Chit-Chat

huhuhu..kotak nie disediakan utk kemudahan anda semua..nak sembang ka apa ka ekot suka ati angpa laaa..janji happy..muahahahaha..gune kan ia dgn seadanya..ahaks..
ShoutMix chat widget

Blog Archive

Tuesday, August 24, 2010

hari kemerdekaan malaysia yang semakin pupus ditelan zaman


lagi 1 week nak merdeka.. tapi kenape aku tak dapat rasekan aura kemerdekaan tu?? tak macam zaman dulu2.. dulu wa cakap sama lu.. budak2 naik basikal pon bendere sampai 5 6 bijik pacak dekat basikal.. kalau boleh satu basikal tuh die nak letak bendere.. tapi sekarang?? budak2 kecik buat tak tau jer.. macam tak kenal ape itu merdeka..

dulu dekat moto kalau time merdeka.. dok pacak satu bendere dekat depan mudguard moto.. tapi sekarang?? tau dok pacak moto jer.. and dulu mat2 moto kalau merdeka confirm ade yg design sticker kemerdekaan yg stylo2.. tapi sekarang?? sume dok design sticker yg ntah ape2 tak bawak manfaat..

kalau dulu dekat kerete.. dari bumbung depan belah kanan sampai lah bumbung depan belah kiri.. penuh bendera.. and ade siap letak bendera malaysia dekat hood depan kereta lagi.. tapi sekarang?? nak tengok satu bendera melekat dekat kereta pon susah.. jgn nak cakap bendera batang atau pon sehelai bendera.. sticker bendera malaysia pon tak nak pasang.. yelaa.. kerete dah stylo habes kan.. sure ah macam cacat jer..

kalau dulu2 dari 1 Ogos sampai lah 31 Ogos sure dok pasang lagu2 patriotik dekat radio or tv.. tapi sekarang macam tak ade jer.. rase tak meriah ah macam dulu2.. dulu2 budak2 dok nyanyi2 lagu patriotik.. siap ade yg hafal lirik lagi.. bukan 1 tapi 4 5 lagu patriotik diorg hafal.. tapi sekarng macam tak ade jer..

kenape ea sume nie jadi?? aku rindu zaman2 kemerdekaan yg dulu2.. adekah sebab rakyat malaysia dah lali dengan sambutan kemerdekaan atau dengan erti kate lain BOSAN?? or adekah sebab merdeka jatuh pade bulan Ramadhan so tak larat nak celebrate?? and budak2 sekarang macam tak tau jer ape itu merdeka.. kenape ea?? adekah sebab sifat patriotik dalam diri dah tak ade atau sume dah bosan sambut merdeka?? tapi bile bendera kene pijak and balik taik dekat indonesia tau plak nak bising.. duhh~ sungguh hipokrit~


1 kritikan:

diraja22 said...

sama2 lah menjaga kedaulatan negara n kesucian agama islam..

About Me

My photo
ehem2..blog aku umpama diari ku..tempat ku menulis dan meluahkan ape yg aku rase..i write what i want to write..sharing tuh siket2 ah..hahahaha..tapi kalau tak suke jgn nak comment pakai perkataan2 yg tak bertamadun dan sbgnye..just close the tab and pooofff!! go..ok..? (^^,)*V

Followers

WishList!!

1 :: Handphone baru Sony Satio

2 :: Lappy Baru Sony Vaio

3 :: DSLR

4 :: Desktop baru (buat main game)

5 :: Seluar Jeans (yg amat banyak sebab aku ade 2 jer)

6 :: Kasot Everlast/Supra

7 :: New White Guitar (acah2 suci kalo putih :D )

Template by: Free Blog Templates