Chit-Chat

huhuhu..kotak nie disediakan utk kemudahan anda semua..nak sembang ka apa ka ekot suka ati angpa laaa..janji happy..muahahahaha..gune kan ia dgn seadanya..ahaks..
ShoutMix chat widget

Blog Archive

Saturday, July 3, 2010

Tips Dating!!

wooott wooott..pagi2 dah diselubungi mood jiwang..hahahah..*pagi ker??ok kali nie aku nak berkongsi dgn korg sume tips2 yg aku gunekan bile keluar dgn Si Dia..*classified~ maybe sesetengah tips nie tak brape nak sesuai ngn korg tp aku harap tips yg aku bagi nie siket sebanyak bantu korg bile korg keluar berdating..*hoorahhh2!!

The "DO" things :-

Rancang terlebih dahulu
haa..!!nie paling penting dalam setiap perkare yg kite lakukan..bukan aje dalam berdating..ok untuk berdating nie korg kene plan lah ape yg patut and ape yg tak patut..and make sure sepanjang mase berdating diisi dgn aktiviti2 yg korg nak buat nnt..korg jugak kene tgk budget korg..hahaha..nie paling penting..bugdet tak cukup abes..gelap dunia..kalau bugdet tak cukup..cube korg buang mane2 aktiviti yg tak diperlukan..so tak ade lah tinggal habuk jer bile balik rumah nnt..ahaks..

Pakai jangan OVER
biler nak keluar dating korg kene hati2 ngn pemilihan pakaian..yela..skrg nie kan banyak trend2 pakaian..hiphop,funky,emo,goth dan sebagainye..and logic laa siket..kite nak keluar dating nie..bukan nak keluar ngn kawan2..bagi aku make it simple tapi kemas..and aku jenis yg tak cerewet kalau Si Dia nak dress up cam ner pon..ahaks..and untuk kaum wanita..kalau pakai tuh jgn over sangat sbb korg kene igt..korg nak keluar date nie bukan nak keluar pegi event or function yg mewah2..

I will follow you
dah macam iklan digi..hahaha..tapi nie tips yg amat penting sekali..kalau keluar dating for sure die akan singgah kedai baju laa kedai kasut laa..korg ekot ajer..jgn tinggal kan die..kalau aku , aku akan ekot jer Si Dia nak masok kedai mane pon walaupun aku terase agak penat..hahahaha..and bagi korg2 yg penat tuh..aku ade idea terbaik bagi korg..korg ekot jer die tapi korg duduk lah dekat mane2 kerusi yg disediakan dalam kedai tuh..tetapi mate korg jer yg ekot die..mane la tau die dok lambai2 panggil korg nak mintak pendapat tapi korg buat donno jer..tak kan nak jerit kot..jatuh standard laa nnt..hahaha..walaupun boleh dikatekan kaum wanita nie suke see and match jer korg layan kan ajer..boleh dikatakan 90% kaum wanita tidak akan membeli ape yg diorg tgk and mintak pendapat dari korg tp at least die rase gembire bile korg dapat teman and melayan permintaan die dgn sebaiknye..

Berikan pendapat kalau ditanye
dan lagi satu..bile ditanye kan pendapat cube korg bagi pendapat yg seikhlas mungkin *aku x~ ..aku kadang2 bile die mintak pendapat saje jer ngade2 terbalikkan *see what i mean?? pendapat aku..saje jer nak gurau2 manje..hehehe..bile bende tuh lawa aku cakap tak lawa and bile bende tuh sesuai aku cakap tak sesuai..hahaha..gedik kan..?*wink2!!aku mmg suke buat cam tuh sebab boleh manje2 ngn Si Dia..hahahaha..

Jgn jadi bisu
wohoooo..ini amatlah pantang kalau aku keluar dgn Si Dia..aku kalau tgh kusut then Si Dia ajak keluar dating aku pegi jer..yelah..sebab nak jage hati..kang mrajuk plak kang..so if aku diam jer mesti kene perli bagai and siap kene kutuk lagi *kejam kan?? hahahaha..so cube bangkit kan perbualan antara korg..so die tak lah bosan bile keluar dating ngn korg..untuk dapatkan topik yg mudah..just bincangkan pasal movie yg korg baru lepas tgk..and korg sume mesti igt..!!hati2 pilih topik..kalau salah pilih topik the whole day will be a long worst date ever..!!

Buat Si Dia ketawe
aku percaye part nie adalah part paling susah bagi semua org..kalau sape yg ringan mulut *mcm aku!! its not a big deal..hehehe..care nie elok bukan je Si Dia akan berase gembira tapi ia akan bagi Si Dia kekuatan kerana andalah penyeri hidup diorg bile diorg keseorangan dan kesunyian..




so demikian lah tips2 dating..and aku rase pasal aktiviti2 dating nie normal kot bagi setiap manusia..and korg tau lah nak buat ape kan kalau keluar..kalau macam aku..aku just pegi tgk wayang..makan same2..jalan2 jap g sane sini..then balik~hahaha..langsung tak romantik kan..?hahahaha..selamat mencube..!!

2 kritikan:

Aliff said...

saye na tnye. cmne nak kua dating kalau xde gf??

z h a f said...

jadi ah GUY boy..bwahahaha..!!cam haram..

About Me

My photo
ehem2..blog aku umpama diari ku..tempat ku menulis dan meluahkan ape yg aku rase..i write what i want to write..sharing tuh siket2 ah..hahahaha..tapi kalau tak suke jgn nak comment pakai perkataan2 yg tak bertamadun dan sbgnye..just close the tab and pooofff!! go..ok..? (^^,)*V

Followers

WishList!!

1 :: Handphone baru Sony Satio

2 :: Lappy Baru Sony Vaio

3 :: DSLR

4 :: Desktop baru (buat main game)

5 :: Seluar Jeans (yg amat banyak sebab aku ade 2 jer)

6 :: Kasot Everlast/Supra

7 :: New White Guitar (acah2 suci kalo putih :D )

Template by: Free Blog Templates