5:37 a.m *gosok2 mate.. oh mate..kenape..?maybe terkene penangan post yg bertajuk Kau Lahanat kot..dats why tak boleh tdo..hahahaha..*naaaahhh~ ohhh ohhh..mate ku pedih.. *berair2.. bile laa agaknye boleh tdo nie..nie silap2 kalau tdo mau sampai ptg nie..bwahahahaha..*aku suke tdo last but not least..mate please aku nak tdo..tolong lah lelap..perot pon dah berbunyik nie..lapar..*sigh~

(-__-")

Jgn Comment , Jgn Like tapi Hide!!

emo emo emo..hahahhaa..ok kali nie bukan aku yg emo..tapi mmbr aku nie yg emo..ceritera die mcm nie..lepas aku tgk world cup france kalah ngn africa aku terus update status facebook aku..then die like..pastu die komen..ok fine..cerite seterusnye..?tgk lah gambar2 yg disediakan..bwahahahaha..dari tadi aku dok gelak nie..*guling2..

*untuk paparan lebih jelas sile klik pada gambarajah 1.1a di bawah XD

ok ini time status aku dikeluarkan dan die anta komen..pastu dalam komen aku tuh ade lah berbaur bakar2 siket kan..mmg gurau jenis gurau ngn laki..tapi tak tau pulak hari nie die datang bulan..so kene gurau macam tuh pon dah emo..gurau cam ne..?klik laa gambar pakcik2/makcik2 oi.. =D

ok dalam gambarajah 1.1b nie menunjukkan die dah marah lalu mengeluarkan ayat2 yg selebar itu..tak nampak..?ape lagi klik laa..*brape kali nak cakap daaaaaa jenis aku..aku mmg suke menyakat kalau org tuh dah terbakar..so aku menyakat lah lagi..ok murid2..kite ke gambarajah seterusnye..

ok murid2..dalam gambarajah 1.1c ini menunjukkan die dah betol bengang..seperti yg boleh dilihat*klik lah..xkan nak bagi tau juta2 kali.. dari api yg kecil terus menjadi api yg boleh kite buat daging salai..sampai cakap nak terus delete tuh..!!*wow!!giler kencang api die..*like i care~hahahaha..ok next..!!


dalam gambarajah 1.1d murid2 boleh lihat..die dah panas..die dah tak ade point..die buat citer mamak..!!dey tambi..teh tarik wonne..!!and aku masih mampu bergelak ketawa dan tersenyum..dude..i just teasing u laa..why so emotional suddenly..*gahh~gth!!bwahahaha..



ok dalam gambarajah terakhir iaitu gambarajah 1.1e anda boleh lihat..saye masih tersenyum dan gelak2 siap boleh tambah perisa lagi..hahahahha..*wink2..tapi die hot lebih2 pulak..haizzz..tak tau lah..hahahahha..


ok kesimpulan die dekat sini murid2..saye ingin beritahu..sekiranya anda berteman kenal teman anda..sekiranya anda tidak boleh bergurau kasar jgn campur dalam status kawan anda yg suke bergurau kasar..kalau tidak ini lah akibat nye..satu lagi pengajaran ye murid2 sume..jgn panas dalam status org..anda akan membuatkan diri anda umpama badut yg marahkan kasutnye yg besar..hahahaha..ini kerane itu status org..bukan status anda..so ingat..berhati2lah di facebook..jgn terserempak dgn org macam saye..ok ade ape2 soalan..?*tgk kiri kanan..ok good..class boleh dismiss..jumpe esok ye..akhir kate dari cikgu :-

JGN COMMENT JGN LIKE TAPI HIDE =D

Tuesday, June 22, 2010

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


oh Janice Kar Yen Low..u totally drive me crazy laa pandai..*sigh~ i need my answer lor..why u do this to me and what is our status..?u still love me kan..?kan kan kan..?*perasan jer hahahaha..weyh please laa..give me an answer..every day keep thinking of u..thinking are u ok or not..have eaten ady or not..how's work and life..but how wanna ask if sms pon dont want to reply..*grrrrrrrr..i want my answer lor..why are u so cruel to me..?wuuuuu..*sad u know dat i miss u rite..?miss to hear ur voice..ur laugh..ur smile..ur kiss..*bwahahah~i also miss to hug u..to tease u..to make u mad at me..to play ur hair..senang citer i miss everything about u laaa giler..ohoooooooii..if u read this please i want the answer..can meh..?*yosh..!!!


*p/s : dont ask me why i put that picture cos i dont know which picture to put on..hehehehe..bwekkkkk..!!

Lots of ,

Zhaf (^^,)




I LOVE YOU!!!

Adolf Hitler


ALL HAIL HITLER..!!ALL HAIL HITLER..!!ALL HAIL HITLER..!!

actually aku pon tak tau kenape aku dok post pasal Hitler nie..bwahahaha..aku just minat die jer..sebab die tak suke org jewish a.k.a yahudi..and gaye pemerintahan dan daye kepimpinan die menjadi sanjungan aku..perghhhh..superb..!!kalau lah Hitler hidup lagi..aku dah tanye die satu soalan..ape soalan tuh..??biarlah rahsia..hahahaha..

ALL HAIL HITLER...!!!

Me!!

In this world everyone afraid to lose what they got n they love…
Try to keep our self happy even we are sad n feel down…
We show happy faces with sweet smile n sweet greetings just to make others feel happy n easy with us…
Sometime we turn our self to become hypocrite…
Just to cheers up peoples around us even we are not happy, such sweet pretending stuffs we done in our whole life…
Why don't we just let's everything flow away like airs always flow n make others feel fresh, easy n calm when they breaths even thought it wasn't clean air it still make others feel easy, calm, happy n the most important things is keep others stay alive…
If we want to cry just let it be, even thought I was a boy it doesn't mean I can't cry n can't feel sad, feel down, get dump by someone that I love…
I'm also human being same as girls do to, still have our feeling towards everything that we done n have….
Sometime when I feel nervous I will ask someone to keep me stand still to get what I want in my life the most….


Just let everything goes away n let it come back n try to accept it slowly n smoothly don't push yourself so much n don't even pressure yourself…
Enjoy our life in our own way….
Enjoy it wisely don't make u self get worse but make it better n better ever…
Done something meaningful in our life…

Fun Experiment

ok hari nie aku nak post something interesting yg korg boleh buat dgn kawan2 korg dimase lapang..hahahaha..kalo agak2 dah tak ade bende nak buat tuh korg boleh try nie..tak bahaye and kos nak buat nie tak mahal..so semua org boleh buat..

Bahan2 :-

1 - Satu botol Diet Coke (xnak coke biase and xnak dalam tin dan juga plain Diet Coke)
2 - Mentos (yg mint sahaje)


ok care die senang..korang masok kan aje mentos (4 biji and kalau nak lagi gempak masok kan ajer satu tube tuh) dalam botol Diet Coke tuh..tapi korg kene cepat2 letak sejurus botol tuh dibukak..igt..!!lepas bukak jer terus masok kan mentos dalam tuh..so air tuh akan memancut macam gambar rajah di bawah..


ok..seterusnye..nak buat die melambung macam roket..ekot care yg same macam kat atas..once dah masok kan mentos..tutup balik penutup botol tuh cepat2..!!so tgn kene pantas dan memerlukan 2 org untuk buat die jadi roket..then bile dah tutop..tunggu dalam 5 saat..then slam the bottle to the ground cap first..ia akan menimbulkan satu reaksi seakan roket..



so hope korg enjoy buat bende nie..bwahahahhaa..and rmmbr..safety first..!!selamat mencuba..!!yosh..!!

Burning Inside

*sigh~ zaim..kau mmg hebat *applause hahaha..but well otak die dah set 100% aku yg salah..ok no problem for me..hahahah..actually citer die cam nie..dalam post aku sebelom2 nie aku ade citer pasal pencarian ex couple aku Tyra kan..?tujuan die nak mintak maaf jer kalau aku ade buat salah..itu jer..tapi aku tak tau lah ape nasib aku..*sigh~sampaikan nak mintak maaf pon dah kene prasangke buruk..but nvmnd..Islam ajar kite tak baik beprasangka buruk dekat setiap manusia di bumi..so aku terime perkare nie sebagai positive things..nak tau sbb ape..?ok let the irritating post begin..

KAU LAHANAT <<--- Tajuk yg marah membara *hahahahha

I dedicate this post ESPECIALLY for you. <<--- me
Yes you, the one that always stalking me.

Oh hell yeah not only me, but also my Bf. <<-- aku stalk Bf die..?dah macam gay
Tak cukup, even kat Fb Bf aku! <<--- for sure laa dekat Fb Bf kau..Bf kau ade blog ke..?
There's nothing between us anymore! <<---yah but i just want to apologize jgn lah prasan lebih
You destoyed my life! You psyco freak! <<--- hahaha..one day u'll know who had destroy ur life
Cant you leave us alone?! <<-- refer to the 4th one
Dont talk crap about me to my Bf! <<-- talk crap..?what crap..?lai tell me..
Kau ingat aku tak tau ke?! <<--u just act like u know..but u rily know nothing.. =)
Aku taknak ade kaitan langsung lagi dengan kau! <<--- so do I.. (^^,)*V
Get a life! Dont disturb us anymore! <<--i have my life ler..dont worry..
I swear to God I'll never forgive what you've done to me! <<--what i've done..?*mcm lagu linkin park ah plak..

Kau celaka! Kau laki paling tak berguna! <<--cermin diri dulu..

Kau babitkan family aku! Ape masalah kau?! <<--babitkan family ko dalam ape..?ouh so ko fikir mmg aku buat ah..?*applause may God bless u.. =)
Kau ugut aku! Kau menyamar! Aku sumpah kau! <<-- ugut..?menyamar..?hahahaha..ugut tak de menyamar pon tak ade..berlakon ade..bwahahaha..
Kau musnahkan hidup aku! Aku nyaris hilang kepercayaan family aku! <<--izit rily me..?hmmm..once again may God bless u dear..
Semua sebab kau! Laki celaka pukimak sial takda otak! <<---wohoo..marah betol nie.. =)
Memang aku sumpah kau! Aku sumpah hidup kau tak pernah aman!
Aku sumpah kau mampos tak diterima Bumi!
Kau memang dilahirkan untuk seksa aku ke?!
Jangan kacau aku lagi lah! Cari lah pompuan malang yg lain!
Aku ni dah habis malang dah! Tolong lah!
Aku merayu! Jangan kacau aku lagi!
Jangan kacau Bf aku yg tak bersalah tu!


itu jer kot yg aku boleh jawab pendek2..yg lain sume panjang2 belake..ahaks..untuk perhatian cik Tyra..saye hanye meminta tolong cik Caien untuk menyampaikan maaf saye kepade anda..itu sahaje..ape yg aku kacau nye..?*duuhhhh~ x paham aku..and then ko nak sumpah2 nie ekot suke kau lah Tyra oi..sumpah lah ape skali pon and tak akan lekat sumpahan ko dekat aku sebab its not me doing all the stupid stuff..get it..?its not me *brape kali aku cakap pon die tak kan caye.. kalau ye pon nak menyumpah sumpah lah jadi bende lain..Ferarri ke..Bugati ke..so bile dah kene sumpah baru nampak..and bile nampak jer baru kau tau sape manusia bertanduk setan..*gahhhh!! hahahaha..and aku terfikir jugak..ape yg aku TALK CRAP dekat Caien..?emmmm..nak tau jugak ape Crap tuh..adekah aku cakap kau nie nice , sweet , baik dan sbgnye itu CRAP..?oyeah..its CRAP..see ur attitude and language..oh lupe..ko blaja agame Islam kan..and dgr2 citer ko dah tak tinggal solat kan..and kau sure tau ape hukum fitnah kan..?ok now we fair..ko ade dose ngn aku and aku ade dose ngn kau..but dose fitnah lagi besar dari dose membunuh..put that in ur mind..!!dalam post kau aje dah macam2 kau fitnah aku..agak2nye sape laa yg mati tak diterime kubur nnt ye..siket pon rase benci aku tak pernah ade untuk kau..walaupun yg teraniaye tu adelah aku..walaupun yg tertipu tu adelah aku..walaupun yg dizalimi itu aku..tapi rase benci kau dekat aku..?Masyaallah..like i said Tyra..May God Bless U..!!


(^^,)*V

Monday, June 21, 2010

Five Fingers Death Punch & Metallica!!



uwooooo uwooooo..!!rock on..!!*headbanging!!uishhhh..tak boleh bende lagi best dari nie ker..?2 fav band aku buat tour..?ohhhh..u guys are awesome..!!!*drooling aduhhh..gembirenye rase hati bile mereka bergabung tenange membuat road tour..!!*udah2 laa tuh zhaf..tell them the truth*sigh~mengapakah..? emmmm..malangnye road tour tu bukan dekat Malaysia..kenape laa diorg ni tak lepas masok Malaysia..asal Pitbull lepas tapi diorg nie tak lepas..oh Malaysia tolonglah beri mereka buat konsert di Malaysia..*begging saye paham yg anda tidak dapat menyediakan tempat yg besar untuk konsert mereka..tak ape..buat jer dekat tempat letak kereta stadium bukit jalil tuh..boleh laaa..kalau tak pon bagi lah diorg buat konsert sebelum aku tue..kang dah tue nak melompat2 susah..patah tulang jap g..wuuuuuuuuuu..akhir kate..

WAHAI KERAJAAN MALAYSIA BENARKANLAH METALLICA MASOK MALAYSIA...!!!


yosh!!!



Freak!!

now u scaring me off Zhaf..why suddenly so many freak things appears in ur head..*dush2!!ok korg mesti tak tau ape yg aku tgh cakap kan nie..FYI~dalam kpale otak aku semenjak kebelakangan nie ade jer bende2 yg tak penah terfikir aku nak buat tapi skrg terfikir plak nak buat..*gahh!! what happen to me..?hohoho..ok skrg nie dalam kpale otak aku scuba and golf..*what??duuuhhh~hahahaha..haa tu lah..dulu tak penah2 nak fikir main golf and go for scuba..haishhh..

why i choose scuba..?ooh ini sebab aku baru tgk keindahan dasar lautan dgn ikan dan coral yg sungguh menawan *mate bersinar2 tuh yg buatkan aku cam nak jer amek scuba diving license..kenape perlu license..?*watdepak korg igt scuba is like snorkling..? snorkling tuh korg tak pegi dekat deep sea..and certain2 area jer korg kene pegi tgh2 laut baru nampak pemandangan indah coral dan ikan2 yg bewarna warni..and banyak tempat yg korg boleh tgk coral yg indah2 belake tak jaoh dari pantai..and snorkling tak pakai banyak equipment..dats why die tak bahaye sangat..kalau diving..dah laa pegi laut dalam..banyak equipment and knowledge korg kene tau *bagi explanation pon pening dah nie ape2 pon korg kene tau sendiri sbb ape bahaye diving kalau tak ade license bahaye..*blup blup blup

seterusnye pasal golf..semenjak due menjak dan tige menjak nie..aku dok umah asyik tgk tv jer..and memandangkan kalo bukak sport asyik bola bola bola aku tukar laa chnl sport yg lain aku aku tgk game golf *yosh!! tetibe lak aku excited tgk diorg main golf and macam best jer..and aku terase cam nak main gak..disebabkan bapak aku pon main golf so aku tak yah ah g class main golf..blaja kat bapak aku jer..and golf tak payah lesen..!!!jgn korg igt nak main golf kene ade lesen plak *gelak guling2 hahahha..and mane laa tau kot2 leh jadi professional ker..leh jadi kaye macam harimau kayu *boleh ke?? never try never know kan..ahaks

so kesimpulan nye.....Zhaf ko dah super !@#$%^&*() freak..pegi brainwash..!!YOSH..!!!

Alisa Zulaikha

ouh what a beautiful name..ahaks..sayang..i'll wait for u..i'll be the best among the best..i'll be ur leader..i'll be ur shield..i'll be ur everything..i can't wait to meet u..*wink2

hehehehe..mesti korg terfikir..sape Alisa Zulaikha nie..she is my new born lil sis..lagi 35 hari jer die nak tgk dunia yg penuh dgn pelbagai ragam nie..ahaks..*excited!! beza aku ngn die 20 taon kot..dah macam bapak ngn anak dah *gahh!!who cares.. ouh adik ku..cepat laa siket..abg tak sabar nie..abg akan jage adik..abg akan lindungi adik..abg akan buat ape aje untuk adik abg..abg akan cube sedaye upaye untuk menjadi abg yg terbaik..tak ade org yg boleh tandingi abg *ceh..bangge!! hahahaha..anyway..35 days to tak lame lagi..abg akan jadi org yg ke-4 to hold u selepas doc + ibu + ayah..hahahha..ok..see u in 35 days starting from today.. *yosh..!!!

Penat~

fuhh fuuhh fuuhhh.. *mengah pagi2 dah penat..mane tak nye..aku berBW selame sejam setengah..sampai kepale otak aku nie ringan2 berat jer *erk!! mane taknye..sejam setengah dok bace info + cerite..kalau kumpul2 boleh buat muveee.. *gahh!! hahahaha..tapi blog2 diorg cool..best berBW sebenarnye..boleh stalk2 blog org..amek idea nak buat entry seterusnye.. *saye tak curik entry penat2 cam nie kalau pekene telur separuh masak + madu terbaik nie..ahaks..setakat nie saje entry saye ye..nnt ade mood saye tulis panjang2..yosh..!!

Sunday, June 20, 2010

Grrr!!

ok this rily piss me off..!!fucking stupid noob line..!!hey celcom + maxis..!!can u guys fix ur bandwidth service..its totally super noob sucks line..!!i'm out of my nerve now *grrr eh aku bayar bukan stakat nak khidmat internet jer lah..aku nak khidmat internet yang BAIK..i repeat yang BAIK..kalau lambat bayar bukan main lagi korg blocked account..padahal sehari jer..tapi service lembab macam nie tak nak plak bagi discount *oit pak cik..bom ikan satu..!!fast fed up dah aku..asyik2 dapat line cam !@#$%^&*()..buat iklan bukan main lagi..wilayah celcom lah ape lah..tapi service cam gampang gak g mane2.. *pak cik mane bom ikan saye..!! lepas tuh yg si maxis nie plak dah laa ade limit download usage skrg..but service still the same *wtf haihhh..tunggu laa aku tukar pc mesin kude aku tuh..mmg aku pasang streamyx kat umah *yosh!! arghhh..!!tekanan2..*dush2

Banturaz


kemenangan buat Banturaz Basketball Team..oyeah..!!*nari2 kemenagan ke atas team K-2 dalam NCBA Tournament..menang 65-49..wuhuuuu..haizzz..terase rindu plak nak main balik..tapi stamina dah tak dak nie..asyik makan tdo makan tdo cam ne laa nak ade stamina..well done guys..!!tak pe..nnt next season aku nak main plak..hehehhee..ye ah dulu asyik main And1 jer nak jugak rase main full court and tak main ekot street rules..ahaks..tak pe..next season sure aku main..ape2 pon next season pastikan kite Banturaz menang..hohooooooooo..!!YOSH..!!!

To infinity and beyond!!


geram + cam sakai + kedondong + sakai laut = urghhhhh..kenape Terengganu tak ade cinema..??!!*gahhh!! hadoooii..toy story 3 melepas sudah..emmmm..haishhh..Terengganu oh Terengganu..cinema itu sangat penting bagiku..kerana aku duduk di negeri mu..terlepas sudah 2 cerita yg aku mahu..karate kid and toy story..kimet tol..baiklah..saye akan menyiapkan lesen kereta ASAP..then terus balik ke KL..*duuhh~dah 1 week dah ko cakap mcm nie yosh..!!usha tangga kejayaan..!!KL here i come..!!*tp x tau lagi bile..hehehe..

Kepentingan Palestin

Palestin adalah salah satu identiti umat Islam. Setiap muslim mempunyai peranan yang besar terhadap bumi Palestin dan rakyatnya. Umat Islam dari seluruh dunia mesti menghulurkan bantuan menurut kemampuan masing-masing.

1. Palestin dari segi keimanan:

Kepentingan bumi Palestin dalam kepercayaan Islam (Islamic Faith) telah dibuktikan di banyak tempat dalam al-Quran dan hadis. Kepentingan terbesar ialah kerana di sana terdapatnya Baitul Maqdis, tempat paling suci selain bumi Hijaz (Mekah dan Madinah). Masjid Al-Aqsa dan Dome of the Rock, kedua-duanya dibina di tanah Baitul Maqdis.

Baitul-Maqdis di Palestin adalah pusat berlakunya peristiwa Isra' dan Mikraj. Di dalam Al-Quran Allah SWT menyebut:-

Maha Suci Dia (Allah) yang telah mengisra'kan hambaNya (Muhammad SAW) di malam hari daripada Masjidil haram (di Mekah) ke Masjidil Aqsa yang Kami (Allah) telah berkatinya....
(Al-Isra':1)



Baitul-Maqdis di Palestin adalah merupakan masjid kedua yang dibina selepas Masjidil Haram di Mekah.

Dalam sebuah hadis, Abu Zar berkata:
Pada suatu hari aku bertanya kepada Rasulullah SAW mengenai apakah masjid yang pertama sekali dibina dimuka bumi ini. Baginda menjawab Masjidil Haram;. Kemudian aku bertanya lagi ;kemudian, masjid apa..?; Baginda menjawab: Masjidil Aqsa;. Aku bertanya lagi: Berapakah jarak masa antara pembinaan kedua-dua masjid tersebut. Baginda Rasulullah menjawab: 40 tahun.
(Hadis Riwayat Al-Bukhari)

Baitul Maqdis di Palestin merupakan kiblat pertama umat Islam. Umat Islam mengadap Baitul Maqdis pada masa keseluruhan Period Mekah (selama 13 tahun, sebelum Rasulullah berhijrah ke Madinah) dan 16 bulan kemudiannya selama berada di Madinah. Kemudiannya Allah telah mengarahkan untuk mengadap Kaabah di Mekah.

Melakukan solat di Masjidil Aqsa adalah sama dengan 500 kali solat di tempat lain selain Masjidil Haram dan Masjid Nabawi di Madinah. Dalam sebuah hadis Rasulullah SAW bersabda:

Solat di Masjidil Haram adalah sama dengan 100,000 kali solat (ditempat lain), dan solat di masjid ku (di Madinah) adalah sama dengan solat 1000 kali, dan solat di Baitul Maqdis adalah sama dengan 500 kali solat.
(Riwayat at-Tabarani)

Selain daripada itu, terdapat lagi beberapa ayat dalam Al-Quran dan Hadis yang menerangkan tentang pentingnya bumi Baitul Maqdis dalam Islam serta Allah memberkati bumi disekelilingnya.

Ayat-ayat Al-Quran dan Hadis banyak menerangkan tentang bumi Palestin yang diberkati sehinggakan sahabat-sahabat Rasulullah SAW amat mencintai bumi ini. Saidina Umar ibn Al-Khattab r.a semasa pertama kali memasuki wilayah ini telah mengisytiharkan bahawa keseluruhan bumi Palestin adalah sebahagian daripada tanah waqaf dan hak milik umat Islam sehingga ke generasi terkemudian.

Setelah mengkaji ayat-ayat al-Quran, hadis, dan tindakan para sahabat, maka tiada siapa yang sihat fikirannya boleh menafikan bahawa Palestin adalah bumi suci dan diberkati. Ia adalah bumi yang terlalu penting kepada setiap muslim yang mengaku beriman kepada Allah SWT.

2. Palestin dalam Sejarah Islam

Bumi Palestin mengandungi sejarah ketamadunan Islam sejak daripada Nabi yang pertama, Adam Alaihissalam sehinggalah kepada Nabi terakhir Muhammad SAW. Palestin adalah bumi para anbiya (nabi-nabi) yang telah diutuskan untuk menyampaikan mesej Islam, maka ia tidak sepatutnya ditadbir oleh orang lain selain daripada sesiapa yang membawa mesej Islam dan melaksanakan segala peraturan dan tuntutannya.

Masjidil Aqsa adalah masjid kedua yang dibina, 40 tahun setelah pembinaan masjidil haram di Mekah.

Ia adalah tanah suci di mana ramai para Nabi dan Rasul telah dilahir serta diwafatkan di sana termasuk Nabi Ibrahim, Lut,Daud, Sulaiman, Musa dan Nabi Isa. Semasa Nabi Daud dan Nabi Sulaiman mentadbir negara Islam di Palestin berdasarkan hukum Allah SWT, keturunan mereka telah menyimpang daripada jalan kebenaran serta membantah hukum Allah, maka mereka telah dihukum oleh Allah termasuk dihalau daripada bumi Palestin. Ini semua diceritakan dalam Bible dan Al-Quran.

Baitul Maqdis adalah bumi berlakunya Isra' Mikraj terhadap Rasulullah SAW semasa period Makkiyyah.

Palestin telah berjaya dibawa ke naungan pentadbiran Islam semasa zaman Umar al-Khattab. Sejak itu ia menjadi sebahagian daripada negara Islam yang mengikut undang-undang Islam. Undang-undang baru ini, tidak hanya dialu-alukan oleh orang Islam tetapi juga oleh orang Kristian dan Yahudi yang sebelum daripada itu hidup di bawah kekuasaan Byzantine yang kejam dan tidak berperikemanusiaan.

Kerajaan Byzantine turut menindas penganut Kristian Palestin kerana mereka bermazhab atau berfahaman lain daripada mazhab yang dianuti oleh kerajaan Byzantine. Walau bagaimanapun Islam tetap menjanjikan kebebasan dan keadilan kepada semua agama.

Tahun 1099 masehi:

Palestin telah diceroboh oleh tentera Salib Eropah dan dijajah hampir satu abad. Semasa penjajahan ini, pembunuhan beramai-ramai dan ketidakadilan telah berlaku terhadap orang Islam, Yahudi dan Kristian. Hanya undang-undang berdasarkan paksaan dan penindasan diamalkan di bumi Palestin yang penuh berkat ini.

Tahun 1187:

Palestin telah dibebaskan daripada penjajah yang zalim ini oleh Salahuddin Al-Ayubi yang mengembalikan undang-undang Islam.

Tahun 1917:

Kerajaan British telah meletakkan dalam Deklarasi Balfour bahawa bumi Palestine adalah milik orang-orang Yahudi. Pada waktu tu, orang Yahudi hanya merupakan 8% daripada populasi rakyat Palestin dan memiliki hanya 2.5% tanah bumi Palestin.

Tahun 1918:

British dan pakatan nasionalis Arab telah menyingkirkan kerajaan Khalifah Othmaniyyah.British kemudiannya menjajah Palestin. Mereka kemudiannya memulakan kempen penghijrahan beramai-ramai Yahudi di Eropah ke Palestin.

Tahun 1948:

Orang Yahudi mengisytiharkan penubuhan kerajaan mereka sendiri di atas bumi Palestin yang dikenali sebagai Israel. Ratusan ribu orang Islam telah dihalau keluar daripada bumi Palestin dengan menggunakan tekanan tentera yang dilakukan oleh kumpulan pengganas/samseng Yahudi seperti Irgun, Levi dan Haganot. Kumpulan ini telah dibiayai dan dilatih oleh tentera British.

Tahun 1967:

Israel telah menyerang Mesir, Jordan dan Syria dan telah menjajah lebih banyak kawasan, dan buat pertaman kalinya, termasuklah Masjidil Aqsa. Semenjak itu, Masjidil Aqsa telah menjadi sasaran Yahudi dalam beberapa percubaan untuk dimusnah atau dibakar, termasuk percubaan untuk merobohkannya melalui penggalian bawah tanah. Yahudi tahu bahawa Masjidil Aqsa adalah simbolik kepada tanah semulajadi orang Islam Jadi mereka ingin sangat untuk memusnahkan sebarang tanda ketamadunan Islam di bumi Palestin.

Berdasarkan kepada sejarah Islam dan kepentingannya daripada segi keimanan, dan setelah kegagalan semua kaedah yang tidak Islamik untuk membebaskan tanahair Palestin daripada penjajahan Israel, maka penyelesaian secara Islam ialah kebangkitan semula Islam (re-emerging).

Ia merupakan kaedah yang paling kuat serta popular untuk pembebasan tanah yang dijajah ini. Islam ialah agama keamanan. Hanya Islam menawarkan kehormatan kepada semua agama yang diturunkan
dari langit kerana ia mengiktiraf semua nabi-nabi sejak dari Adam sampai Muhammad SAW. Hanya Islam percaya yang semua nabi dan Rasul membawa mesej yang sama, jadi semua manusia layak menikmati kebebasan untuk beribadat tanpa tekanan dan penindasan.

Fakta sejarah telah membuktikan bahawa hanya Islam layak mengambalikan keamanan , keselamatan dan kebebasan di bumi suci Palestin kepada semua manusia.

Justin Bieber

heh..sape cakap lagu die sume tak boleh main ekot gitar..?boleh jer aku main gune gitar lagu die *banggenye ..tambah2 lagu die yg tgh meletop tajuk baby..terbaik..lagu one time n love me tuh pon boleh tapi cam tak perfect lagi..so kepade korg2 yg jalan2 singgah bace tgk jenguk dan bagai..nie aku serta kan chords die..and kalau macam tak perfect korg leh bagi tau aku..nnt aku fix kan balik..

C           Am          F           G
Ohh wooaah, Ohh wooaah, Ohh wooaah, Ohh wooaah

C
You know you love me,I know you care
Am
You shout whenever, And I'll be there
F
You want my love, You want my heart
G
And we will never ever ever be apart

C
Are we an item? Girl quit playing
Am
We're just friends, What are you saying?
F
Said there's another, Look right in my eyes
G
My first love broke my heart for the first time,

And I was like

C
Baby, baby, baby nooo
Am
I'm like baby, baby, baby noo
F
I'm like baby, baby, baby nooo
G
I thought you'd always be mine mine
C
Baby, baby, baby nooo
Am
I'm like baby, baby, baby noo
F
I'm like baby, baby, baby nooo
G
I thought you'd always be mine, oh oh

C
For you, I would have done whatever
Am
And I just can't believe we're here together
F
And I gotta play it cool, 'cause I'm loosin' you
G
I'll buy you anything, I'll buy you any ring
C
'Cause I'm in pieces, baby fix me
Am
And you shake me 'til you wake me from this bad dream
F
I'm going down, down, dooown
G
And I just can't believe my first love won't be around,

And I'm like

C
Baby, baby, baby nooo
Am
I'm like baby, baby, baby noo
F
I'm like baby, baby, baby nooo
G
I thought you'd always be mine mine
C
Baby, baby, baby nooo
Am
I'm like baby, baby, baby noo
F
I'm like baby, baby, baby nooo
G
I thought you'd always be mine, mine

C Am
You can give all of your love,
F
But sometimes it won't be enough
G
Never told me this day would come,
C
Now I'm all gone
Am
You can give all your love,
F
But sometimes it won't be enough
G
Never told me this day would come

'Cause I was like

C
Baby, baby, baby nooo
Am
I'm like baby, baby, baby noo
F
I'm like baby, baby, baby nooo
G
I thought you'd always be mine mine

C
Yeah yeah yeah, yeah yeah yeah
Am
Yeah yeah yeah, yeah yeah yeah
F
Yeah yeah yeah
G
Now I'm all gone, gone, gone, gone
C
I'm goooooooone

enjoy..yosh..!!

Father's Day!!

*blushing actually aku malu nak citer nieh..emmmm..nak citer tak nak..?emmmm..*gogo!!u can do it!! ok lah aku citer..hahahaha..hari nie kan father's day..so pagi2 before my dad pegi keje aku wish ah die depan adik2 aku sume and adik2 aku boleh bantai ejek aku..diorg cakap "eh along..sejak bile ko hafal hari bape nie..?bukan ko tak penah nak igt ker..?" hehehehe..mmg betol pon..kalau korg tanye aku bile tarikh Hari Ibu dan Hari Bapa mmg aku tak igt..tapi kalau besday diorg confirm aku igt..ahaks..


ohhh ohhh lupe..aku kasi kat ayah aku satu tie dan cufflinks yg aku beli online..seb baik lah ade Visa kalau tak mmg tak tau nak beli ape..hehehehe..gambar2 spt di bawah..



tie chomey nie harge die rm68.90


cufflinks nie pulak rm147.80


total untuk tie nie adelah dalam rm200++ dah termasuk dgn postage..lagi 1 week sampai..tak sabar menunggu penantian 2 bende alah nie sampai..ahaks..yosh..!!

Lamenye!!!

wahai pihak amanpalestin..mengapakah sungguh lame bagi anda untuk memberitahu keputusan..cepat laa sebab saye dah tak sabar nak pegi sane nie *yosh!!..haishhh...dah masok seminggu dah nie..tak ade respon pon dari pihak amanpalestin..register dah register dah..bile nak panggil nie..at least bagi laa hint yg kate aku dah terpilih..nie tidak..diam aje..hari2 bukak email..tak dapat2 *sigh~..kecewe pon ade gak nie..haihhh..penantian satu penyeksaan *sad2 ..abeh tuh aku nak buat ape nie..?karang kalau aku register nak sambung blaja kang dan2 tu pulak die panggil *gahhh..!! dah tak dapat ape2 faedah aku register..dats why aku nak pegi before aku sambung blaja..hari2 yg penuh dgn tande tanye..END~

Cepatnye

pejam celik pejam celik dah mase dah berlalu..budak2 yg aku kenal dulunye kecik2 belake skrg dah besar rupenye..cepat betol mase berlalu *ke aku yg tak perasan ..emmm..korg mesti terfikir kan pasal sape aku tgh bercerite nie..hahahaha..aku tgh citer pasal adik angkat aku leee..ehem2..die lelaki ok *i'm not gay!! ..die aku kenal sejak 3 tahun yg lepas..and ntah macam mane boleh sangkut jadi adik angkat pon aku tak tau lah..sebab agaknye die nie selalu buat aku jadi kaunter luahan kot..bwahahaha..and skrg die dah besar rupenye..and die dah nak buat LI dah..haizzz..aku jer yg ntah bile nak terbukak hati nak sambung blaja lagi nie..adooooii..ok lah aliff oi..aku doakan ko berjaye..and igt pesan aku..setiap org akan lalui setiap peringkat yg korg merungut skrg nie..and perubahan akan sentiase berlaku and ingat yg setiap bende yg jadi tuh ade hikmah nye..so kalau bende2 tak elok jadi sabar jer lah..ahaks..so aku harap dapat jumpe ko kalau umur aku panjang..ahaks..doakan aku selamat pergi dan balik dari Gaza nnt..jgn ko nak fikir bukan2 plak..ko bukan sehari2 due kenal aku..kalau aku cakap aku nak so aku nak..bwahahahah..yosh..!!!

Party

wooohooo..!!actually aku tak tau nak update pasal ape..so tgh2 boring nie aku saje jer laa dgr lagu2 yg boleh masuk ke telinge aku nie..bwahahha..actually lagu2 macam nie bukan lagu2 yg aku suke dgr but lagu nie boleh tahan ah..rase cam nak bergoyang gerudi jer..hehehehe..anyway..hope korg enjoy..


Saturday, June 19, 2010

Kebahagiaan ♥

Kita lahir dengan dua mata di depan wajah kita,
kerana kita tidak boleh selalu melihat ke belakang.
Tapi pandanglah semua itu ke depan,
pandanglah masa depan kita.

Kita dilahirkan dengan 2 buah telinga di kanan dan di kiri,
supaya kita dapat mendengarkan semuanya dari dua buah sisi.
Untuk berupaya mengumpulkan pujian dan kritikan dan memilih mana yang benar dan mana yang salah.

Kita lahir dengan otak di dalam tengkorak kepala kita.
Sehingga tidak peduli semiskin mana pun kita, kita tetap kaya.
Kerana tidak akan ada seorang pun yang dapat mencuri otak kita, fikiran kita dan idea kita.
Dan apa yang anda fikirkan dalam otak anda jauh lebih berharga daripada emas dan perhiasan.

Kita lahir dengan 2 mata dan 2 telinga,
tapi kita hanya diberi 1 buah mulut.
Kerana mulut adalah senjata yang sangat tajam, mulut bisa menyakiti,
bisa membunuh, bisa menggoda, dan banyak hal lainnya yang tidak menyenangkan.
Sehingga ingatlah bicara sesedikit mungkin tapi lihat dan dengarlah sebanyak-banyaknya.

Kita lahir hanya dengan 1 hati jauh di dalam diri kita.
Mengingatkan kita pada penghargaan dan pemberian cinta diharapkan berasal dari hati kita yang paling dalam.
Belajar untuk mencintai dan menikmati betapa kita dicintai tapi jangan pernah mengharapkan orang lain untuk mencintai kita seperti kita mencintai dia.

Berilah cinta tanpa meminta balasan dan kita akan menemui cinta yang jauh lebih indah.

Cool!!

setelah sekian lame aku tak bukak blog DOTA *sebab kat ganu tak boleh nak main so aku try laa bukak and what a suprise diorg ade keluarkan theme baru untuk Warcraft III..!!its rilly beautiful , cool , awesome and many more..*tak tau nak describe dah yela tak penah2 theme Warcraft III tuh boleh ditukar2 tetibe boleh tukar plak and superb lawa mane tak tergode aku..bwahahah..tak sabar nak balik KL and download then apply kan dekat pc aku.. *yosh!! dekat sini aku upload ah theme2 untuk korg tgk..

glasseye

gothicscarecrow

iceonfire

livingdead

jora

itu saje theme2 yg dikeluarkan..tapi theme yg belum kene extract aku tak tgk lagi cos nak kene download dlu baru dapat tgk..eh2 aku tertinggal satu..fav theme aku..ahaks.. *drums roll

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tadaaaaaaaaaaaaaa~

musicy

theme nie terbaik sangat sebab die cool , white *acah2 macam suci ah and die simple sangat *gadis tuh pon cute juge sebab tuh lah membuatkan aku tertarik nak pakai theme nie..ahh..tak sabar plak nak balik KL..huhuhuhu..

YOSH!!!







Oh Template Baruku



ok hari nie aku terase cam nak baling laptop ke dinding bile blog aku malfunction *aku yg tak reti sebenarnye ..sebab ape aku cakap malfunction..?sebab perkataan dashboard , my account , help and sign out tak ade bile aku view blog aku..tak paham..?yela2..aku upload laa gambar..*sigh~

nampak tak tu..?tak tau jugak ape bende..?ok2..aku upload lagi*sigh~


so skrg dah nampak ke belum..?bende tuh yg aku dok carik tak jumpe2..*sorry yama amek blog ko sebagai uji kaji..hehehhe..



aku tak tau cam ne bende alah tuh boleh hilang..tapi tak ape lah biarkan ajer sebab template nie lawa..aku sanggup buat dgn care manual dan agak menyusahkan actually..sebab kene bukak blog org pastu sign in pastu nak post ke ape ke semua buat kat new tab..bwahahaha..*yosh!!


Friday, June 18, 2010

Remaja Gaza ditembak Rejim Zionis

ehem2..sebelum aku melaburkan tirai untuk malam nie..aku nak update siket ah pasal Gaza..berite nie aku dapat dari yahoo!news..so korg bace lah..aku dah translet kan..

Jumaat, 18/06/2010 – Sumber sahih daripada Pejabat Kesihatan Palestin memaklumkan seorang remaja lelaki telah dipindahkan ke Hospital Gaza setelah ditembak oleh tentera rejim Zionis ketika beliau berada di sempadan Hanoun – Eraz – Genting Gaza Utara. Ketua Pengarah Bahagian Kecemasan Hospital, Dr. Muawayia Hassanein, dipetik sebagai berkata, Wael Al-Kafarna (16) ditembak di kaki kanannya oleh tentera Israel ketika melintasi sempadan Beit Hanoun sebelum dimasukkan ke Hospital Kamal Adwan untuk rawatan. Dr. Hassanein walau bagaimanapun memaklumkan bahawa remaja lelaki tersebut berada dalam kedaan terkawal. Tentera rejim Zionis lazimnya akan menembak sebarang subjek yang bergerak secara rawak dari jarak beberapa ratus meter dari sempadan ini, begitu juga dengan wayar elektronik yang dipasang pada bahagian timur sempadan genting tersebut.

Bunga2

hahahaha..tgh online aku bukak laa phone aku belek2 lagu yg ade..then aku play lah lagu biar die rolling..and then keluar lah satu lagu Utada Hikaru - First Love..perghhh..mendayu2..terkenang dan sbgnye..bwahahahhaa..terbaik kot lagu nie..tak caye cube korg dengar..and untuk info korg..kalau korg search lagu nie dekat youtube mmg tak akan keluar official MV die..so just aku serta kan lagu jer ah..

Original version :



English Version :



so hope korg enjoy..YOSH~~!!!!

Huwooooooooo!!

actually aku nak tulis pasal exp aku g Taman Laut , Pulau Redang..tapi cam panjang jer nak citer..hahahaha..*malas nak tulis sebenarnye tapi just 1 words can describe about actitivities and the people there..AWESOME..!!!best giler..korg kene pegi sendiri..buat laa proposal dekat Kolej/Skolah/Tempat keje korg pagi sane..tgk coral..scuba..perghhh..lawa..!!malas tulis panjang2..kalo ade request baru tulis..bwahahahha..sekian~

Wednesday, June 16, 2010

Redang

ohh ohh..my fav place..an island..!!ahaks..hari nie aku akan pegi Pulau Redang ekot serta program ape ntah untuk anak2 polis *harap2 best ..aku akan pegi dari hari nie sampai hari sabtu kot kalau tak silap *cett..tu pon tak tau ker ..and selamat tinggal MukaBuku dan Blog ku sayang untuk 3 hari nie..emmmm..i'll miss u..ngeeeeeeeee..actually yg kene pegi sane adeq aku yg form 4 and form 5 jer then tetibe name aku naik untuk jadi FC..!!*duhhh~aku baru igt nak pegi enjoy jer nie semua pancingan ayah aku ah..die soh ekot die..pastu tetibe sorg pak cik nie cakap "haa mie..anak ko boleh jadi FC.." and i like wtfish..!!FC..??oh tidak..percutian ku hancur..tapi tak ape..*think positive laa zhaf mungkin best jadi FC bagai nie..hahaha..boleh torture org..gahhh..!!*evil laugh ok lah blog..aku ucapkan selamat tinggal dekat ko dulu..kemudian MukaBuku plak..ahaks..bye2..love u..mmmuuaahhxx..!!

*p/s : kpd sape yg dok bace pasal Palestine nnt aku try carik lagi article2 lepas aku balik from Redang ok..?nnt kan jer..sure ade..ahaks..daaaaaaaa~~

(^^,)*V

Israel Halang Tahanan Duduki Peperiksaan


Penjara Isreal menghalang tahanan Palestin dari menduduki peperiksaan sekolah tinggi, yang dikenali sebagai ‘Tawjihi’, untuk tahun ketiga berturut-turut. Riayd Al-Ashqar, jurucakap bagi Jawatankuasa Palestin untuk Narapidana ‘Pertahanan, berkata bahawa Penjara Israel mencegah lebih dari 1800 tahanan untuk menduduki ujian sekolah tinggi pada tahun 2009, dan menambah bahawa hanya beberapa tahanan yang dibenarkan untuk menduduki ujian tersebut pada tahun 2008. Perkhidmatan Penjara Israel menunda kemasukan buku-buku sekolah, selain menghantar beberapa tahanan mahasiswa ke kurungan sendiri, Al-Ashqar menambah.Perkhidmatan Penjara Israel pada tahun ini memiliki tujuan untuk mengelakkan semua tahanan dari duduk ujian sekolah tinggi, katanya.

Isreal Membuka Pintu Laluan Abd Salem


Pihak berkuasa Israel telah membuka pintu laluan Karem Abu Salem hari ini bagi membenarkan kemasukan bekalan minyak dan bantuan yang dihadkan ke Semenanjung Gaza, sementara masih mengekalkan penutupan pintu laluan Al-Montar. “Pihak berkuasa yang bertugas akan membuka laluan Abu Salem untuk membenarkan kemasukan 86-96 buah van penuh dengan bantuan dan barang keperluan dalam sektor industri dan pertanian, salah satunya membawa simen untuk projek UNRWA” ,menurut pengawal Palestin di pintu laluan tersebut, Raed Fatouh, kepada agensi berita SAFA. Beliau menambah mereka akan menyalurkan bantuan dalam kuantiti yang terhad untuk bekalan gas memasak dan keperluan minyak bagi menjalankan janakuasa elektrik di Gaza.

Israel Menyediakan Satu Pelan Di Pintu Laluan Gaza


Perdana Menteri Israel, Benyamin Netanyahu mengarahkan Menteri Komunikasi, Israel Katz, bagi menyediakan satu pelan yang menyeluruh bagi penubuhan badan bertugas di pintu laluan di sempadan Gaza dan penghantaran barang keperluan menerusi laluan darat, air dan udara. Sebagaimana dilaporkan oleh pihak radio Israel menerusi laman webnya menyatakan pelan ini akan disediakan oleh Katz dan akan dibentangkan kepada Benyamin Netanyahu untuk kelulusan. Laman itu memetik kenyataan awal Katz semasa sesi bersama Kerajaan Israel pada pagi Ahad untuk membincangkan hal ini :” Pelan ini menyokong idea penutupan semua pintu laluan dan sempadan di Tebing Gaza, dengan hanya pengecualian di pintu laluan Rafah, dan dengan itu semua barang keperluan akan disalurkan terus ke Pelabuhan Said di Mesir melalui laluan laut dan dipindahkan ke Gaza melalui pintu laluan Rafah.”

Tuesday, June 15, 2010

Culture-Struck

wooot wooott..!!Culture-Struckians are back..!!bwahahah..sume tgh cuti..oyeah..!!boleh laa mulekan band projek..yeeeeeehaa..!!memandangkan semua tgh ade dekat KL skrg nie ape kate kite mulekan awal2..tol tak wahai cik blogspot..ooppss sorry..puan blogspot..ahaks..

kenape Culture-Struck..?oohh panjang cerite nye..wahahaha..name nie dpat time tgh lepak2 sembang2 kat kedai mamak..and actually name nie diambil sempene kesalahan mmbr aku nak sebut "culture shock" and die sebut Culture-Struck and macam menarik jer bunyi die then zuppppppp..kami stuju..!!!*rock on..!!kami tak lah macam band2 underground scene yg terkemuka dan terkenal ramai..kami just play for fun..and nak planning nak buat recording untuk kawan2 jer..and tak ade lah plan sampai ke gig or so what ever kan.. *oh aku xnak jadi rockstar so kitorg main cam tu cam tu jer..ahaks..band kitorg terdiri daripada aku sebagai vokalis *sore mcm katak..ehem2.. , sedare aku sebagai bassis , munir sebagai lead guitarist , syimi/amir sebagai rhythm guitarist dan airil sebagai drummer..ahli band terdiri daripada rakan2 baik yg berjinak2 menjadi pemuzik sewaktu dibangku sekolah lagi..sekian sahaje cerite pasal Culture-Struck..

(^^,)*V

Al-Aqsa Terus Diceroboh

Pencerobohan baru yang dilakukan oleh Rejim Zionis ke atas Masjid al-Aqsa dan sekitarnya ialah dalam bentuk penggalian terowong yang baru di bawah pagar-pagar Masjid al-Aqsa yang mana dapat meruntuhkannya.

Mudir Persatuan Al-Aqsa, Syeikh Farid al-Haj Yahya menegaskan bahawa pihak penjajah Yahudi telah berkerja siang dan malam secara berterusan dalam menggali terowong yang tersembunyi dari pandangan umum itu. Jabatan Arkeologi Israel telah menghulurkan bantuan dengan cara membeli sebuah kedai kecil melalui perantaraan broker dengan harga USD60. Kedai tersebut terletak di jalan Al-Wadi berhadapan dengan Kedai Makan Al-Buraq iaitu berdekatan dengan Dinding al-Mubakka. Ia merupakan tempat bersembunyi bagi menjalankan kerja-kerja menggali terowong dari dalamnya. Terowong tersebut terus digali sebaik saja kedai tersebut ditutup pintunya. Kerja-kerja penggalian tersebut masih berterusan bermula di Jalan Al-Wadi memanjang terus dan menghala ke Pintu As-Silsilah hingga sampai ke pintu Masjid Al-Aqsa. Penggalian ini dilaksanakan mereka pada waktu siang, di samping mengambil langkah berhati-hati agar tidak terbongkar rahsia mereka itu.

Terowong yang digali oleh pihak Yahudi tersebut bukan hanya satu bahkan terdapat banyak terowong yang digali dengan menggunakan cara yang sama. Terdapat pelbagai pertubuhan Yahudi yang membiayai penggalian tersebut dengan kerjasama kerajaan dan Jabatan Arkeologi Israel. Untuk memalingkan pandangan dan mengelirukan masyarakat antarabangsa dari membincangkan isu percerobohan ke atas Masjid al-Aqsa, pihak Yahudi telah menimbulkan pelbagai isu lain agar rancangan pencerobohan mereka tersebut dapat diteruskan tanpa perlu menangani sebarang bentuk kritikan dan tindakbalas.

Khalil at-Tafkajy, pakar dalam isu penempatan penduduk dan merupakan Mudir Bahagian Pemetaan dalam Persatuan Pengajian Arab, menegaskkan, "Sesungguhnya penjajah Yahudi sedang merancang mahu mendirikan bandar terowong di bawah Bandar al-Quds yang dijajah. Pembinaan tersebut bertujuan untuk menguasai Masjid al-Aqsa bagi memudahkan mereka mendirikan Kuil Yahudi di masjid suci berkenaan. Penjajah Yahudi telah berjaya membina terowong besar yang ketinggiannya mencecah 8 meter. Ia telah, secara langsung, melemahkan struktur binaan Masjid al-Aqsa. Sekarang Rejim Yahudi sedang membuat persediaan untuk membuka dan merasmikan terowong yang baru setelah melakukan perasmian terowong yang lama pada tahun 1998."

Rejim Yahudi Zionis sentiasa mengambil kesempatan di atas keadaan semasa masyarakat Palestin untuk menyiapkan kerja-kerja penggalian lantas merealisasikan impian mereka. Apatah lagi satu kajian telah dikeluarkan kepada pihak Isarel yang menyatakan bahawa Al-Quds adalah milik Yahudi semata-mata. Dengan itu, mereka beranggapan bahawa amat penting bagi mereka menghapuskan kewujudan bangsa Arab di Al-Quds. Sekarang, kita dapat melihat dengan jelas, Rejim Zionis telah menyekat dan melarang penduduk Al-Quds dari menambah dan memakmurkan Masjid al-Aqsa. Mereka juga menghalau penduduk sekitarnya supaya meninggalkan rumah-rumah dan kedai-kedai mereka. Bandar al-Quds juga sentiasa dikepung dan berada dalam sekatan.

Menurut At-Tafkajy, "Pihak Yahudi terus memperluaskan Bandar al-Quds sejak mula menjajahnya. Pada tahun 1967, keluasan Bandar al-Quds hanyalah sekitar 6.5 km persegi dan apabila ia dijajah dan dikuasai Yahudi keluasannya bertambah menjadi 72 km persegi sekarang yang didiami oleh penduduk. Pihak Yahudi telah menguasai kawasan lapang Al-Buraq dan tempat sucinya yang dirobohkan bagi mendirikan perkampungan Yahudi. Mereka juga telah menguasai rumah-rumah di perkampungan orang Islam. Pihak Israel hari ini telah merampas lebihkurang 30% kawasan Bandar al-Quds dan mendirikan 5 kawasan penempatan mereka. Di samping itu mereka juga telah membina 15 penempatan lain di kawasan subur yang sesuai dengan aktiviti pertanian. Sekarang ini mereka berusaha menghalau penduduk bandar Al-Quds dengan cara mengenakan kadar cukai yang tinggi yang diwajibkan ke atas mereka. Melalui pembinaan Tembok Pemisah Yahudi, mereka berjaya menempatkan golongan Yahudi dengan kehidupan yang selesa di Bandar al-Quds."

Usaha pihak Rejim Israel tidak terhenti setakat itu saja bahkan, menurut At-Tafkajy, wujud penyeliaan secara langsung dari pihak atasan kerajaan haram Israel bagi menpercepatkan pelaksanaan projek-projek Israel di Bandar al-Quds. Antara projek mereka yang paling merbahaya ialah usaha mereka dalam menambah bilangan penduduk Yahudi di Bandar al-Quds yang kini mencecah lebih dari 88% berbanding bilangan orang Arab Palestin yang hanyalah 12% sahaja. Ini menunjukkan bahawa kelompok Yahudi bukan sahaja telah menguasai bandar tersebut bahkan setakat ini mereka telahpun menguasai 70 buah rumah di perkampungan Islam, di mana bilangan penduduknya melebihi 24,000 orang. Perkembangan ini, tidak boleh tidak, menuntut satu tindakan serius diambil oleh seluruh umat Islam secara global untuk menyekat sebarang pencerobohan terhadap Masjid al-Aqsa dan bandar sekitarnya.

About Me

My photo
ehem2..blog aku umpama diari ku..tempat ku menulis dan meluahkan ape yg aku rase..i write what i want to write..sharing tuh siket2 ah..hahahaha..tapi kalau tak suke jgn nak comment pakai perkataan2 yg tak bertamadun dan sbgnye..just close the tab and pooofff!! go..ok..? (^^,)*V

Followers

WishList!!

1 :: Handphone baru Sony Satio

2 :: Lappy Baru Sony Vaio

3 :: DSLR

4 :: Desktop baru (buat main game)

5 :: Seluar Jeans (yg amat banyak sebab aku ade 2 jer)

6 :: Kasot Everlast/Supra

7 :: New White Guitar (acah2 suci kalo putih :D )

Template by: Free Blog Templates