Chit-Chat

huhuhu..kotak nie disediakan utk kemudahan anda semua..nak sembang ka apa ka ekot suka ati angpa laaa..janji happy..muahahahaha..gune kan ia dgn seadanya..ahaks..
ShoutMix chat widget

Blog Archive

Friday, August 13, 2010

pengalaman mengajar erti kehidupan

yah..pengalaman yang banyak ajar kite pasal erti kehidupan..mane ade org belajar pasal kehidupan dekat sekolah or university..ape yg kite harungi sewaktu kite membesar itu lah yang mengajar kite..and bak kate omputeh..experiences are the best teacher..and lately lepas die aku padamkan dalam hidup aku..aku berfikir..lame aku ambil mase untuk berfikir..aku duduk sorg2 dekat tepi pantai after tarawih..aku fikir..kenape??kenape semua bende nie jadi..and aku teringat peristiwe 2 taon dulu..situasinye same apebile menjalinkan hubungan..relationship yang tak serious..maybe sekadar untuk memenuhi tempat yang kosong dan tunggu untuk ditukarkan dengan yang lain..and cume aku je yang bersungguh2 dalam perhubungan..


bile aku dengan Tyra..boleh kate hari2 aku nak jumpe family die but die tak kasi..and the reason is the same.."i know my family better then u"..maybe betol katenye..but org cakap never try never know..even raye aku nak datang kg die raye pon die tak kasi padahal kg die ngn kg aku dekat jer..5 minit jer dah sampai kg die from kg aku..but she refuse..and even kawan2 die pon tak ramai yang tau aku couple dengan die..and maybe sebab tu hubungan kitorg tak berape nak melekat macam gam gajah and senang retak bile kene usik siket oleh pihak ke-3..but nvmnd..forgive and forget are the best solution..

and bile aku dengan KY pulak..aku terase macam hine sangat..ok mmg lah aku tak tunjukkan yg aku macam kecewe dengan die..tapi kite as a human kalau kite buat something kite mesti tau effect die tambah2 dekat org yg sayangkan kite..as for KY..aku terase hine sebab antare aku,die dan kawan2 aku jer yg tau kitorg dalam hubungan..ok maybe family tuh aku boleh maafkan sebab kitorg berlainan kaum..die chinese and aku malay..so ade halangan family aku faham..tapi yg hine dekat sini..when her friends ask her who am i the answer she will give "its my friend",,kalau laa korg..ape korg rase..bukan sekali due..banyak kali kot..and aku penah tanye kenape die tak nak ngaku aku nie bf die..and the answer is SAJE..

and aku menyesal..menyesal sebab tinggalkan yang baik untuk yang terbaik..before Tyra ade seorang lagi gadis bername Fauziah..sopan..ayu..anggun..and perfect lah..and kitorg kenal mase dekat sekolah menengah and die tue 1 year dari aku..baik budi pekerti..sopan care pemakaian..and aku tinggalkan yang baik untuk terbaik..bodohkan aku??patot yang baik tu lah kite didik so jadi yang terbaik..tapi tu lah mistake yang aku dah buat and sekarang aku tak boleh nak patah balik and betolkan mistake aku..korang mesti tertanye2 kenape Fauziah nie baik dan si Tyra nie terbaik..sebab kawan2 dan keinginan..mcm yang aku cakap..Fauziah nie serba serbi elok..kalau nak dibandingkan rupe antare Fauziah dan si Tyra nie due same cantik..tapi tuhlah..keinginan dan kawan2 mengatasi semua tuh..dengan Fauziah aku tak boleh pegang tgn bile keluar and kawan2 asyik mengejek..ya Fauziah baik orangnye..even kalau keluar pon tak penah tinggal solatnye..siap bawak beg besar and dalam tu ade telekung..and selalu beri nasihat dekat aku yang tak berape nak baik nie..die sanggup terime aku even die tau aku dekat sekolah macam setan..tapi Tyra muncul..Tyra gadis yang lebih bersosial..so pade waktu tu aku fikir Tyra lah yang terbaik untuk aku..tapi itu sume salah..and aku sekarang menyesal dgn perbuatan aku..

itu lah yang dikatekan pengalaman memberi kite pengajaran yang amat berharge..kalau aku diberi pilihan untuk berpatah balik dan sama ade aku ingin bersame Fauziah , Tyra or KY aku akan memilih Fauziah..tapi itu hanye sekadar KALAU..

1 kritikan:

onniehand said...

Bdoalah fauziah akn dtg stu ari t..doa k..

About Me

My photo
ehem2..blog aku umpama diari ku..tempat ku menulis dan meluahkan ape yg aku rase..i write what i want to write..sharing tuh siket2 ah..hahahaha..tapi kalau tak suke jgn nak comment pakai perkataan2 yg tak bertamadun dan sbgnye..just close the tab and pooofff!! go..ok..? (^^,)*V

Followers

WishList!!

1 :: Handphone baru Sony Satio

2 :: Lappy Baru Sony Vaio

3 :: DSLR

4 :: Desktop baru (buat main game)

5 :: Seluar Jeans (yg amat banyak sebab aku ade 2 jer)

6 :: Kasot Everlast/Supra

7 :: New White Guitar (acah2 suci kalo putih :D )

Template by: Free Blog Templates