Chit-Chat

huhuhu..kotak nie disediakan utk kemudahan anda semua..nak sembang ka apa ka ekot suka ati angpa laaa..janji happy..muahahahaha..gune kan ia dgn seadanya..ahaks..
ShoutMix chat widget

Blog Archive

Friday, July 23, 2010

Islam!!

aku saje jalan2..singgah sane singgah sini..and terbace dekat entry blog abg remedy..entry die dah lame..tapi saje jer aku nak kasi pendapat aku..hehehehe..gedik lah kate kan..*wink2!! ok untuk pengetahuan korg..aku nie jenis yg agak sensitif bile org bercerite pasal Islam nie..bukan ape..yelah aku pon Islam..and kadang2 tak lari dari kesilapan..

Islam itu sendiri indah dan lembut..dan kita tak diajar Islam itu agama yg ganas dan sebagainye..tapi sesetengah pihak yg membuat kan Islam itu pengganas..tak tau lah dekat korg kan tapi bagi aku itu yg aku nampak dekat zaman nie..korg sume ade facebook kan..?mustahil tak ade..sape tak ade tuh angkat kaki please..hehehehe..dalam facebook pon aku dok tgk..dok citer pasal Islam..dok bangkang sane bangkang sini..dok kutuk rejim zionis..ok bagus..niat elok..akan tetapi bile kite bercerita tentang agama Allah yg indah nie adakah perlu maki hamun dan adakah perlu tindakan yg sebegitu drastik..?emmmm..fikir2lah..

sesetengah org kite nie pantang siket bile org sentuh bab agame kite..betol tak..?tapi bile kite sentuh agame org lain ade kite fikir sedemikian..?mmg kita berbeza agame..mmg kite berbeza budaye dan adat..tapi adakah Islam itu sendiri mengajar kite untuk menjadi manusia yg memaki hamun mencaci org sane sini..?korg boleh tgk sendiri peristiwa penganut agama kristian nak gune name Allah ganti ngn Jesus..ok mmg berapi..tapi tak payah kot berapi sampai pergi bakar gereja..haishhh..sedar please sedar..dunia sekarang pandang agame Islam sebagai agame pengganas..!!sebab ape kebanyakkan negare2 luar tak kasi kaum wanita berpurdah..?*yg tutop muke tuh nampak mate jer~sbb diorg takot akan ancaman terorrist..bukan sebab agenda nak jatuh kan Islam or so what ever..tapi diorg still dibenarkan bertudung..kan kan kan..?haaaaa..

so dekat sini aku bukan nak citer pasal tuh..aku nak citer pasal keganasan fizikal yg dilakukan oleh umat kite nie bile agame kite kene kutuk..ye aku bukan tak marah..aku pon marah sebagai umat Islam..akan tetapi korg kene berfikir balik dan pandang balik kezaman Nabi Muhammad kite..beliau dihine dicaci dan dibaling dgn taik..!!tapi adakah beliau menggunakan kekerasan..?adekah beliau pegi tumbuk muke org yg baling taik dekat beliau..?adakah beliau pegi sepak terajang org yg menghine agama Allah..?tak ade wahai sahabat2..Islam itu aman dan lembut..macam dalam entry abg remedy tuh diceritekan seorang lelaki Islam menumbuk seorang lelaki Cina *tak tau agame ape~ bile die memakai baju yg menghine Islam..dan akhirnye dipecat dan kene maki dgn saudara seIslam a.k.a manager die..

mmg patot pon dipecat..ekot etika kerja die..akan tetapi penumbuk yg dilayangkan tuh bukanlah satu care menyelesaikan masalah..amarah itu kan hasutan syaitan..btol tak..?so kenape perlu tumbuk die..?and manager die pon satu..tak payah kot maki2 semua tuh..cakap elok2 sudah..*grrrr!!itu hanyelah ujian dari Allah untuk kite umat Islam..kalau Nabi Muhammad masih hidup die pon mesti tidak akan senang dgn tindakan macam nie..igtlah bahawe satu hari nnt kaum2 yahudi nie semua akan mati ditetak oleh kite umat Islam..pegi lah diorg nyorok kat mane pon..sure mati jugak sebab makhluk2 Allah semua akan membantu kite..itu semua dah tertulis dalam Al-Quran..

so jgn lah tambahkan lagi mindset2 org dekat dunia nie Islam itu agama bagi pengganas..!!!kalau ade org yg menghina Islam sesungguhnya kita kene lah berdoa kepada Dia supaya Dia membukak pintu hati manusia tuh..die pon hamba Allah..dan tak mustahil satu hari nnt die belajar akan kebenaran..kalau nak kire ekot marah jer gamaknye Islam akan terus dipandang serong..and igatlah..tak semua yg bukan beragame Islam itu jahat dan tak ade hati perut serta tak reti hormat agame org lain..

so akhir kate..kalau dalam entry aku nie ade yg terase panas sebab pendpat aku nie tak betol aku mintak maaf..nie hanyelah sekadar pendapat aku..lain org lain pendapat..and aku tak suke settlekan sesuatu dgn keganasan..and tak semua org perfectkan..so masing2 ade buat salah..kalau ade salah silap dalam entry nie harap diperbetulkan..ahaks..

3 kritikan:

diriku said...

islam itu indah =]

z h a f said...

betol betol betol..ahaks..

(^^,)

intan syahierah said...

salam..
yes..
islam itu indah..

About Me

My photo
ehem2..blog aku umpama diari ku..tempat ku menulis dan meluahkan ape yg aku rase..i write what i want to write..sharing tuh siket2 ah..hahahaha..tapi kalau tak suke jgn nak comment pakai perkataan2 yg tak bertamadun dan sbgnye..just close the tab and pooofff!! go..ok..? (^^,)*V

Followers

WishList!!

1 :: Handphone baru Sony Satio

2 :: Lappy Baru Sony Vaio

3 :: DSLR

4 :: Desktop baru (buat main game)

5 :: Seluar Jeans (yg amat banyak sebab aku ade 2 jer)

6 :: Kasot Everlast/Supra

7 :: New White Guitar (acah2 suci kalo putih :D )

Template by: Free Blog Templates