Chit-Chat

huhuhu..kotak nie disediakan utk kemudahan anda semua..nak sembang ka apa ka ekot suka ati angpa laaa..janji happy..muahahahaha..gune kan ia dgn seadanya..ahaks..
ShoutMix chat widget

Blog Archive

Friday, July 23, 2010

Nak Lari Tapi Tak Dapat Lari!!

bwahahaha..!!seperti tajuk di atas aku nak lari tapi tak dapat lari..hahahhaa..igt2 balik mmg kelakar giler babeng punye..yelah..mase kat KL tak ade plak aku cuak tapi bile kat KT aku cuak plak..padahal bapak aku keje dekat IPK sini jer..kalau kat KL tuh mak aih..jaoh kot ngn KT tapi aku tak cuak..errkk..kenape..?aku tgh bercerite pasal roadblock laa..hahahaha..serious..dekat KL roadblock aku redah jer tak ade rase takot even aku tak ade lesen kete time tuh..tak caye..?tanye KY..bwahahaha..!!kan baby kan..?roadblock dekat KL confident jer i redah kan kan kan..?*wink2!!hahahaha..tapi bile roadblock dekat KT mak aih..terketar lutut bhai..serious..ok kejadian nie sebenarnye berlaku 3 hari lepas..baru hari nie nak update pasal aku fedup ngn line berukband yg makin hari makin mcm fuckup..*urghhh!!so kebetulan kali nie laju plak..so aku mengambil kesempatan nie untuk update blog aku lah..hahahaha..cerite die cam nie..aku bosan dok umah..and kebetulan baru2 nie aku dapat tau 2 org mmbr aku from KL ade study dekat UiTM KT..so aku ajak ah diorg keluar..diorg plak boleh cakap tak ade transport..*duhhh~dan kebetulan malam tuh kerete buruk *iaitu kerete saga version brape pon aku tak tau bapak aku tuh ade atas meje..*jeng jeng jeng!! hahahaha..dan aku menggunekan peluang yg ade ah..!!aku mmg jenis manusia yg suke break the rules..tak caye g tanye KY lagi..hahahaha..!!then dgn selamber aku pon bawak jer lah kete tuh..dalam perjalanan nak amek diorg dekat hostel diorg aku tetibe trase nak makan mcFlurry Strawberi..*drooling~so aku decide nak masok bandar tanpa memikir kan ape yg ade dihadapan..ehehhehe..btw mcD dekat KT nie haram..2 bijik jer kot yg aku tau..satu dekat station bus KT and satu lagi dekat Mydin..tapi yg dekat station bus tuh tak bukak 24H so aku menghale laa ke Mydin..otw nak g Mydin tuh kitorg sembang2 gelak2 and tak fikir bende yg buruk bakal berlaku..then mase nak menghampiri traffic light yg sedang merah tuh aku dah nampak dah kon yg ade lampu berkelip kaler biru..tetibe blom sempat benti lampu tuh dah hijau..aku jalan then aku panik..*kenape ea?? pastu aku nampak ah dekat belah kiri aku satu jalan boleh masok situ then nak u-turn..dgn selamber dan konfident nye aku turn belah kiri tanpa melihat dan *gahhh!! dekat situ ade kerete peronda..!!bwahahaha..!!nie laa org cakap..lari mulut harimau masok mulut buaye..aku dah menggelabah..terus aku tanye polis tuh.."abg nak g mydin ekot jalan mane??" bwahahaha..!!macam haram..then dgn confidentnye abg tuh mintak ic ngn lesen..dah sudah..aku mane ade lesen..so aku kasi ic jer ah..bwahahahha..!!then die nak saman..ape lagi..*wink2!! aku gunekan lah kekuasaan bapak aku..*sebenarnye tak nak tapi terpakse nak buat cam mane~bwahahahha..!!tak gune punye budak..suke amek kesempatan..hehehehhe..so perbualan berlaku..

aku :: abg please ah abg jgn saman saye nnt bapak saye mengamuk jap lagi..dah lah baru settlekan blacklist dekat polis ngn jpj..nie kene lagi..
abg polis :: haa..dapat saman nie ko kasi laa kat bapak ko suruh die settle balik..
aku :: abg please lah abg..saye janji pas nie saye balik terus bang..
abg polis :: ah saman tetap saman..
aku :: abg tolong ah..nnt bapak saye marah..lagi pon nie kete die..
abg polis :: bapak ko keje ape..?
aku :: die keje kat IPK abg..Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial..*sape suruh kau tanye..hahahahha..
abg polis :: haa..!!*tekejut~ko anak Tuan Azmi..??
aku :: ye abg..tolong ah abg..saye janji pas nie terus balik..saye kuar nak g makan jer abg..lapar..
abg polis :: *terus koyak saman~haihh..bapak ko tak tau ke yg ko kuar bawak kete nie..
aku :: x..die dah tdo dah abg..tolong ah..
abg polis :: lain kali kalau tak ade lesen cakap jer tak ade lesen..tak payah nak auta tanye jalan..*sambil kasi ic aku balik..
aku :: ok bang..thanks abg..
abg polis :: kau nak pusing ekot sane..kang ko straight kang kene plak lagi kat depan tuh..

bwahahhaha..demikian lah perbualan kami..nak dekat 15 minit gak ah aku tepacak dekat situ..yelah..die dok pikir lagi nak saman ke tidak..aku dok merayu2 lagi..pastu ape lagi terus cabut ah..padahal tadi cakap nak terus balik..uish..tidak..mustahil si Ammar Zhafri akan mendengar kate2 abg polis..bwahahahah..!!kitorg terus pegi pantai dan lepak2 minum2 sambil gelakkan kejadian tadi kat sane..dalam kete plak mmbr aku cakap "aku dah tau dah..kalau kau dah sebut name bapak kau kompem tak kene saman!!" hahahaha..dan harapan nak makan mcFlurry Strawberi terus hilang..cam pundek ouh kejadian tuh..btw itu akan menjadi kenangan MANIS aku dekat KT..bwahahaha..!!tapi still tak serik and still kuar tgh2 malam bawak kete..harap2 pas nie tak jadi kejadian sedemikian lagi..hahahahha..!!

0 kritikan:

About Me

My photo
ehem2..blog aku umpama diari ku..tempat ku menulis dan meluahkan ape yg aku rase..i write what i want to write..sharing tuh siket2 ah..hahahaha..tapi kalau tak suke jgn nak comment pakai perkataan2 yg tak bertamadun dan sbgnye..just close the tab and pooofff!! go..ok..? (^^,)*V

Followers

WishList!!

1 :: Handphone baru Sony Satio

2 :: Lappy Baru Sony Vaio

3 :: DSLR

4 :: Desktop baru (buat main game)

5 :: Seluar Jeans (yg amat banyak sebab aku ade 2 jer)

6 :: Kasot Everlast/Supra

7 :: New White Guitar (acah2 suci kalo putih :D )

Template by: Free Blog Templates