Chit-Chat

huhuhu..kotak nie disediakan utk kemudahan anda semua..nak sembang ka apa ka ekot suka ati angpa laaa..janji happy..muahahahaha..gune kan ia dgn seadanya..ahaks..
ShoutMix chat widget

Blog Archive

Monday, June 14, 2010

"Hak" Israel di bumi Palestin..?

yes..sape yg alert dgn isu dunia skrg korg akan terkejut bile dengar Israel cakap diorg ade "Hak" dekat bumi Palestin..laaaa..tak caye..?nie citer bukan buat2..diorg yg kuar kan statement nie..korg pon tau sejak awal lagi pihak rejim Israel telah menjalankan dasar-penggera palsu (false alarm)..alaaaa..macam misi bantuan yg kene ambush dgn kambeng2 Israel nie hari tuh..haaa..tuh lah salah satu false alarm yg telah dikeluarkan oleh sape ntah yg tak bertanggungjawab tuh..and sejak berdekad lamenye diorg nie gunekan taktik yg same untuk menutup mate rakyat bahawa diorg sendiri lah mangse dan korban pencerobohan..duuuhhh~weyh kambeng2 Israel..korg nie tak sedar ke yg Palestin tuh diorg yg punye and Palestin tuh umah Islam yg punye sebab kiblat pertame umat Islam terletak dekat sane..haiizzz..manusia tak sedar diri btol..and then propaganda diorg nie mendpat sokongan media utama dan media massa dgn menggunakan tajuk "Israel adalah mangsa" sebagai tajuk utama..semenjak due menjak nie banyak plak contoh2 yg diperkatakan lebih dari sblom nie..

Israel telah membenarkan dan perang bermati-matian terhadap Palestin dan Arab dalam hal hak diorg untuk membela diri..tapi yg aku dok tgk kambeng2 nie yg dok buat2 citer..pastu abes rakyat Palestin dan Arab jadi mangsa diorg..elok yg sudah dewasa , kanak2 mahupun warga emas..binatang pon ade perasaan belas kasihan..adehhh..dekat bawah nie ade beberape kenyataan yg kite dengar selalu bile diorg mengganas..

  • "Kita dikelilingi orang Arab" *ade kene mengene ke untuk melepas kan tembakan..?
  • "Kami dikelilingi oleh pengganas" *Israel the real terrorist..lagi nak tunding jari kat org..
  • "Kita hidup di daerah yg sukar di Timur Tengah" *rakyat Palestin lagi susah korg buat cam nie..
  • "Kami sedang berjuang untuk berada ditempat kewujudan kami" *OMG..!!tak sedar diri..!!
  • "Nuclear kami adalah tujuan perlindungan" *mane ko Obama..?negare lain buat nuclear gile babeng ko tentang..
  • "Pengepungan Gaza merupakan betol disisi undang2 bertujuan untuk menghentikan serangan roket" *wohooooooooo..korg yg dok launch roket ade ah..
  • "Penempatan adalah cara undang2 untuk lindungi identiti Yahudi kami" *abes tuh Islam patut dibunuh..?

Setiap penonton di seluruh dunia yang hanya mendengar akuan ini mungkin percaya apa yang mereka dengar. Hal yang biasa bagi setiap tubuh dan semua orang untuk mencari keselamatan dan keamanan sebagai keperluan asas. Orang-orang di seluruh dunia dan khususnya di Amerika, yang merupakan penyokong utama Israel, akan percaya dan yakin. Selama mana rekaan ini diwujudkan oleh media-media dan bergema di institusi terkemuka, bahawa Israel akan terus menentang undang-undang antarabangsa dan piagam kemanusiaan. Lebih banyak lagi hak asasi manusia yang akan di cerobohi @ di langgar.

0 kritikan:

About Me

My photo
ehem2..blog aku umpama diari ku..tempat ku menulis dan meluahkan ape yg aku rase..i write what i want to write..sharing tuh siket2 ah..hahahaha..tapi kalau tak suke jgn nak comment pakai perkataan2 yg tak bertamadun dan sbgnye..just close the tab and pooofff!! go..ok..? (^^,)*V

Followers

WishList!!

1 :: Handphone baru Sony Satio

2 :: Lappy Baru Sony Vaio

3 :: DSLR

4 :: Desktop baru (buat main game)

5 :: Seluar Jeans (yg amat banyak sebab aku ade 2 jer)

6 :: Kasot Everlast/Supra

7 :: New White Guitar (acah2 suci kalo putih :D )

Template by: Free Blog Templates