Chit-Chat

huhuhu..kotak nie disediakan utk kemudahan anda semua..nak sembang ka apa ka ekot suka ati angpa laaa..janji happy..muahahahaha..gune kan ia dgn seadanya..ahaks..
ShoutMix chat widget

Blog Archive

Friday, July 2, 2010

MTQ

maghrib tadi aku pegi menghadirkan diri ke Majlis Tilawah Quran (MTQ) yg dianjurkan oleh IPK Kuala Terengganu..*alhamdulillah~bukan tujuan aku tulis entry nie nak riak or whatever tapi mcm biase..aku suke perhatikan org..hahahhaa..sebab ape..?org nie macam2 ragam..sebab ramai kot yg menghadirkan diri..

aku pegi ke lokasi kejadian lepas aku solat maghrib dekat rumah..then sampai sane jer diorg tak abes solat lagi..so kene tunggu lah..*sigh~after diorg abes kitorg buat tahlil ringkas..then terus pegi makan..mase makan tuh lah bermacam2 ragam manusia..hahahaha..inilah time untuk memerhati..*wink2!!aku pas doa jer terus keluar..then amek pinggan beratur..aku tgk laa org keliling..ade yg tak beratur *pakcik2 and ade yg beratur..itu tak ape lagi..bile aku dah sampai dekat bekas nak amek nasi tuh..aku tgk diorg *pakcik2 nie lagi amek nasi mak aih..langsung tak igt org belakang..hahahaha..lapar sangat laa tuh..then tibe giliran aku amek nasik..*siket jer sbb still rase kenyang~ pastu carik port nak duduk makan..tetibe terdengar satu pekikan dari penjage makanan..nasik abes..!!haa kau..kan..tak cukup..org dok beratur panjang lagi..tuh laa makan tak igt org belakang..kesian diorg..hahahaha..

after makan sume dah settle..solat isyak plak..lepas solat isyak baru MTQ bermula dekat dewan berhampiran dgn surau..masok carik tempat duduk..then MTQ pon bermula..duduk tak sampai 30 minit sume panas bontot..mane tak nye dewan tuh panas giler..!!*fuuuhhh~kipas sume ade..cume ekzos fan die rosak..tak tau function ekzos fan..?*cettt!! g tanye pak cik google yg banyak ilmu tuh..hahaha..peserta semua ade 7 org..4 lelaki *hebatkan?? dan 3 wanita..semua terdiri dari anggota2 polis around Terengganu..sampai jer peserte ke-2 aku tgk belakang..yg lelaki kebanyakkan nye hilang..?*wtfish~rupe2nye semua keluar kat blakang sambil menghirup udara segar dan juge rokok..*pffft~then lepas peserta ke-4 time lah untuk supper..lepas supper then continue balik and MTQ pon abes..





yg nie hal lain pulak..memandangkan aku nie baru bertapak dekat ganu selame 3 minggu..so kawan2 ayah aku tak kenal laa aku..then dok sebok tanye2..and beberape kali jugak lah aku ditegur "eh anak KJ (Ketua Jabatan) kan..?tak penah nampak pon.."and aku hanye mampu tersengih dan rimas *annoying kot~ yelah..macam tak penah nampak manusia and banyak kali plak soalan yg same..hahahaha..*sorry uncle2..kutuk kejap jer..tapi best..diorg friendly..org2 ganu nie friendly giler..and FYI aku still smoking..and aku mmg ade niat nak berhenti *dari 2 taon lepas cakap mcm nie~pastu ade lah pakcik2 nie tegor aku.."eh kecik2 dah pandai isap rokok..pandai anak tuan azmi nie.." and aku dengan selamber.."saye umur dah 20 tahun lah pakcik.."then pak cik tuh diam dan termalu..*suke rosakkan bahase kau nih!!tapi diorg tak ade ah marah..diorg tegur gelak2..hahahah..ok lah..sekian sahaje coretan aku untuk kali ini..YOSH..!!

0 kritikan:

About Me

My photo
ehem2..blog aku umpama diari ku..tempat ku menulis dan meluahkan ape yg aku rase..i write what i want to write..sharing tuh siket2 ah..hahahaha..tapi kalau tak suke jgn nak comment pakai perkataan2 yg tak bertamadun dan sbgnye..just close the tab and pooofff!! go..ok..? (^^,)*V

Followers

WishList!!

1 :: Handphone baru Sony Satio

2 :: Lappy Baru Sony Vaio

3 :: DSLR

4 :: Desktop baru (buat main game)

5 :: Seluar Jeans (yg amat banyak sebab aku ade 2 jer)

6 :: Kasot Everlast/Supra

7 :: New White Guitar (acah2 suci kalo putih :D )

Template by: Free Blog Templates