Chit-Chat

huhuhu..kotak nie disediakan utk kemudahan anda semua..nak sembang ka apa ka ekot suka ati angpa laaa..janji happy..muahahahaha..gune kan ia dgn seadanya..ahaks..
ShoutMix chat widget

Blog Archive

Sunday, July 4, 2010

Durian Time!!


tgk tuh..comel jer durian tuh..*wink2!! aku tau tak ramai yg suke akan durian sebab bau die kan..?*ok jer bagi aku~ tapi rase durian itu sungguh sedap..lemak berkrim + manis plak tuh..hahaha..ntah mane ntah bapak aku dapat durian..balik jer die dari meeting dari luar dah jerit "along amek durian nie" and i was like "wah..!!durian..!!" *hooraahhh2..!! aku mmg suke durian dari kecik lagi kot..huhuhuhu..and dari kecik jugak lah aku belajar pegang parang and belah durian tau..korg ade ke pengalaman macam tuh..tak ade kan..?*bangge!!

so dah lame aku tak belah durian sebab pkok durian dekat kampung aku tuh dah mandul..*sigh~die tak boleh berbuah..hah..?kenape panggil mandul..?org kg yg cakap kalau pkok tak berbuah digelar mandul..nak buat cam ner..hahaha..and kebanyakkan durian yg aku makan semua nye durian JJ..dan kadang2 amat tak sedap..nampak jer besar berkrim tapi tak sedap..*urgghh!!dah setelah sekian lame skill aku membelah durian ade lagi..yay..!!*applause!!kat bawah ade lah gambar2 sakai mase aku membelah buah durian..

1st :: potong tangkai dulu..

2nd :: pastu carik urat die then belah..

3rd :: after dah belah buat lah teknik yg aku tak tau name nie..

4th :: inilah hasilnye..hahahaha..

dan yg ke-5
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
MAKAN BUDAK!!!

hahahaha..so bagi sape2 yg nak tau cam ne nak kupas durian boleh tgk video kat bawah nie..full..dari start potong sampai lah abes potong and sambil2 tuh ade laa suare kambeng keluar..hahahaha..btw..bagi sape yg saket mate ngn colour font aku..ade aku kesah..?blog aku kot..*duuuhhh~


video












dah abes kupas sebenarnye..hahahahhaa..!!

(^^,)*V

5 kritikan:

I n n z said...

aku pun reti la kopek durian .
lalallaaaa ~

MiszNoRuL said...

takde kecik lagi ke suar tu.. ?

z h a f said...

innz :: hahahaha..kau nak kupas buah manggis pon terkial2 lagi nak kupas durian..

misznorul :: hahaha..dah malam lah..malas pakai suar panjang..

dear aifa said...

nyummm.. nak sikit ! b'lnjew cpt!

dear aifa said...

nyummm.. nak sikit ! b'lnjew cpt!

About Me

My photo
ehem2..blog aku umpama diari ku..tempat ku menulis dan meluahkan ape yg aku rase..i write what i want to write..sharing tuh siket2 ah..hahahaha..tapi kalau tak suke jgn nak comment pakai perkataan2 yg tak bertamadun dan sbgnye..just close the tab and pooofff!! go..ok..? (^^,)*V

Followers

WishList!!

1 :: Handphone baru Sony Satio

2 :: Lappy Baru Sony Vaio

3 :: DSLR

4 :: Desktop baru (buat main game)

5 :: Seluar Jeans (yg amat banyak sebab aku ade 2 jer)

6 :: Kasot Everlast/Supra

7 :: New White Guitar (acah2 suci kalo putih :D )

Template by: Free Blog Templates