Chit-Chat

huhuhu..kotak nie disediakan utk kemudahan anda semua..nak sembang ka apa ka ekot suka ati angpa laaa..janji happy..muahahahaha..gune kan ia dgn seadanya..ahaks..
ShoutMix chat widget

Blog Archive

Wednesday, June 30, 2010

Pick Ur Own Size!!

untuk makluman anda semua..saye dah mule bersukan balik..!!*hurahh2!!bwahahaha..untuk mencergaskan diri..dari dok umah tdo jer baik buat something..semenjak due menjak tiga menjak nie aku dok main bola ptg2 dgn kawan2 adeq aku..yela aku kat ganu nie mane laa ade kawan..hahaha..so semenjak aku main bola nie kaki dan keting ku mule membengkak oleh kerana keadaan padang yg tidak sekata dan asyik tersepak rumbut yg membonjol sehingga kan membuat kaki aku lebam..*fuhhh..panjangnye!!

so tadi ptg aku mulakan rutin harian aku macam biase..main bola..so nak dipendekkan cerite..and hari nie ade tetamu yg tak diundang datang bawak anak kecik die *baby lagi tgk kitorg main bola..untuk pengetahuan anda2 semua die nie bapak saudara kawan adeq aku..so main punye main dah abes main dah sebab nak maghrib..bile dah abes main tuh bapak saudara budak nie panggil lah mmbr adeq aku yg namenye udi..sebab ape die panggil..?sebab die panas dgn si udi nie..si udi nie main bola dok panggil org beruk laa babi laa and so waht ever..aku tak kesah lah..and aku paham..alaaaaaa..budak2..ape laa sangat..then bile die marah2 tuh die nak naik tangan ngn budak nie..aik..melampau sungguh..*grrrr!!aku pon pegi lah dekat sane..niat nak cakap elok2..tapi sebaliknye berlaku..dialog seperti dibawah :-


aku :: eh2 abg..rileks ah..budak2 jer pon..tak payah ah nak cekak leher die nk hempuk die..
abg kuat :: mu sapo..?!!abg dio..?!!
aku :: erk abg..mintak maaf banyak2..saye tak paham kalau abg cakap loghat terengganu sbb saye bukan org sini..
abg kuat :: abeh tuh mu bukan org sini mu nak tunjuk hero..??!!!
aku :: abg cakap baik siket..abg tau tak abg dalam kawasan perumahan sape nie..?perumahan pegawai kanan polis and this is private housing area..jgn sampai saye buat report kate abg ceroboh kawasan perumahan nie..
abg kuat :: mu igt aku takot...??!!*sambil suruh anak saudara die pgg baby tuh
aku :: abg nak buat ape nie bang..?pukul saye..?

so tanpa berlengah lagi abg tuh cekak leher aku..bwahahaha..abg oh abg..silap anda disitu..saye ialah seorang pemegang tali pinggang merah dalam Silat Seni Gayung Malaysia..so dont mess with me..bwhahaha..*amboi riak nye!!lepas tuh aku kunci lah tangan die..dan keluarlah bunyi kambeng nak mengawan dari mulut die..lepas tuh aku dayung dan tersembab *keceper!! die ke tanah..dah tak boleh buat ape2 kat situ..budak2 tuh tgk jer..and perbualan terus berlaku..dialog spt dibawah ye :-


aku :: saye tak nak gadoh abg..tapi kalau abg nak bergado saye anytime boleh jer..abg sedar laa siket abg tuh masok kawasan perumahan org..pastu nak pukol anak org sebab bende kecik..die tuh budak2 lagi abg oi..tak reti nak berfikir pon..abg tuh dah besar panjang tak reti2 nak berfikir apesal..?
abg kuat :: *buat bunyi kambeng sbb saket
aku :: saket abg..?kalau setakat pukol budak kecik boleh lah tunjuk gengster..dgn saye abg ibarat batang pokok jer abg..nak gado lagi ker abg..?
abg kuat :: *diam seribu bahase and aku lepaskan lah die
aku :: dah lah abg..elok balik jer..dah nak maghrib nie..balik amek air smayang g solat pastu renungkan ape yg abg buat tadi tuh betol ke salah..
abg kuat :: *amek anak die dah yin..jom balik..!!

lepas tuh kawan2 adik aku dok gelak2 cam haram..kemudian aku pon masok mandi..so pengajaran die kat sini..if u rily want to hit someone pick someone by ur own size..nie pukol budak kecik..tak lelaki langsung..cettt..

2 kritikan:

Aliff said...

lu nak kate lu hero la ni brader?? hahaha.. orait2! lu memang terer

z h a f said...

mau cube ke..?mau cube wa tak ade hal punye ah..hahahaha..

About Me

My photo
ehem2..blog aku umpama diari ku..tempat ku menulis dan meluahkan ape yg aku rase..i write what i want to write..sharing tuh siket2 ah..hahahaha..tapi kalau tak suke jgn nak comment pakai perkataan2 yg tak bertamadun dan sbgnye..just close the tab and pooofff!! go..ok..? (^^,)*V

Followers

WishList!!

1 :: Handphone baru Sony Satio

2 :: Lappy Baru Sony Vaio

3 :: DSLR

4 :: Desktop baru (buat main game)

5 :: Seluar Jeans (yg amat banyak sebab aku ade 2 jer)

6 :: Kasot Everlast/Supra

7 :: New White Guitar (acah2 suci kalo putih :D )

Template by: Free Blog Templates