Chit-Chat

huhuhu..kotak nie disediakan utk kemudahan anda semua..nak sembang ka apa ka ekot suka ati angpa laaa..janji happy..muahahahaha..gune kan ia dgn seadanya..ahaks..
ShoutMix chat widget

Blog Archive

Tuesday, June 22, 2010

Fun Experiment

ok hari nie aku nak post something interesting yg korg boleh buat dgn kawan2 korg dimase lapang..hahahaha..kalo agak2 dah tak ade bende nak buat tuh korg boleh try nie..tak bahaye and kos nak buat nie tak mahal..so semua org boleh buat..

Bahan2 :-

1 - Satu botol Diet Coke (xnak coke biase and xnak dalam tin dan juga plain Diet Coke)
2 - Mentos (yg mint sahaje)


ok care die senang..korang masok kan aje mentos (4 biji and kalau nak lagi gempak masok kan ajer satu tube tuh) dalam botol Diet Coke tuh..tapi korg kene cepat2 letak sejurus botol tuh dibukak..igt..!!lepas bukak jer terus masok kan mentos dalam tuh..so air tuh akan memancut macam gambar rajah di bawah..


ok..seterusnye..nak buat die melambung macam roket..ekot care yg same macam kat atas..once dah masok kan mentos..tutup balik penutup botol tuh cepat2..!!so tgn kene pantas dan memerlukan 2 org untuk buat die jadi roket..then bile dah tutop..tunggu dalam 5 saat..then slam the bottle to the ground cap first..ia akan menimbulkan satu reaksi seakan roket..



so hope korg enjoy buat bende nie..bwahahahhaa..and rmmbr..safety first..!!selamat mencuba..!!yosh..!!

4 kritikan:

Edy Ramanov said...

menarik.boleh try nih.
Aiz Batu Campur - Tips Nak Hati Senang

z h a f said...

ahaks..sile2 try..tak susah and tak mahal..tapi jgn buat dalam rumah..berkecah plak nnt..

Aliff said...

takkan aku na wat kat ofis cmtu

z h a f said...

selamber jer..buat botol kecik sudah..buat kat luar..so ko attract pelancong..bwahahaha..

About Me

My photo
ehem2..blog aku umpama diari ku..tempat ku menulis dan meluahkan ape yg aku rase..i write what i want to write..sharing tuh siket2 ah..hahahaha..tapi kalau tak suke jgn nak comment pakai perkataan2 yg tak bertamadun dan sbgnye..just close the tab and pooofff!! go..ok..? (^^,)*V

Followers

WishList!!

1 :: Handphone baru Sony Satio

2 :: Lappy Baru Sony Vaio

3 :: DSLR

4 :: Desktop baru (buat main game)

5 :: Seluar Jeans (yg amat banyak sebab aku ade 2 jer)

6 :: Kasot Everlast/Supra

7 :: New White Guitar (acah2 suci kalo putih :D )

Template by: Free Blog Templates